Γιόρτασε σαν γυναίκα!

Τζένη ΜπαλατσινούΤΖΕΝΗ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Γιόρτασε σαν γυναίκα!

Ο Μάρτιος είναι συνδεδεμένος με την γιορτή της γυναίκας. Και είναι μια γιορτή που όλες οι γυναίκες δικαιωματικά πρέπει να γιορτάζουμε. Πίσω από τα  λουλούδια και τα δώρα, υπάρχει η πραγματική σημασία της γιορτής. 

Είναι η υπενθύμιση των αγώνων που έδωσαν χιλιάδες γυναίκες στον κόσμο, για να κατακτήσουν ακόμα και πράγματα που εμείς σήμερα θεωρούμε αυτονόητα. 

Και όχι, ο δρόμος ακόμα δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, τουλάχιστον όχι για όλες τις γυναίκες. Καθημερινά δίπλα μας ή λίγο πιο μακριά μας, γυναίκες, παλεύουν, για ένα καλύτερο αύριο. Γυναίκες που βγήκαν μπροστά στην επιστήμη, στην υγεία, στην καριέρα, γυναίκες που πάλεψαν για τα δικαιώματα τόσα τα δικά τους όσο και των παιδιών τους, γυναίκες που έκαναν τον στόχο τους, σκοπό της ζωής τους.

Αναγνωρισμένες ή αφανείς ηρωίδες της καθημερινότητας, μαχήτριες πολλές φορές ακόμα για αυτά που θεωρούμε στον δυτικό κόσμο δεδομένα. Γυναίκες, σαν τις μαμάδες μας και τις γιαγιάδες μας, γυναίκες που στερήθηκαν, ύψωσαν ανάστημα, γυναίκες που πάλεψαν και παλεύουν για το δικαίωμα στην ίση μεταχείριση και στις ελευθερίες τους. Εμπνευσμένη, δημιουργική, δυνατή, αυτή τη γυναίκα την έχουμε όλες μέσα μας. Είναι η σειρά σου να την βγάλεις προς τα έξω. Είναι η σειρά σου να γιορτάσεις.

Χρόνια μας πολλά!

Τζένη

More for you

 
 

Don't Miss