Ετοιμαστείτε για το καλοκαίρι με την καλύτερη αποτοξίνωση

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Τρίτη 08 Μαΐου 2018

Τρίτη 08 Μαΐου 2018

Ετοιμαστείτε για το καλοκαίρι με την καλύτερη αποτοξίνωση

Το καλοκαίρι πλησιάζει επικίνδυνα, αλλά φέτος δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί μπορείτε να πετύχετε εύκολα τους στόχους σας κάνοντας την παρακάτω αποτοξίνωση για 5 ημέρες.  Αφού την ολοκληρώσετε θα αισθανθείτε τη διαφορά ειδικά σε ό,τι αφορά το σώμα σας και την ενέργεια σας. Ξεκινήστε τη δίαιτα αποτοξίνωσης πριν πάτε διακοπές για να νιώσετε ανανεωμένες.

Βήμα 1

Εξαλείψτε από τη διατροφή σας τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα γαλακτοκομικά, τα κόκκινα κρέατα  και σχεδιάστε ένα μενού για πέντε ημέρες που να αποτελείται από φρούτα και λαχανικά. 

Βήμα 2

Χρησιμοποιήστε έναν αποχυμωτή για να φτιάξετε φρέσκους χυμούς. Μπορείτε να τους φυλάξετε στο ψυγείο για έως και τρεις ημέρες.

Βήμα 3

Συμπληρώστε αρκετές κανάτες φρέσκο, φιλτραρισμένο νερό και φυλάξτε το στο ψυγείο για γρήγορη πρόσβαση. Εξαλείψτε τον καφέ, τη καφεΐνη, τα ζαχαρούχα αναψυκτικά και το αλκοόλ. Κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης να πίνετε μόνο το χυμό των φρούτων και των λαχανικών ή νερό.

 

 

Βήμα 4

Πιείτε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με λεμόνι μία ώρα πριν από το πρωινό. Πίνετε νερό με λεμόνι όλη την ημέρα στύβοντας το ένα τέταρτο λεμονιού σε ένα ποτήρι νερό.

Βήμα 5

Πάρτε ένα στεγνό πινέλο και βουρτσίστε το δέρμα σας καθημερινά. Το βούρτσισμα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, ενθαρρύνει την παροχή αίματος και βοηθάει στην αποβολή των τοξινών και την προώθηση της ανανέωσης των κυττάρων. Πάντα βουρτσίζετε προς την καρδιά, όπως από τους αστραγάλους προς τους μηρούς και από τους καρπούς προς τους ώμους.

Βήμα 6

Κάντε ένα καθημερινό μπάνιο ευκαλύπτου, χρησιμοποιώντας ζεστό, νερό. Προσθέστε 1 φλιτζάνι αλάτι, 2 κουταλιές γλυκερίνη, 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου και 2 κούπες μαγειρική σόδα στο ζεστό νερό της μπανιέρας. Μουλιάσετε για 10 έως 20 λεπτά. Ύστερα κάντε ένα ντους, για να αφαιρέσετε τα πρόσθετα από το νερό.

Προειδοποιήσεις.  Εάν υποβάλλεστε σε θεραπεία για μια ιατρική κατάσταση, πάντα να συζητάτε με το γιατρό σας πριν από την ανάληψη οποιασδήποτε δίαιτας ή άσκησης. Τα άτομα με διαβήτη ή κυκλοφορικά προβλήματα δεν μπορούν να ανεχθούν την αποτοξίνωση. Τυχόν βότανα, συμπληρώματα, αιθέρια έλαια, ή άλλα εναλλακτικά φάρμακα μπορεί να αλληλεπιδράσουν με τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, να προκαλέσουν ερεθισμούς ή αλλεργίες.

More for you

 
 

Don't Miss