Πείτε μας τι δουλειά κάνετε να σας πούμε αν το μυαλό σας θα παραμείνει δυνατό

Τετάρτη 07 Φεβρουαρίου 2018

Τετάρτη 07 Φεβρουαρίου 2018

Πείτε μας τι δουλειά κάνετε να σας πούμε αν το μυαλό σας θα παραμείνει δυνατό

Η μνήμη είναι πολύτιμη και καθοριστική. Χωρίς αυτή δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε σχεδόν τίποτα, το μέλλον θα μας φαινόταν αβέβαιο και το παρελθόν δεν θα υπήρχε. Εκτός όμως από τα σταυρόλεξα, τους γρίφους και άλλες πρακτικές που μπορεί να δυναμώσουν τη μνήμη, η δουλειά που κάνουμε είναι εξίσου σημαντική. Ερευνητές αποκάλυψαν ότι ανάλογα με το επάγγελμα που επιλέγουμε δυναμώνει ή όχι το μυαλό μας.

Πιο συγκεκριμένα τα επαγγέλματα που χρειάζονται περίπλοκη σκέψη, όπως του γιατρού, του δικηγόρου, του δασκάλου και όσα απαιτούν συνεχή επαφή με ανθρώπους και όχι με υπολογιστές, προστατεύουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και την άνοια. Επίσης μια μελέτη που διεξάχθηκε στο  πανεπιστήμιο Heriot-Watt University στο Εδιμβούργο έδειξε ότι όσα άτομα είχαν θέσεις εργασίας που απαιτούσαν πολύπλοκες δεξιότητες είχαν καλύτερη βαθμολογία στα τεστ μνήμης, σε σχέση με εκείνους που εργαζόντουσαν με υπολογιστές και που μιλούσαν λιγότερο.

Τέλος οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν εντατικά και για χρόνια το μυαλό τους, ανεξάρτητα από την εργασία τους, κινδυνεύουν λιγότερο από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Οι επιστήμονες δεν ξέρουν ακριβώς το λόγο, αλλά υποθέτουν ότι με αυτό τον τρόπο σχηματίζεται μεγαλύτερος αριθμός εγκεφαλικών συνάψεων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss