HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Γιορτινές αγορές φυτών: Τι πρέπει να προσέξετε


Αναστασία Τσαγκάρη

28 Νοεμβρίου 2021

Γιορτινές αγορές φυτών: Τι πρέπει να προσέξετε

Την περίοδο των γιορτών, εκτός από τα εμπορικά καταστήματα, ανθοπωλεία και φυτώρια έχουν τη τιμητική τους. Τα φυτά πάνε και έρχονται είτε για να διακοσμήσουν το χώρο μας είτε για να προσφερθούν ως δώρο σε οικοδεσπότες και εορτάζοντες.

Πριν σπεύσετε να αγοράσετε οποιαδήποτε φυτό διαβάστε προσεκτικά όσα έχω να μοιραστώ μαζί σας:

•    Buy large, που σημαίνει αγοράστε μεγάλα σε μέγεθος φυτά. Οι πιθανότητες να βγάλουν τις γιορτές είναι πολύ μεγάλες. Τα μικρά φυτά – εφόσον αυτό δεν συνδέεται με το φυσικό τους μέγεθος – είναι συνήθως νεαρά  και αδύναμα. Αν τώρα ο παραλήπτης τους είναι άπειρος στη φροντίδων των φυτών, η διάρκεια της ζωής τους είναι περιορισμένη. 

•    Όσο αργότερα τόσο καλύτερα. Επειδή τα περισσότερα φυτά που διατίθενται την περίοδο αυτή είναι συνήθως ψυχρής καλλιέργειας, η παραμονή τους σε ζεστό εσωτερικό χώρο μειώνει τη διάρκεια της ζωής τους. Αφήστε λοιπόν τις φυταγορές σας τελευταίες στη λίστα.

•    Πείτε όχι στα βαμμένα φυτά. Τα τελευταία χρόνια ο χρωματισμός των καλλωπιστικών φυτών έχει γίνει μόδα. Φυτά ψεκασμένα με χρώμα έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής καθώς η μπογιά τα πνίγει.

•    Πείτε ναι στα κομμένα κλαδιά. Η περίοδος αυτή εννοεί τις χειμερινές συνθέσεις με κλαδιά δέντρων που έχουν μεγάλη διάρκεια σε βάζο. 

Ραντεβού την άλλη Κυριακή!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο Facebook ή το κανάλι του στο YouTube.