Πέμπτη 08 Ιουνίου 2017

Πέμπτη 08 Ιουνίου 2017

Low Cost

Το καλοκαίρι είναι επίσημα εδώ και δεν μπορούμε παρά να σκεφτόμαστε ήδη τις διακοπές μας. Η θερμοκρασία έχει ανέβει και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι λίγη ξεκούραση, μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Ωστόσο, οι υποχρεώσεις πολύ συχνά μας κάνουν να ξεχνιόμαστε και να αναγκαζόμαστε να κλείνουμε τις διακοπές μας τελευταία στιγμή -γεγονός που κοστίζει πολύ περισσότερο. Αν φέτος πρόκειται να ταξιδέψετε στο εξωτερικό, υπάρχουν μερικά μικρά μυστικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να αγοράσετε εισιτήρια όσο φθηνότερα γίνεται. Αν πάλι πρόκειται να περάσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά, μερικά βασικά tips θα σας κάνουν να γλιτώσετε την ταλαιπωρία και τα περιττά έξοδα. Όσο για τη διαμονή σας, αν ακολουθήσετε 4 βήματα θα καταφέρετε το πιο συμφέρον deal. Γιατί όπως λέει και η γνωστή παροιμία "Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν."

Αεροπορικά εισιτήρια 

Κλείστε 6-8 εβδομάδες πριν

Έχετε περισσότερες πιθανότητες να πετύχετε φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια αν κλείσετε 6-8 εβδομάδες πριν, ειδικά αν πρόκειται για ταξίδια εξωτερικού.

Φύγετε Τρίτη

Η πιο φθηνή ημέρα για να πετάξετε είναι η Τρίτη, ιδιαίτερα για εγχώριες πτήσεις. Μάλιστα, γύρω στις 15:00 είναι και η καλύτερη ώρα.

Ξεκινήστε νωρίς το πρωί

Σίγουρα είναι πιο ξεκούραστο όταν θα είστε στο σπίτι σας το απόγευμα, αλλά έχετε περισσότερες πιθανότητες να βρείτε καλύτερες τιμές αν κλείσετε τα εισιτήρια σας το πρωί.

Τσεκάρετε τις τιμές μετά από 24 ώρες

Τσεκάρετε αν η τιμή του εισιτήριου σας έχει πέσει μετά από 24 ώρες, έτσι ώστε να μπορέσετε να ακυρώσετε την πτήση και να κλείσετε ξανά με τη φθηνότερη τιμή.

Τσεκάρετε για μειώσεις τιμών

Πολλές φορές αν το αεροπλάνο δε γεμίσει για μία πτήση, η εταιρεία βγάζει φθηνότερα εισιτήρια μέχρι και τελευταία στιγμή. Αν θέλετε, λοιπόν, να φύγετε μία πολύ συγκεκριμένη ημερομηνία, μπορείτε να τσεκάρετε μέχρι και μία μέρα πριν σε περίπτωση που μία θέση έχει ακυρωθεί, για παράδειγμα.

Διαλέξτε τις πρωινές πτήσεις

Κανείς μας δεν θέλει να ξυπνήσει από τα άγρια χαράματα, αλλά οι πρωινές πτήσεις είναι πάντα πιο φθηνές λόγω χαμηλής προτίμησης.

 

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Κλείστε πριν τον Ιούλιο

Μέσα Ιουλίου μέχρι τέλη Αυγούστου είναι το λεγόμενο peak season. Αν έχετε τη δυνατότητα να μπορέσετε να κλείσετε τις διακοπές σας για διαφορετική περίοδο τότε τα εισητήριά σας θα είναι με διαφορά πιο φθηνά. Αν όχι, τότε προσπαθείστε να κλείσετε τα ακτοπλοϊκά σας πριν τον Ιούλιο για να πετύχετε τις καλύτερες τιμές.

Αποφύγετε συγκεκριμένα δρομολόγια

Τα δρομολόγια που περιλαμβάνουν τη Σαντορίνη, τη Μύκονο ή την Κρήτη είναι πάντα πιο ακριβά από τα υπόλοιπα, αφού τα τρία αυτά νησιά αποτελούν τους κύριους προορισμούς για τουρίστες.

Αποφύγετε κοντινούς προορισμούς τα Σαββατοκύριακα

Αν μένετε στην Αθήνα και έχετε τη δυνατότητα, είναι προτιμότερο να ταξιδέψετε σε κοντινούς προορισμούς όπως Ύδρα, Αίγινα ή άλλα νησιά στο Σαρωνικό, μέσα στην εβδομάδα και όχι το Σαββατοκύριακο. Τα εισητήρια είναι ιδιαίτερα ακριβά  Παρασκευές απογεύματα και Κυριακές απογεύματα.

Βρείτε την ηρεμία

Αν θέλετε να ηρεμήσετε και να βρεθείτε σε ένα ωραίο νησί που συνήθως έχει πολλούς επισκέπτες το καλοκαίρι, μπορείτε να διαλέξετε την περίοδο τέλη Αυγούστου με 1η και 2η εβδομάδα του Σεπτέμβρη. Η θερμοκρασία δεν θα έχει πέσει και οι περισσότεροι θα έχουν επιστρέψει απ' τις διακοπές τους.

 

Ξενοδοχείο

Κλείστε τις σωστές ημερομηνίες

Το ίδιο με τα ακτοπλοϊκά ισχύει και για τα ξενοδοχεία την περίοδο των διακοπών. Προσπαθείτε να κλείσετε, λοιπόν, σε περίοδο που θεωρείται "off-season" (δηλαδή, όχι μεταξύ μέσα Ιουλίου και τέλη Αυγούστου).

Κάντε έρευνα

Ένα ξενοδοχείο για είναι άνετο, καθαρό και όμορφο, δεν χρειάζεται να είναι 5 αστέρων. Με λίγη έρευνα μπορείτε να βρείτε μικρά ξενοδοχεία που τηρούν αυτές τις προϋποθέσεις και δε κοστίζουν μια περιουσία (αναλόγως σε πιο μέρος βρίσκεστε).

Συγκρίνετε τιμές

Υπάρχουν διάφορα sites μέσω των οποίων μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο. Τα sites αυτά σας δίνουν, επίσης, τη δυνατότητα να συγκρίνετε τιμές ανάμεσα σε ξενοδοχεία, έτσι ώστε να βρείτε το καλύτερο deal.

Κλείστε πολύ νωρίς

Σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να κλείσετε τη διαμονή σας πριν κλείσετε καν τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια. Ειδικά αν ο προορισμός είναι σε κάποιο ιδιαίτερα τουριστικό νησί.

 

 

More for you

 
 

Don't Miss