Ποιο χρώμα είσαι;

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Ποιο χρώμα είσαι;

Σύμφωνα με την «ψυχολογία των χρωμάτων» μπορεί και μάλιστα πολύ καλά. Τα χρώματα διεγείρουν τον εγκέφαλό μας και αντίστοιχα ο εγκέφαλός μας έχει διαφορετικές αντιδράσεις σε κάθε χρώμα και βάση αυτού, η επιλογή που κάνουμε στην απόχρωση μπορεί να πει πολλά για το ποιοι είμαστε.

Πολλοί μάλιστα υποστηρικτές της ψυχολογίας του χρώματος, υποστηρίζουν ότι η επιρροή των χρωμάτων είναι τόσο ισχυρή ώστε τα χρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με σκοπό να χειραγωγήσουν το μυαλό μας κατά τη διάρκεια λήψης σημαντικών αποφάσεων. Από το ποιο κατάστημα θα πάμε να ψωνίσουμε μέχρι πώς θα ντυθούμε ανάλογα με το πρόσωπο και τις διαθέσεις μας.

Όμως τι λένε αλήθεια, τα αγαπημένα μας  χρώματα για τον χαρακτήρα μας;

Μπλε 

Το μπλε είναι το χρώμα «εμπιστοσύνης και ευθύνης». Οι άνθρωποι που αγαπούν το μπλε, αποζητούν την σταθερότητα σε όλα τους. Ίσως είστε αρκετά νοσταλγικοί και δεν σας αρέσει να αλλάζετε τη ρουτίνα σας. Είστε αξιόπιστοι φίλοι, ενώ οι σταθερές σχέσεις στη ζωή σας είναι ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά σας. Είστε γνήσιοι και ειλικρινείς και μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για τους άλλους να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σας, αλλά μόλις τα καταφέρουν θα σας έχουν δίπλα τους μία ολόκληρη ζωή.

Κόκκινο 

Είστε εξωστρεφείς, αισιόδοξοι, θαρραλέοι και σίγουροι για τον εαυτό σας. Αυτές είναι οι 4 λέξεις που σας χαρακτηρίζουν. Μπορείτε να κάνετε εύκολα φίλους αλλά είστε αρκετά παρορμητικοί στη λήψη αποφάσεων. Το σεξ είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι στη ζωή σας ενώ δεν αναβάλλετε για αύριο ό,τι μπορείτε να κάνετε σήμερα.

Μωβ 

Εάν το αγαπημένο σας χρώμα είναι μωβ τότε είναι πολύ πιθανό να είστε ευγενείς, συμπονετικοί και να δείχνετε εξαιρετική κατανόηση στους άλλους. Συχνά βάζετε τις ανάγκες των άλλων πάνω από τη δική σας. Είστε ειρηνικοί και ήσυχοι από την φύση σας ενώ ανήκετε στους πολύ δημιουργικούς ανθρώπους. Έχετε μεγάλη αδυναμία στην διακόσμηση.

Πράσινο

Το πράσινο είναι το χρώμα αντικατοπτρίζει την ισορροπία και αυτό μεταφράζεται αντίστοιχα στην προσέγγισή σας ανάμεσα σε λογική και το συναίσθημα. Και ακριβώς επειδή αναζητάτε τόσο πολύ την ισορροπία, είναι πολύ πιθανό, μόλις νιώσετε ότι κάτι διαταράσσεται σε αυτήν, να αγχωθείτε. Είστε πρακτικοί, έχετε υψηλά ηθικά πρότυπα και απολαμβάνετε να είστε μέρος μιας ομάδας και κοινότητας. Είστε πιστοί, συνεργάσιμοι και πρόθυμοι αλλά συχνά σας λείπει το πάθος

Κίτρινο 

Είστε διασκεδαστικοί, χαρούμενοι και πάντοτε προσπαθείτε να βλέπετε την φωτεινή πλευρά της ζωής. Είστε γεμάτοι δημιουργικές ιδέες αλλά έχετε ένα θέμα στο να τις κάνετε πραγματικότητα. Στο στενό σας περιβάλλον προτιμάτε να είστε φίλοι με ένα μικρό αριθμό παρόμοιων με εσάς ανθρώπων, σε αντίθεση με το να είστε μέρος μεγαλύτερων, λιγότερο οικείων σε εσάς κοινωνικών ομάδων. Σας αρέσουν τα παιχνίδια του μυαλού, όπως το σκάκι, το sudoku, τα σταυρόλεξα, σας αρέσει να δίνετε συμβουλές, όμως καμιά φορά το παρακάνετε δίνοντας και πληροφορίες για θέματα τα οποία δεν γνωρίζετε και τόσα πολλά. Είστε γρήγοροι στην σκέψη και πολλές φορές προτιμάτε να κρατάτε τα πραγματικά σας συναισθήματα για τον εαυτό σας για να είναι ο περίγυρός σας χαρούμενος.

Ροζ 

Είστε αισιόδοξοι και μπορείτε εύκολα να δείτε το καλό σε άλλους. Έχετε πολύ καλή σύνδεση με την γυναικεία σας πλευρά. Οι μεγάλες προκλήσεις δεν είναι το καλύτερό σας αφού συχνά σας λείπει η αυτοπεποιηθηση σε καίριες στιγμές και δεν εμπιστεύεστε όσο θα έπρεπε τον εαυτό σας.

Πορτοκαλί 

Το πορτοκάλι συνδέεται με την τόλμη του κόκκινου και τη χαρά του κίτρινου. Είστε ενεργητικοί, αισιόδοξοι και πολύ καλοί στο να διεκδικείτε χωρίς να γίνεστε επιθετικοί, πράγμα σπάνιο και πολύ χρήσιμο. Είστε τόσο καλοί στην κοινωνικοποίηση και στη συναναστροφή που είστε ο ιδανικός άνθρωπος για να ενώνετε διαφορετικούς τύπους ανθρώπων. Αγαπάτε να σχεδιάζετε πάρτι και γενικά διάφορα events και το αποτέλεσμα είναι σχεδόν πάντα απόλυτα επιτυχημένο και εντυπωσιακό.

Χρυσό

Έχετε μία μοναδικότητα που σας κάνουν να ξεχωρίζετε. Έχετε την τάση να προσελκύσετε πολλούς φίλους επειδή κάνετε τους ανθρώπους γύρω σας να αισθάνονται καλά για τον εαυτό τους. Εκτιμάτε επίσης τα καλύτερα πράγματα στη ζωή.  Πολύ συχνά όμως προσελκύετε «ψευδείς» φίλους ή ανθρώπους που ενδιαφέρονται περισσότερο για τον πλούτο σας ή για το τι μπορεί να κερδίσουν από εσάς. Ωστόσο στις ερωτικές σας σχέσεις καταφέρνετε να έχετε πάντα τους σωστούς ανθρώπους.

Μαύρο 

Όσοι αγαπάτε το μαύρο, αγαπάτε μαζί και την εξουσία. Πολλές φορές παίρνετε τον ρόλο σας πολύ πιο σοβαρά από ότι πρέπει. Συχνά κρατάτε τους ανθρώπους σε απόσταση και αυτό γιατί έχετε έναν εσωτερικό φόβο ότι αν τους εμπιστευτείτε μπορεί να σας πληγώσουν. Προσέχετε πολύ τον εσωτερικό σας κόσμο και τα συναισθήματά σας.

 

 

 

 

 

 


 

More for you

 
 

Don't Miss