Ποια επαγγέλματα δυναμώνουν τη μνήμη

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Ποια επαγγέλματα δυναμώνουν τη μνήμη

Η μνήμη είναι ανάμεσα στα πιο πολύτιμα πράγματα που έχουμε σε αυτή τη ζωή. Χωρίς τη μνήμη δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε σχεδόν τίποτα, το μέλλον θα μας φαινόταν αβέβαιο και το παρελθόν μας δεν θα υπήρχε. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να τη διατηρήσουμε, όσο μπορούμε, αναλλοίωτη στο χρόνο. Λύνουμε σταυρόλεξα, γρίφους και χρησιμοποιούμε διάφορες πρακτικές ώστε να τη δυναμώσουμε. Εκτός όμως από όλα αυτά τη μνήμη την προστατεύει και το επάγγελμα που κάνουμε. Ερευνητές αποκάλυψαν ότι υπάρχουν κάποια επαγγέλματα που δυναμώνουν το μυαλό μας.

Συγκεκριμένα οι ειδικοί υποστηρίζουν πως τα επαγγέλματα που χρειάζονται μια πιο περίπλοκη σκέψη, όπως του γιατρού, του δικηγόρου, του δασκάλου, και αυτά που απαιτούν μια συνεχή επαφή με ανθρώπους και όχι με υπολογιστές, προστατεύουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και την άνοια. Επίσης μια μελέτη που διεξάχθηκε στο πανεπιστήμιο Heriot-Watt University στο Εδιμβούργο έδειξε ότι όσοι είχαν θέσεις εργασίας που απαιτούσαν πολύπλοκες δεξιότητες και επαφές με ανθρώπους, είχαν καλύτερη βαθμολογία στα τεστ μνήμης, σε σχέση με εκείνους που εργαζόντουσαν με υπολογιστές και που μιλούσαν λιγότερο.

Διαβάστε εδώ: 8 τρόποι για να εξοικονομείτε χρήματα κάθε μέρα

Όπως λοιπόν καταλαβαίνουμε όσο περισσότερο ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους στην καθημερινότητά μας τόσο πιο πολύ βοηθάμε τη μνήμη μας να μείνει αναλλοίωτη στο χρόνο. Τέλος είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν εντατικά και για χρόνια το μυαλό τους ανεξάρτητα από την εργασία τους, κινδυνεύουν λιγότερο από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Οι επιστήμονες δεν ξέρουν ακριβώς το λόγο, αλλά υποθέτουν ότι με αυτό τον τρόπο σχηματίζεται μεγαλύτερος αριθμός εγκεφαλικών συνάψεων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

Don't Miss