Τα 5 πιο περίεργα επαγγέλματα του παρελθόντος που έχουν εξαφανιστεί

Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2017

Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2017

Τα 5 πιο περίεργα επαγγέλματα του παρελθόντος που έχουν εξαφανιστεί

Όταν διαβάζουμε ένα βιβλίο ιστορίας κοιτάμε το παρελθόν, το οποίο πολλές φορές το έχουμε ξεχάσει. Είναι σα να περνάμε μια πύλη στον κόσμο που δεν μπορούμε πλέον να βιώσουμε και που μαθαίνουμε τι ρόλο έπαιξαν οι άνθρωποι εκείνη την εποχή. Οι εποχές αλλάζουν και μαζί τους αλλάζουν πολλά πράγματα, ένα από αυτά είναι και τα επαγγέλματα, όπου κάποια χάνονται και γεννιούνται κάποια καινούρια. Παρακάτω θα δείτε μερικές θέσεις εργασίας που έχουν εξαφανιστεί με την πάροδο του χρόνου.

1. Παγιδευτής αρουραίων. Μπορεί τώρα να σας ακούγεται αδιανόητο, τότε όμως το κυνήγι αρουραίων ήταν πραγματικά μια κερδοφόρα και κοινή δουλειά για πολλούς αιώνες. Κάποιοι τους θανατώνανε, ενώ άλλοι τους πιάνανε και τους πουλούσανε σε επιχρυσωμένα κλουβιά στις πλούσιες κυρίες.

2. Συλλέκτες περιττωμάτων. Τη Βικτωριανή εποχή δεν υπήρχαν αποχετεύσεις, έτσι οι άνθρωποι έβγαιναν το βράδυ για να μαζέψουν τα περιττώματα, τα οποία πολλές φορές χρησιμοποιούσαν ως λίπασμα.

Διαβάστε εδώ: Τι πρέπει να κάνετε όταν σας εκμεταλλεύονται στη δουλειά

3. Συλλέκτες βδελλών. Αυτό το επάγγελμα ήταν κάπως πιο καθαρό από το προηγούμενο, καθώς οι συλλέκτες μάζευαν τις βδέλλες και τις πωλούσαν σε γιατρούς και αιμοληψία και για άλλους ιατρικούς σκοπούς.

4. Εκείνοι που πενθούσαν. Αν έχετε διαβάσει τον Oliver Twist από τον Charles Dickens, ίσως να θυμάστε τον ήρωα που εξασκούσε το συγκεκριμένο επάγγελμα για μικρό χρονικό διάστημα. Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα οι πλούσιες οικογένειες προσλαμβάνανε επαγγελματίες οι οποίοι πενθούσαν στις κηδείες. Ωστόσο αυτό το επάγγελμα έχασε πολύ γρήγορα τη δημοτικότητά του.

5. Τέλος οι δοκιμαστές φαγητών του βασιλιά ήταν ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα, αφού έβαζαν την ίδια τους τη ζωή σε κίνδυνο, για να δουν αν το γεύμα του βασιλιά ήταν δηλητηριασμένο.

More for you

 
 

Don't Miss