4 συμβουλές για να ζητήσετε αύξηση

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

4 συμβουλές για να ζητήσετε αύξηση

Εάν δεν σας αρέσει ο μισθός σας ή δεν έχετε πάρει την προαγωγή που επιθυμείτε, έφτασε η ώρα να το ζητήσετε. Και για να πετύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε, παρακάτω σας δίνουμε μερικές συμβουλές για πάρετε την αύξηση που θέλετε.

1. Καταγράψτε τα επιτεύγματά σας. Από την πρώτη μέρα της απασχόλησής σας, θα πρέπει να διατηρήσετε ένα απλό έγγραφο που θα απαριθμεί τα επιτεύγματά σας. Αυτό θα σας βοηθήσει ώστε να θυμάστε όλα τα επιτεύγματά σας από την πρώτη μέρα στη δουλειά και να τα αναφέρετε την κατάλληλη στιγμή.

2. Δώστε έμφαση στην απόδοση της εργασίας σας . Όταν ζητάτε αύξηση, μην παραπονιέστε για τους λογαριασμούς σας που είναι υψηλοί ή για το τι κάνει κάποιος άλλος στην επιχείρηση, πρόκειται για την επίδοσή σας, κερδίζετε μια αύξηση επειδή έχετε φέρει χρήματα στην εταιρία.  

3. Το σωστό «timing» είναι το παν. Η ώρα που θα κανονίσετε το ραντεβού για να ζητήσετε αύξηση είναι πολύ σημαντική και εξαρτάται από τη διάθεση του εργοδότη, η η οποία δυστυχώς τις περισσότερες φορές καθορίζεται κι από παράγοντες που δεν μπορείτε να προβλέψετε.

4. Πριν ζητήσετε αύξηση βρείτε ένα νέο πελάτη, υπογράψτε για ένα νέο έργο και γενικά αυξήστε τον προϋπολογισμό της εταιρίας. Επίσης βεβαιωθείτε ότι είναι ενήμερο και το αφεντικό σας για όλα αυτά τα πρόσφατα επιτεύγματά σας. 

More for you

 
 

Don't Miss