Πώς θα αντιμετωπίσετε έναν ανταγωνιστικό συνάδελφο

Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2017

Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2017

Πώς θα αντιμετωπίσετε έναν ανταγωνιστικό συνάδελφο

O ανταγωνισμός υπάρχει στα περισσότερα εάν όχι σε όλα τα επαγγέλματα. Ακόμα και όταν συνεργάζεστε με κάποιον μπορεί να σας ανταγωνίζεται. Πώς όμως πρέπει να αντιδράσετε στην περίπτωση που ένας συνάδελφός σας προσπαθεί σκόπιμα να σας απομακρύνει; Η καλύτερη τακτική είναι να χρησιμοποιείτε τον ανταγωνισμό προς όφελός σας. Δείτε παρακάτω πώς θα το πετύχετε.

Να τον κάνετε σύμμαχο. Εάν διαπιστώσετε ότι ο συνάδελφός σας, σας ανταγωνίζεται προσπαθήστε να τον γνωρίσετε καλύτερα και να καταλάβετε ποιος είναι ο σκοπός του. Αν και η μετατροπή των ανταγωνιστών σε συμμάχους δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, όταν όμως το πετύχετε θα είναι προς όφελός σας.

Διαβάστε εδώ: Πώς να χρησιμοποιήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βοηθήσετε τη καριέρα σας

 Χρησιμοποιήστε την ανταγωνιστική διάθεση ως κίνητρο για να βελτιώσετε τις δικές σας ικανότητες. Όταν υπάρχει υγιής ανταγωνισμός στη δουλειά είναι καλό γιατί μπορεί να βοηθήσει στην αυτοβελτίωση σας. Σας αναγκάζει να δείξετε στους συναδέλφους και στο αφεντικό σας ότι έχετε ικανότητες και δεξιότητες.

Να ενεργείτε πάντα με ακεραιότητα. Μια πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Bentley διαπίστωσε ότι το 84% των επιχειρηματιών πιστεύει ότι η ακεραιότητα είναι η πιο σημαντική δεξιότητα ενός εργαζομένου.

Θα ήταν υπέροχο να είχαν όλοι οι άνθρωποι ομαδικό πνεύμα, όμως δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει, για αυτό και δεν πρέπει να αφήνετε κανέναν να υπονομεύει τη δουλειά σας. Εστιάστε σε αυτά που μπορείτε να ελέγξετε και θα καταφέρετε να βγείτε νικητές. 

More for you

 
 

Don't Miss