Όσα δεν μπορώ να αποχωριστώ

Τζένη ΜπαλατσινούΤΖΕΝΗ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Όσα δεν μπορώ να αποχωριστώ

Όταν φτάνει η ημέρα που ξεκινάμε να ξεκαθαρίζουμε την ντουλάπα μας για να διαλέξουμε τι κρατάμε και τι χαρίζουμε, όταν τα χαρτιά στο γραφείο μαζεύονται βουνό και τα μικροπράγματα αρχίζουν να μην χωράνε στα ράφια και την βιβλιοθήκη, υπάρχουν κάποια αντικείμενα που διαπιστώνουμε πως αδυνατούμε να αποχωριστούμε. Είναι αυτά που όταν τα κοιτάμε, αποφασισμένες αυτή τη φορά να τα πετάξουμε ή δώσουμε, με το που τα πιάνουμε στα χέρια μας μας πλημμυρίζουν αναμνήσεις και συναισθήματα.

Πλέον έχω πάρει απόφαση ότι κάποια πράγματα θα μείνουν μαζί μου για πάντα ό,τι κι αν γίνει. Όπως το λευκό πουλόβερ που μου έπλεξε η μητέρα μου πριν 20 χρόνια, το οποίο, παρότι έχει διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη, αδυνατώ όχι απλώς να το αποχωριστώ, αλλά και να μην το φοράω. Απλώς τώρα το φοράω μόνο μέσα στο σπίτι. Τα δύο ζευγάρια καουμπόϊκες μπότες, ένα κόκκινο κι ένα καφέ με ροζ, που παρότι η μόδα τους πέρασε, είναι μικρά αριστουργήματα και δεν μπορώ να τα χαρίσω. Ή να ξέρω ότι δεν βρίσκονται στην ντουλάπα μου πλέον. Το παλιό μου δερμάτινο περφέτο, ακόμη θυμάμαι την χαρά μου όταν το πρωτοφόρεσα και πόσο cool ένιωσα. Η ύπαρξή του και μόνο μου υπενθυμίζει την ανέμελη πλευρά του εαυτού μου.

Δεν είναι μόνο αυτά που δεν μπορείς να αποχωριστείς, υπάρχουν κάποια αντικείμενα που απλώς δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτά. Όπως το lipbalm μου και τα λαστιχάκια για τα μαλλιά, που υπάρχουν πάντα μα πάντα μέσα στην τσάντα μου, όσο μεγάλη ή μικρή κι αν είναι.  Το δερμάτινο ημερολόγιο που μου χάρισε η Αμαλία και μου ζήτησε να γράφω σε αυτό τις σημειώσεις και τις σκέψεις μου. Το αλάτι της ζωής της Francoise Heritier, ένα μικρό ροζ βιβλιαράκι που με καθόρισε.

Τα πρώτα και τα πιο τρυφερά SMS που μου έστειλαν τα παιδιά μου. Όποια τηλεφωνική συσκευή και να αλλάξω, είναι το πρώτο που προσέχω να μην χαθεί. Και φυσικά όλες τις κάρτες που μου έγραψαν, τις πρώτες τους ζωγραφιές, το πρώτο ρουχαλάκι που τους φόρεσα στο μαιευτήριο, αυτά δηλαδή που καμμία μητέρα δεν μπορεί να αποχωριστεί ποτέ.

Σε αυτό το τεύχος του ΗΟΡΕ που ονομάσαμε Items We Love, καταγράφουμε όλα όσα αγαπάμε. Aπό τα ρούχα που βολευόμαστε και θέλουμε να φοράμε συνέχεια όπου κι αν έχουμε να πάμε (βλ. Go-to Pieces), μέχρι τα καλλυντικά που έχουμε στην τσάντα μας φέτος (βλ. In Love), τα αγαπημένα βιβλία άλλων που όμως θέλουμε κι εμείς να διαβάσουμε, ακόμα καΙ την αγαπημένη μας συνήθεια να αναβάλλουμε όσα δεν θέλουμε να κάνουμε (βλ. Γιατί Αγαπάμε τις Αναβολές). Και ρωτήσαμε μερικά από τα πιο cool κορίτσια της πόλης ποια είναι τα αντικείμενα που δεν μπορούν να αποχωριστούν ό,τι κι αν γίνει.

Εnjoy!

More for you

 
 

Don't Miss