Νίκη Ζώνιου: "Πρέπει όλοι να μπορούν να συνθέσουν το δικό τους άρωμα αποτυπώνοντας σε αυτό αναμνήσεις, επιθυμίες, ιδιαίτερες στιγμές"

Τίνα ΣβίγκουΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Νίκη Ζώνιου: "Πρέπει όλοι να μπορούν να συνθέσουν το δικό τους άρωμα αποτυπώνοντας σε αυτό αναμνήσεις, επιθυμίες, ιδιαίτερες στιγμές"

Tο όνομα Zoniou είναι ένα από τα πιο γνωστά στη Θεσσαλονίκη και είναι συνώνυμο με το απαραίτητο γυναικείο προϊόν ομορφιάς, το άρωμα. Ο Δοξάκης Ζώνιος το 1977 δημιούργησε την εταιρεία του με αντικείμενο τις αρωματικές πρώτες ύλες και κατάφερε ακόμα και να ξεπεράσει τα όρια της πόλης.

Σήμερα η κόρη του, Νίκη Ζώνιου, που ηγείται της εταιρείας, είναι μία από τις ελάχιστες Ελληνίδες αρωματοποιούς. «Ήρθε σαν φυσική επιλογή» λέει η ίδια και θυμάται τον εαυτό της από μικρό παιδί, να δημιουργεί τα δικά της αρώματα και να δίνει στο καθένα από εμάς τη δυνατότητα να νιώσουμε την εμπειρία της δημιουργίας.

«Πρέπει όλοι να μπορούν να συνθέσουν το δικό τους άρωμα αποτυπώνοντας σε αυτό αναμνήσεις, επιθυμίες, ιδιαίτερες στιγμές. Το τέλειο άρωμα είναι αυτό που είναι πραγματικά δικό σου» .

Η ίδια μας μίλησε για την εξέλιξη της καριέρας της, για την καθημερινότητά της, τις σκέψεις της, ενώ μοιράστηκε μαζί μας και το μότο της.

1. Πώς βρεθήκατε σε αυτή τη δουλειά;

Η ενασχόλησή μου με τον κόσμο των αρωμάτων ήταν ίσως μονόδρομος. Από μικρή πήγαινα τα καλοκαίρια με τον πατέρα μου στον χώρο εργασίας του όπου εξοικειώθηκα με τις αρωματικές πρώτες ύλες. Σαν φυσικό επακόλουθο, σπούδασα Χημεία και στη συνέχεια εξειδικεύτηκα στην αρωματοποιία.

2. Τι περιλαμβάνει η εργασιακή σας καθημερινότητα;

Η ημέρα μου ξεκινάει σχετικά ήρεμα. Στις 9 το πρωί φθάνω στο γραφείο μου, βάζω μουσική και με τον δεύτερο καφέ της ημέρας, απαντώ σε mail ( που δεν είναι και λίγα ! ). Στη συνέχεια μπορεί να έχω συναντήσεις εντός ή εκτός γραφείου και σίγουρα θα περάσω από τα 2 καταστήματα της Θεσσαλονίκης. Κατά τα άλλα, η κάθε ημέρα είναι διαφορετική γεγονός που με αναζωογονεί.

3. Υπάρχει μία σκέψη που κάνετε όταν τελειώνετε για τη μέρα;

Φεύγοντας από το γραφείο συνηθίζω να οργανώνω το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας αλλά συνήθως δεν το τελειώνω μια και φτάνοντας σπίτι έχω δύο υπέροχα κορίτσια που μονοπωλούν τη σκέψη μου!

4. Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στη καριέρα σας;

Αγαπώ πολύ την δημιουργικότητα που χαρακτηρίζει την εργασία μου όπως και το ότι είναι πολύπλευρη και καθόλου μονότονη

5. Αν δεν ήσασταν αυτό τι θα ήσασταν;

Επειδή μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια, νομίζω πως θα ασχολούμουν με την οργάνωση ταξιδιών στοχεύοντας σε μοναδικές εμπειρίες. 

6. Πώς νιώθετε ως γυναίκα στον χώρο;

Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ για να είμαι ειλικρινής, το φύλο μου δεν με προσδιόρισε ποτέ όσον αφορά την εργασία μου, ούτε θετικά ούτε αρνητικά.

7. Τι συμβουλή θα δίνατε στον 20χρονο εαυτό σας;

Να μην είμαι συγκεντρωτική.

8. Τι θα λέγατε σε ένα νέο κορίτσι που πρόκειται να ξεκινήσει τώρα τη καριέρα της;

Είναι πολύ σημαντικό, αφού θέσει τους στόχους της, να είναι προετοιμασμένη να δουλέψει σκληρά γι’ αυτούς, να ακούει, να ενημερώνεται και να μην φοβάται τυχόν αποτυχίες.

9. Μια αστεία/περίεργη στιγμή που σας έχει συμβεί σε σχέση με τη δουλειά σας και θα θυμάστε για πάντα

Η στιγμή που θα θυμάμαι για πάντα δεν είναι αστεία ούτε περίεργη αλλά συγκλονιστική όταν έφτιαξα το πρώτο μου άρωμα μαζί με τον πατέρα μου.

10. Πότε κλείνετε το κινητό σας;

Το βράδυ όταν θα πάω για ύπνο

11. Το μότο σας

Ουδέν κακό αμιγές καλού, όλα γίνονται για κάποιο λόγο!

 

Αν δεν μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα τρία καταστήματα Zoniou μπείτε στο www.zoniou.gr και ζήστε το … ηλεκτρονικά.

Στο άμεσο μέλλον αναμένουμε τα καταστήματα Zoniou να επεκταθούν και σε άλλα μέρη της Ελλάδος.

Καταστήματα ΖΟΝΙΟU

Θεσσαλονίκη

Μητροπολίτου Ιωσήφ 17, Τ 2310 251 925

Βίκτωρος Ουγκώ 9 & Βεροίας, Τ 2310 518 450

Μυτιλήνη

Σαπφούς 3, Τ 22511 03 248

 

*Το Working Girl, είναι μία στήλη η οποία παρουσιάζει γυναίκες επαγγελματίες που διαπρέπουν στον χώρο τους. Οι ερωτήσεις που τους θέτουμε είναι πάντα οι ίδιες ερωτήσεις γιατί στόχος μας είναι να αναδεiχθεί η μοναδικότητα, η διαφορετικότητα και ο τρόπος προσέγγισης της κάθε γυναίκας μέσα από μία ενιαία βάση.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

More for you

 
 

Don't Miss