Οι καλύτερες συμβουλές για να ζητήσετε αύξηση

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Οι καλύτερες συμβουλές για να ζητήσετε αύξηση

Όλοι θα συμφωνήσουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, κυρίως όσο αφορά τα επαγγελματικά. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να διεκδικήσετε μια καλύτερη δουλειά ή μια προαγωγή. Εάν λοιπόν τον τελευταίο καιρό σας απασχολεί ο μισθός που παίρνετε και θέλετε να ζητήσετε αύξηση, σας έχουμε τους καλύτερες συμβουλές για να πετύχετε το σκοπό σας.

Καταγράψτε τα επιτεύγματά σας. Από την πρώτη μέρα που είστε στη δουλειά θα πρέπει να διατηρείτε ένα έγγραφο στο οποίο θα απαριθμείτε όλα σας τα επιτεύγματα. Η διατήρηση αυτών των πληροφοριών θα σας φανεί χρήσιμη τόσο στο βιογραφικό σας όσο και το να έχετε αποδείξεις όταν ζητήσετε την αύξηση.

Εξηγήστε στον εργοδότη γιατί αξίζετε την αύξηση. Για να πάρετε αυτό που επιθυμείτε πρέπει να πείσετε και τους υπόλοιπους και στην προκειμένη περίπτωση αυτός που πρέπει να πειστεί είναι ο διευθυντής σας. Αντί λοιπόν απλά να εκφράσετε την επιθυμία σας για μεγαλύτερο μισθό, προσπαθήστε να την αιτιολογήσετε.

Διαβάστε εδώ:  Πώς να βαφτείτε για να προσεγγίσετε το ενδιαφέρον του συναδέλφου σας

Δώστε έμφαση στην απόδοσή σας . Όταν ζητήσετε  αύξηση, μην αναφερθείτε στο κάνουν οι άλλοι, αλλά εστιάστε στη δική σας επίδοση στον εργασιακό χώρο. Εφόσον έχετε φέρει χρήματα στην εταιρεία σας αξίζει και ένας καλύτερος μισθός.

Να έχετε πάντα ένα εναλλακτικό πλάνο. Εάν καταλάβετε ότι η αύξηση σας δεν είναι μέσα σουν προϋπολογισμό της εταιρείας, τότε διαπραγματευτείτε κάτι άλλο, όπως πιο ευέλικτο ωράριο ή κάποιο μπόνους. Αν παρόλα αυτά απορριφθούν όλα σας τα αιτήματα, τότε μπορείτε να ρωτήσετε τον εργοδότη σας τι πρέπει να κάνετε για να εξασφαλίσετε μια μελλοντική αύξηση.

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι για να παρουσιάσετε την αξία σας στην εταιρεία,  πρέπει να είστε καλά προετοιμασμένοι. Αφιερώστε χρόνο για να ετοιμάσετε όλα όσα θέλετε να παρουσιάσετε, έτσι ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες να δεχτούν το αίτημά σας. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

Don't Miss