3+1 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τα κουνούπια το φετινό καλοκαίρι

Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021

Είναι γνωστό πως τα εντομοαποωθητικά περιέχουν χημικές ουσίες, που πολλοί θέλουν να αποφεύγουν. Γι' αυτό παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικούς έξυπνους και φυσικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από τα κουνούπια και την ενοχλητική παρουσία τους. 

Η ευεργετική σιτρονέλλα

Το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ψάχνετε τρόπο να εξολοθρεύσετε τα κουνούπια, είναι η σιτρονέλλα! Σωτήρια σε συναυλίες και κάθε καλοκαιρινή έξοδο, μπορείτε να τη βρείτε σε κεριά και βραχιολάκια για το χέρι, εξασφαλίζοντας την απόλυτη προστασία στον χώρο σας. 

Πειραματιστείτε με λίγη λεβάντα

Η λεβάντα πέρα από το εξαιρετικό και πλούσιο άρωμά της, έχει και αντισηπτικές ιδιότητες. Εάν μάλιστα, λιώσετε μερικά φύλλα της, θα βγάλουν ένα έλαιο που απωθεί τα κουνούπια και παράλληλα φροντίζει την επιδερμίδα. Απλώστε τη σε σημεία του σώματος σας, όπως τα πόδια σας και θα καταλάβετε τη θαυματουργή χρήση της! 

Μείγμα από αιθέρια έλαια

Ανακατέψτε αιθέρια έλαια όπως λεμονόχορτο και ευκάλυπτο σε ίσες ποσότητες και βάλτε σε διάφορα σημεία του σώματός σας. Και τα τρία αυτά έλαια είναι οι πιο φανατικοί εχθροί των κουνουπιών.

Φάτε περισσότερο σκόρδο

Το σκόρδο έχει μια αρκετά έντονη μυρωδιά, όπως είναι γνωστό, και αυτή η μυρωδιά βγαίνει έντονα από τον ιδρώτα σας. Η ίδια λειτουργεί ως ένα φυσικό απωθητικό κουνουπιών. Το μόνο αρνητικό είναι πως μπορεί να απωθήσει και τους γύρω σας. Γι' αυτό καταναλώστε το με προσοχή! 

Δείτε ακόμη: Τα καλύτερα φυτά που μπορούμε να βάζουμε στο υπνοδωμάτιό μας