Αφροδίτη ΣακκάΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΚA Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Art Deco

Αυτό το υπέροχο loft στο Λονδίνο βρίσκεται μέσα σε ένα ανακαινισμένο art deco κτίριο. Το διαμέρισμα να έχει μοντέρνα όψη, αλλά περιλαμβάνει στοιχεία που ανήκουν στην art deco περίοδο. Εντύπωση κάνουν τα μεγάλα παράθυρα που αφήνουν άπλετο φως μέσα στο σπίτι, ενώ η διακόσμιση είναι ένα μείγμα από art deco αντίκες, vintage θησαυρούς και industrial στοιχεία. Το αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικό και εκλεκτικό διαμέρισμα που μοιάζει έτοιμο για φωτογράφηση σε περιοδικό.

Το καθιστικό περιλαμβάνει μία χρωματική παλέτα από λευκό, γκρι, καφέ και λαδί, ενώ τα έπιπλα "δένουν" μεταξύ τους παρ' ότι τα patterns είναι διαφορετικά. Φυσικά, το βλέμμα πέφτει κατευθείαν στο υπέροχο φωτιστικό και στο έργο τέχνης που κρέμονται απ' το ταβάνι. Η διαρύθμιση του διαμερίσματος είναι τέτοια που ο χώρος είναι ενιαίος. Τα vintage έπιπλα με τα art deco διακοσμητικά συνδέονται αρμονικά, ενώ το λευκό δάπεδο προσφέρει την απαραίτητη χρωματική αντίθεση.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου δίνουν μία δόση φρέσκαδας και χρώματος στο διαμέρισμα, ενώ είναι εμφανές πως η τοποθέτηση των επίπλων κατά αυτόν τον τρόπο δημιουργεί χωρίσματα στον χώρο, χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει τοίχος.

Τα πλακάκια στον τοίχο της κουζίνας που συνδέονται με αυτά του δαπέδου δημιουργούν τη ψευδαίσθηση πως η κουζίνα είναι διαφορετικός χώρος, ενώ ταιριάζουν υπέροχα με το χρώμα του φωτιστικού και του ανοιχτού ξύλου της τραπεζαρίας.

Στο μπάνιο είναι ξεκάθαρο το art deco και το insudtrial στοιχείο, στα πλακάκια και τους σωλήνες αντίστοιχα. Όσο για τη μπανιέρα, βλέπουμε έντονο το μοντέρνο στοιχείο στο σχήμα της, αλλά και την αντίθεση στα vintage χερούλια.

Μία πολύ ξεχωριστή διακοσμητική πινελιά βρίσκεται στη κουζίνα, με κομμάτια γυαλί σε διαφορετικά χρώματα να κοσμούν τον τοίχο. Μία εξαιρετική λεπτομέρεια, είναι οι εσοχές που βρίσκονται χαμηλά στον ίδιο τοίχο και λειτουργούν ως θέση για τα ποτήρια και ως διακόσμηση.

Το υπνοδωμάτιο περιλαμβάνει χαμηλό ταβάνι το οποίο δεν έχει ανακαινιστεί και συνδυάζει κάποια έθνικ στοιχεία με παλ χρώματα. Η διακόσμηση είναι πιο απλή σε σχέση με το υπόλοιπο σπίτι, αφού ο χώρος είναι μικρός και όσο περισσότερα αντικείμενα περιέχει θα φένεται ακόμη πιο μικρός. Το γυαλί στο πλάι του κρεβατιού, βλέπει στο υπόλοιπο σπίτι, αφού βρίσκεται σε πάνω όροφο.

 

 

More for you

 
 

Don't Miss