Το χρώμα της ζωής μου

Τζένη ΜπαλατσινούΤΖΕΝΗ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Το χρώμα της ζωής μου

Όταν αισθάνομαι στεναχωρημένη ή κάτι με προβληματίζει,  φοράω το λευκό πουλόβερ που μου έπλεξε η μητέρα μου πριν 20 χρόνια, έχει ξεφτίσει σε κάποια σημεία αλλά δεν με νοιάζει, και κουρνιάζω στην πολυθρόνα μου. Το λευκό έχει τη μαγική ιδιότητα να εξαγνίζει τα πάντα, με κάνει κι αισθάνομαι πιο ανάλαφη, σαν όλα να σβήνονται και να χάνονται, να τα αφήνω πίσω μου. Ίσως επειδή το λευκό είναι το χρώμα που έχει όλα τα χρώματα μέσα του, άρα έχει πάρει τη δύναμη όλων.    

Αν με ρωτήσεις ποιό είναι το αγαπημένο μου φόρεμα, σίγουρα θα σου απαντήσω «το μπλε», εννοώντας ό,τι μπλε έχω στην ντουλάπα μου. Μου αρέσει το μπλε, όπως και το πράσινο, είναι χρώματα γεμάτα αισιοδοξία, ελπίδα. Πιάνω τον εαυτό μου να διαλέγει συνέχεια αυτά τα χρώματα.

Tα χρώματα επηρρεάζουν την ζωή μας άμεσα. Το κόκκινο μας ανοίγει την όρεξη ενώ το γαλάζιο μας ηρεμεί. Το κίτρινο μας δίνει ενέργεια, το πράσινο ισορροπία. Μας βοηθούν να περιγράψουμε τα συναισθήματά μας και ταυτόχρονα μας προκαλούν εντυπώσεις.

Κάθε τι όμορφο λέμε ότι βάζει χρώμα στη ζωή μας, παρότι δεν έχει χρώμα αυτό καθαυτό. Ένα αυθόρμητο γέλιο, μια ωραία έκπληξη, ένα ξεσηκωτικό τραγούδι, μια μεγάλη αγκαλιά.

Αυτά είναι τα σημαντικότερα χρώματα στη ζωή μου και αυτά τα «χρώματα» αποζητώ να έχω συνέχεια γύρω μου. Καθώς η Ελένη σε αυτό το τεύχος του ΗΟΡΕ αναλύει την προσωπικότητά μας με χρώματα (βλ. Ποιο χρώμα είσαι;) και η Τζουλιάνα αποδεικνύει πώς για ό,τι μας συμβαίνει υπεύθυνες είμαστε εμείς (βλ. Πώς να σου συμβαίνουν μόνο θετικά πράγματα στη ζωή σου), συνειδητοποιώ πόσο σημαντικό είναι να εκπέμπουμε «χρώμα».  Να γεμίζουμε τη ζωή μας με αυτά και να τα μοιράζουμε απλόχερα στους γύρω μας,

Enjoy!

 

More for you

 
 

Don't Miss