Τατιάνα Τζινιώλη: Οι λέξεις με συντροφεύουν σε κάθε στιγμή της ζωής μου

Αφροδίτη ΣακκάΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΚA Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Τατιάνα Τζινιώλη: Οι λέξεις με συντροφεύουν σε κάθε στιγμή της ζωής μου

Η Τατιάνα Τζινιώλη γεννήθηκε ένα κρύο μεσημέρι Ιανουαρίου το 1987. Αφού θέλησε να γίνει αστροναύτης, τραγουδίστρια, ηθοποιός και ψυχολόγος, τελικά ξεκίνησε να εργάζεται ως ραδιοφωνική παραγωγός της ομογένειας της Αμερικής. Η κριτική κινηματογράφου και η αρθρογραφία την είχαν ήδη κερδίσει όμως, και μερικά χρόνια αργότερα αποφοίτησε από το Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Μετά από διάφορες συνεργασίες σε εφημερίδες και περιοδικά, το 2012 ξεκίνησε το site τοπικού ενδιαφέροντος Alimos Online και το 2016 ένα site αποκλειστικά για τον μαγικό κόσμο των βιβλίων, το Book City, ενώ εργάζεται και ως freelance editor. Το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα Road Trip και το 2016 το πρώτο μέρος της ερωτικής τριλογίας με γενικό τίτλο Manhattan, «Ένα βράδυ». Το 2017 κυκλοφόρησε το δεύτερο μέρος, «Μετά τα Μεσάνυχτα» και τον Φεβρουάριο το 2018 το «Πριν το Ξημέρωμα». Λατρεύει τα κουνέλια, τα bagels και την early 00s pop.

1. Πώς βρεθήκατε σε αυτή τη δουλειά;

Νομίζω πως όλα συντέλεσαν στο να ασχοληθώ με κείμενα σε κάθε μορφή τους. Από το διάβασμα και κάποιες σκόρπιες ιστορίες στην εφηβεία μου, στη σχολή σκηνοθεσίας ώστε να γράφω κριτικές κινηματογράφου, αργότερα στη σχολή δημοσιογραφίας και πλέον να εργάζομαι ως editor και να έχω ολοκληρώσει τέσσερα μυθιστορήματα. Κοιτώντας πίσω, βλέπω πως οι λέξεις και οι ιστορίες με συντρόφευαν σε κάθε στιγμή της ζωής μου.

2. Τι περιλαμβάνει η εργασιακή σας καθημερινότητα;

Μία τυπική ημέρα μου ξεκινά στις 8:00. Κάνω ένα διάλειμμα στις 11:00 για ραντεβού και να με δει λίγο ο ήλιος. Το μεσημέρι δουλεύω λίγο ακόμη και μαζί με το μεσημεριανό έρχεται και η ξεκούραση. Το απόγευμα τελειώνω όποιες δουλειές έχουν μείνει και αυτή την περίοδο γράφω το επόμενο βιβλίο μου, οπότε τα απογεύματά μου αφιερώνονται και σε αυτό. Αν το απόγευμα δεν είμαι σπίτι, τότε όλο αυτό μετατίθεται για το βράδυ.

3. Υπάρχει μία σκέψη που κάνετε όταν τελειώνετε για τη μέρα;

Συνήθως σκέφτομαι την ιστορία και τους ήρωές μου. Μετά, το πλάνο της επόμενης ημέρας σχετικά με τη δουλειά και φυσικά, μετράω τις ημέρες για το Σαββατοκύριακο ώστε να κοιμηθώ λίγο παραπάνω.

 4. Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στη καριέρα σας;

Τα βιβλία μου μού δίνουν τη δυνατότητα να αποκτήσω νέους «φίλους», να δω την ιστορία τους πως εκτυλίσσεται και να ερωτεύομαι ξανά και ξανά. Είναι αυτό το γλυκό συναίσθημα της προσμονής να δεις τον άλλον, έτσι νιώθω και εγώ μόλις κάθομαι να γράψω μία νέα σελίδα. Μία γλυκιά αγωνία για ανθρώπους που είναι μαζί μου, στο κεφάλι μου μέσα, όλη την ημέρα.

5. Αν δεν ήσασταν αυτό τι θα ήσασταν;

Νομίζω τίποτα. Σίγουρα δε θα ήμουν ευτυχισμένη.

6. Τι συμβουλή θα δίνατε στον 20χρονο εαυτό σας;

Θα του έλεγα να δοκιμάσει bagel με cream cheese, νωρίτερα! Και πως «όλα θα πάρουν το δρόμο τους».

7. Τι θα λέγατε σε ένα νέο κορίτσι που πρόκειται να ξεκινήσει τώρα τη καριέρα της;

 Ότι θα έλεγα σε οποιονδήποτε που θέλει να ασχοληθεί με το πάθος του. Να έχει υπομονή και επιμονή. Να ξέρει τον στόχο του και να επικεντρωθεί στα βήματα που θα τον οδηγήσουν σε αυτόν.

8. Μια αστεία/περίεργη στιγμή που σας έχει συμβεί σε σχέση με τη δουλειά σας και θα θυμάστε για πάντα.

Δεν είναι κάτι από τα δύο, αλλά είναι πολύ χαρακτηριστική σε κάθε βιβλίο μου. Κάνε το εικόνα: Σκοτάδι, καφές δίπλα, γράψιμο, και κάθε τόσο μία άσπρη μουσούδα να ψάχνει χάδια κάτω από την οθόνη του υπολογιστή.

9. Πότε κλείνετε το κινητό σας;

Κάνει το κινητό αυτή τη δουλειά για μένα γιατί στο σπίτι δεν έχω σήμα, οπότε δε χτυπά ποτέ ακόμη κι αν προσπαθήσεις!

10. Το μότο σας.

«Να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας». Έχω και διάφορα με φαγητό, αλλά αυτό είναι μία άλλη κουβέντα γιατί… «τα πάντα είναι καλύτερα μετά από ένα σοκολατένιο τσουρέκι».

 

* Το Working Girl, είναι μία στήλη η οποία παρουσιάζει γυναίκες επαγγελματίες που διαπρέπουν στον χώρο τους. Οι ερωτήσεις που τους θέτουμε είναι πάντα οι ίδιες ερωτήσεις γιατί στόχος μας είναι να αναδείχθεί η μοναδικότητα, η διαφορετικότητα και ο τρόπος προσέγγισης της κάθε γυναίκας μέσα από μία ενιαία βάση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss