Πέμπτη 08 Ιουνίου 2017

Πέμπτη 08 Ιουνίου 2017

SunShine

Η επιδερμίδα μας τα κατάφερε και "επιβίωσε" από το χειμώνα και τώρα ήρθε η ώρα για να απολαύσει κι εκείνη, μαζί με εμάς το καλοκαίρι. Με κάθε νέα εποχή όμως έρχεται μαζί κι ένα νέο σύνολο αναγκών του δέρματος και εμείς έχουμε τα tips, για να το κρατήσουμε λαμπερό και όμορφο. 

Υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που ακολουθούμε όλες, όπως είναι η καθημερινή προστασία από προϊόντα που περιέχουν SPF και μας προστατεύουν από τον κύριο "εχθρό" του καλοκαιριού, τον ήλιο. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτά, να θυμάστε ότι το δέρμα σας έχει απαιτήσεις από εσάς για να αισθάνεται ότι είναι καλύτερο σε όλη την καλοκαιρινή περίοδο.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που ο χρόνος ξεδιπλώνεται μπροστά μας για χαλάρωση, ξέγνοιαστες στιγμές. Επιπλέον είναι και η εποχή όπου στιλιστικά αποκαλύπτουμε ένα μεγάλο μέρος του δέρματος και έτσι διακρίνουμε την παραμικρή βλάβη που έχει προκληθεί στο σώμα από την τριβή με τα χειμερινά ρούχα, από την αμέλεια ή την κακή ενυδάτωση που κάνουμε το χειμώνα, τη θέρμανση και την ξηρότητα των θερμαινόμενων δωματίων, από την απότομη εναλλαγή θερμοκρασίας. Παράγοντες που μας αφήνουν με αφυδατωμένη-θαμπή επιδερμίδα όταν μπαίνει το καλοκαίρι.

 

 

Για να αγγίξουμε το στόχο του υγιές-λαμπερού σώματος, κάνουμε focus σην απολέπιση και την ενυδάτωση.

Το scrub, η απολέπιση σώματος διεγείρει το λεμφικό σύστημα, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Συνίσταται την καλοκαιρινή περίοδο να κάνουμε τουλάχιστον μία με δύο φορές την εβδομάδα για να κρατάμε το σώμα υγιές και λαμπερό. Επιπλέον ενισχύουμε και το μαύρισμα, καθώς έχουμε αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα της εξωτερικής στοιβάδας της επιδερμίδας.

Η απολέπιση με αλάτι είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αντιμετωπίζουν δερματολογικά προβλήματα, καθώς οι ιδιότητες του αποτοξινώνουν και αποτελούν φυσικό και υγιεινό τρόπο θεραπείας τραυματισμών του δέρματος. Το χοντρό αλάτι και τα γλυκίσματα ζάχαρης δεν είναι ιδανικά για ευαίσθητους τύπους δέρματος. Εναλλακτικά προτείνονται σκευάσματα με λεπτούς κόκκους, υψηλής ποιότητας, που δεν τραυματίζουν το δέρμα.

Αρχικά θα πρέπει να κάνετε ντους με ζεστό νερό, για να μαλακώσει το δέρμα. Αφήστε το να τρέξει για 5-10 λεπτά και συνεχίστε με την απολέπιση. Οι κινήσεις πρέπει να είναι απαλές και κυκλικές. Είναι σημαντικό να διατηρείτε μια ελαφριά πίεση ώστε να μην τραυματίζετε το δέρμα. Ξεπλένετε πάντα με ζεστό-χλιαρό νερό.

Δε συνίσταται να θερμαίνετε το scrub με τα χέρια σας, πριν τη χρήση καθώς δε  γνωρίζετε εάν τα ενεργά συστατικά ελέγχθηκαν έναντι αυτής της θερμοκρασίας και η φόρμουλα καθαρισμού μπορεί να βλάψει το δέρμα. Το ζεστό ντους χαλαρώνει και μαλακώνει το δέρμα, για να γίνει σωστά η απολέπιση. Επίσης, αν ξυρίζεστε, να αποφεύγετε πριν το scrub, καθώς μπορεί να ερεθιστείτε ή να νιώσετε τσούξιμο. Προτείνετε να κάνετε μία ημέρα πριν ή μετά το ξύρισμα. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
10 photos

 

 

Δεύτερο βήμα, η καθημερινή ενυδάτωση του σώματος. 


Ένας από τους λόγους που αγαπάμε το καλοκαίρι είναι ο ήλιος, η θάλασσα, οι υψηλές θερμοκρασίες. Όλα αυτά ωστόσο βλάπτουν τη φυσική υγρασία του δέρματος αλλά και των μαλλιών μας. Ως αποτέλεσμα έχουμε την ξηρασία αλλά και τη λιπαρότητα. Και τα δύο συμπτώματα αντιμετωπίζονται με ενυδατικά προϊόντα. Το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι να μην ενυδατώνονται, επειδή είναι λιπαροί. 
Το σώμα μας πρέπει να ενυδατώνεται καθημερινά, με προϊόντα που ταιριάζουν στον τύπο δέρματος.

Η θερμότητα και ο ήλιος αποβάλλουν το νερό από το δέρμα. Εκτός από την κατανάλωση των συνιστώμενων οκτώ ποτηριών νερού καθημερινά και τροφίμων πλούσια σε νερό, φροντίζουμε καθημερινά να ενυδατωνόμαστε με κατάλληλα προϊόντα.

Extra Tip: Βρείτε τη μυρωδιά που σας ταιριάζει στην ενυδατική. Κάθε φορά που η θερμοκρασία του σώματος θα αυξάνεται, το σώμα σας θα μυρίζει υπέροχα, σα να απλώσατε εκείνη τη στιγμή το προϊόν. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
8 photos

 

 

 

 

More for you

 
 

Don't Miss