Σταυρούλα Λάμπρου: Το κορίτσι που έκανε μόδα το ταγάρι της γιαγιάς

Ελένη Κεχαγιά ΕΛΕΝΗ ΚΕΧΑΓΙA Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018

Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018

Σταυρούλα Λάμπρου: Το κορίτσι που έκανε μόδα το ταγάρι της γιαγιάς

Γεννημένη στην Έδεσσα, μεγάλωσε, ζει και εργάζεται στη Σκύδρα του Ν. Πέλλας. Με μητέρα δραστήρια, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, δε θα μπορούσε να μην ακολουθήσει τα βήματά της. Από τις σπουδές το Brighton της Αγγλίας και το Travel Management, στην Αθήνα ως εργαζόμενη σε μεγάλη αεροπορική εταιρία και τελικά πίσω στη βάση της για να δημιουργήσει την Lovely Handmade, η Σταυρούλα Λάμπρου σήμερα έχει μία εταιρία που αναπτύσσεται όλο και πιο πολύ ενώ προσπαθεί να αφιερώσει όσο περισσότερο χρόνο γίνεται στον γιο της, τον Σωκράτη.

 

1. Πώς βρεθήκατε σε αυτή τη δουλειά; ​

Η αλήθεια είναι πως για 2 χρόνια ήμουν αποκλειστικά μητέρα. Λάτρεψα αυτή την περίοδο της ζωής μου που είχα την δυνατότητα να είμαι συνέχεια με το μωρό μου. Παρόλα αυτά η δημιουργική ανησυχία μέσα μου υπήρχε πάντα όμως ο τουριστικός τομέας ήταν απογορευτικός για αυτή τη φάση της ζωής μου. Λάτρευα τις κατασκευές και ό,τι είχε να κάνει με τη χειροποίητη δημιουργία. Έτσι σιγά σιγά βρήκα τον τρόπο να συνδυάσω την αγάπη μου για απασχόληση με την ευελιξία του να είμαι και full time mother...

2. Τι περιλαμβάνει η εργασιακή σας καθημερινότητα;​
Το slogan "But first coffee" νομίζω δημιουργήθηκε για εμένα! Το καθημερινό πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, με meetings, δειγματισμούς και συναντήσεις, αλλά πάντα βρίσκω χρόνο και για τον εαυτό μου, προσπαθώντας να εξασκώ μυαλό και σώμα. Και κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά, υπάρχουν και τα ευχάριστά διαλείμματα όπου χτυπάει το ομορφότερο τηλέφωνο της ημέρας από τον γιο μου, που μπορεί να με ρωτήσει τα πιο απίστευτα πράγματα και να μου δώσει ξανά κουράγιο και ρυθμό να συνεχίσω την ημέρα μου!  

3. Υπάρχει μία σκέψη που κάνετε όταν τελειώνετε για τη μέρα;​
Φτάνει για σήμερα... Η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ... Ήρθε η ώρα να πάω στον Σωκράτη μου!

4. Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στη καριέρα σας;
Την καριέρα μου την λατρεύω γιατί με κάνει να ονειρεύομαι και να χαμογελάω... Είναι και αυτή ένα παιδί τελικά. Μαζί της ταξιδεύω, δημιουργώ και με κάνει να νιώθω παραγωγική και αληθινή...  Μέσα από την εργασία μου καταφέρνω να κάνω τις γυναίκες να νιώθουν ξεχωριστές ενώ μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία γνωρίζω κόσμο και δημιουργώ δυνατές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας. Παιδικές αναμνήσεις και κειμήλια μεταμορφώνονται σε επιτυχημένες δημιουργίες. Το παραδοσιακό ταγάρι, ο ντουρβάς της γιαγιάς μου μεταμορφώθηκε σε τσάντα πλάτης για την σύγχρονη γυναίκα.

5. Αν δεν ήσασταν αυτό τι θα ήσασταν;​
Μμμ, νομίζω θα ήμουν κάποια που θα προσπαθούσε να γίνει αυτό που είμαι σήμερα. Δεν ξέρω ποια ακριβώς, όμως σίγουρα θα ήθελα να μπορώ και πάλι να συνδυάσω την αγάπη για δημιουργία με την επιχειρηματική δραστηριότητα.

6. Πώς νιώθετε ως γυναίκα στον χώρο;​
Στο χώρο της μόδας θεωρώ πως δεν υπάρχει διαχωρισμός φύλλων ανδρών και γυναικών. Η μόδα είναι μια κατάσταση στην οποία μπορούμε να συνυπάρχουμε όλοι, από όπου και εάν προερχόμαστε, όπου και εάν θέλουμε να φτάσουμε... Όλοι εμείς που μπορούμε να επηρεάσουμε και να οδηγήσουμε τον άλλο με τη δημιουργία μας...

7. Τι συμβουλή θα δίνατε στον 20χρονο εαυτό σας;​
Ταξίδια, ταξίδια και ξανά ταξίδια. Για να μπορέσει να δει, να νιώσει και να αντιληφθεί την μεγάλη εικόνα της ζωής και τα πολλά χρώματα της μόδας ανά τον κόσμο...

8. Τι θα λέγατε σε ένα νέο κορίτσι που πρόκειται να ξεκινήσει τώρα τη καριέρα του;​
Αυτο που θα έλεγα είναι αρχικά να διαλέξει κάτι που πραγματικά το αγαπά. Νομίζω πως είναι η βάση για μια επιτυχημένη πορεία . Όταν εμείς είμαστε χαρούμενοι με αυτό που κάνουμε όλα τα άλλα μοιάζουν εύκολα. Μπορείς να ονειρεύεσαι να θέτεις στόχους, να χαμογελάς και όλα μετά είναι δυνατά. Ό,τι εμπόδιο έρχεται μπροστά μας είναι απλά για να μας κάνει καλύτερους και ευέλικτους. Μέσα σε όλα αυτά βέβαια, χρειάζεται πολύ δουλειά, υπομονή και η επιτυχία είναι δεδομένη.

9. Μια αστεία/περίεργη στιγμή που σας έχει συμβεί σε σχέση με τη δουλειά σας και θα θυμάστε για πάντα​
Γελάω πάντα όταν πηγαίνω στο γραφείο μου και πριν απο εμένα έχει καθήσει ο μικρός μου. Δημιουργεί αυτοσχέδιες καρτολίνες και χαρτάκια με σημειώσεις που μου υπενθυμίζει οτι είναι αυτός ο πρόεδρος της εταιρίας. Η στιγμή που το βιώνω είναι πραγματικά αστεία. 

10. Πότε κλείνετε το κινητό σας; 

Αχ νομίζω σχεδόν ποτέ! Είναι μέρος της δουλειάς μου και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας. Το ξεχνάω για κάποιες μέρες όταν κάνω διακοπές. 

11. Το μότο σας​
Πάντα υπάρχει ένα Plan B, που δε θα με αφήσει να το βάλω κάτω με το Plan A μου. 

 

* Το Working Girl, είναι μία στήλη η οποία παρουσιάζει γυναίκες επαγγελματίες που διαπρέπουν στον χώρο τους. Οι ερωτήσεις που τους θέτουμε είναι πάντα οι ίδιες ερωτήσεις γιατί στόχος μας είναι να αναδείχθεί η μοναδικότητα, η διαφορετικότητα και ο τρόπος προσέγγισης της κάθε γυναίκας μέσα από μία ενιαία βάση.

More for you

 
 

Don't Miss