Έτοιμη για όλα

Πέμπτη 08 Ιουνίου 2017

Πέμπτη 08 Ιουνίου 2017

Έτοιμη για όλα

Φυσικά, όσον αφορά το ταξίδι, όλοι προτιμούμε να επικεντρωνόμαστε στις θετικές πτυχές του. Αν αγαπάτε τα ταξίδια, σίγουρα θα έχετε μία ιστορία από κάθε σας περιπέτεια και συνήθως θα είναι διασκεδαστική, εντυπωσιακή ή χιουμοριστική. Τι γίνεται, όμως, αν οι ήρεμες διακοπές εξελιχθούν σε ένα τεράστιο φιάσκο εξαιτίας συνθηκών που δεν μπορέσατε να ελέγξετε; Μην ανησυχείτε. Εμείς συγκεντρώσαμε 7 από αυτές τις περιπτώσεις και σας λέμε τι να κάνετε αν βρεθείτε αντιμέτωποι με μία δύσκολη κατάσταση.

Χαμένες βαλίτσες

Ο καλύτερος τρόπος μία αεροπορική να μη χάσει τη βαλίτσα σας, είναι να μην έχετε βαλίτσα. Αν πρέπει να πακετάρετε πολλά πράγματα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να σκεφτείτε την πιθανότητα να χαθεί και να προετοιμαστείτε αναλόγως.

Πακετάρετε τα πιο σημαντικά στη τσάντα που δεν θα βάλετε στο check-in. Διαβατήριο, πορτοφόλι, κλπ θα πρέπει όλα να βρίσκονται επάνω σας και όχι στη βαλίτσα.

Βάλτε ακόμα δύο ρούχα στη τσάντα που θα έχετε πάνω σας ή τουλάχιστον εσώρουχα και κάλτσες. 

Τι να κάνετε σε αυτή τη περίπτωση

Μείνετε ήρεμοι. Επίσης, μη φύγετε από το αεροδρόμιο, απλά δηλώστε την απώλεια και υπάρχει περίπτωση να την βρουν γρήγορα. Γι' αυτό θα πρέπει να είστε ήρεμοι και ευγενικοί. 

Να επιμείνετε. Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να είστε αγενείς, αλλά κάντε ό,τι μπορείτε για να βρείτε μία λύση.

 

Χαμένη πτήση

Το να χάσει κανείς την πτήση του δεν είναι και τόσο σπάνιο φαινόμενο. Γι' αυτό θα πρέπει να έχετε σίγουρα μία υπενθύμιση, ο,τι κι αν είναι αυτή -ξυπνητήρι, τηλέφωνο, οτιδήποτε.

Υπολογίστε σωστά τον χρόνο σας. Δεν μπορείτε να βρεθείτε στο αεροδρόμιο 20 λεπτά πριν την πτήση. Υπολογίστε να βρίσκεστε εκεί τουλάχιστον μία ώρα πριν.

Τι να κάνετε σε αυτή τη περίπτωση

Αν χάσετε το connection μεταξύ πτήσεων εξαιτίας καθυστέρησης, δεν είναι δύσκολο να βρείτε άλλη πτήση, αφού είναι ευθύνη του αεροδρομίου να σας τη βρει. 

Αν χάσετε την πτήση για οποιονδήποτε άλλο λόγο, το αν θα σας χρεώσουν για την αλλαγή εισητηρίου, εξαρτάται πολύ συχνά από τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω απ' τον γκισέ, οπότε όσο πιο ευγενικοί είστε, τόσο το καλύτερο.

 

Κλοπή

Η περίπτωση κλοπής είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο, δυστυχώς. Μπορεί να συμβεί οπουδήποτε, γι' αυτό είναι καλό να είμαστε προσεκτικοί και ιδιαίτερα στις διακοπές που έχουμε μία σχετική ..ανεμελιά. Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να μειώσουμε τις πιθανότητες να συμβεί:

Βγάλτε αντίγραφα από τα σημαντικά αντικείμενά σας, όπως διαβατήριο/ταυτότητα, μέχρι τραπεζικές κάρτες. Θα σας χρησιμεύσουν στην περίπτωση που χαθούν ή σας κλέψουν τα αυθεντικά έγγραφα, ιδιαίτερα αν είστε στο εξωτερικό. Ακόμα, μπορείτε να γράψετε τους αριθμούς των τραπεζικών σας καρτών και να τους φυλλάξετε σε ασφαλές μέρος.

Μην πάρετε πολλά ακριβά αντικείμενα μαζί σας. Όταν βγαίνετε, πάρτε μαζί σας ένα μικρό ποσό χρημάτων και όχι τις πιστωτικές και debit κάρτες σας. Αν χρειαστείτε να βγάλετε χρήματα, πηγαίντε στο κοντινότερο ATM και μετά επιστρέψτε στο δωμάτιό σας για να αφήσετε την κάρτα. 

Έχετε μαζί σας μία άσχετη κάρτα. Για παράδειγμα, μία gift card. Σε περίπτωση που σας επιτεθούν μπορείτε να δώσετε το μικρό ποσό χρημάτων που έχετε μαζί και την gift card που μοιάζει με κανονική.

Μην προκαλείτε. Μην κυκλοφορείτε συνέχεια με μία τεράστια κάμερα κρεμασμένη στον λαιμό σας ή τα πιο ακριβά σας κοσμήματα.

Αν κρατάτε μικρή τσάντα ή ένα clutch, τότε πρέπει να είστε ακόμα πιο προσεκτικές. Διαλέξτε μία που θα φοριέται χιαστί, βάλτε χρήματα σε εσωτερικές τσέπες, να έχετε πάντα κλειστό το φερμουάρ και να τη φοράτε από τη μέσα μεριά του δρόμου όταν περπατάτε, για να αποφύγετε να σας την τραβήξουν περνώντας με μηχανάκι.

Να έχετε πάντα το νου σας στα προσωπικά σας αντικείμενα. Επίσης, να έχετε γνώση για το πού πηγαίνετε -υπάρχουν επικίνδυνα μέρη σε κάθε πόλη. Αν βρεθείτε κάπου και αισθανθείτε ότι κάτι δεν πάει καλά, φύγετε. Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας.

 

Τι να κάνετε σε αυτή τη περίπτωση

Δηλώστε το στην τοπική αστυνομία. Μπορεί να μην κάνουν κάτι ή να μην δείξουν ενδιαφέρον, αλλά εσείς παραμείνετε ήρεμοι και συμπληρώστε την αναφορά. 

Αν σας έκλεψαν το διαβατήριο, πρέπει να απευθυνθείτε στην κοντινότερη πρεσβεία της χώρας σας, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Στην πρεσβεία, θα σας  βοηθήσουν και με τα χρήματα ή στο να ακυρώσουν τις κάρτες σας.

 

Χαμένο διαβατήριο

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να συμβούν όταν ταξιδεύετε σε μία ξένη χώρα, είναι να χαθεί το διαβατήριό σας ή να σας το κλέψουν. Χωρίς διαβατήριο, το να βγάλετε χρήματα ή να κάνετε check-in στο ξενοδοχείο, μπορεί να γίνει δύσκολη υπόθεση. Πόσο μάλλον το να επιστρέψετε. Έτσι μπορείτε να προετοιμαστείτε καλύτερα: 

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις, οπότε δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση, στο αν πρέπει να το έχετε πάντα μαζί σας ή να το αφήνετε στο ξενοδοχείο. Αν σας κλέψουν και το έχετε μαζί σας, μπορεί να σας το πάρουν, οπότε χρειάζεται πολλή προσοχή. Μπορεί όμως να κλαπεί και απ' το δωμάτιό σας, ειδικά αν μένετε σε εστία, οπότε σιγουρέψτε πως το έχετε αφήσει σε ασφαλές μέρος.

Βγάλτε πολλά αντίγραφα του διαβατηρίου σας και στείλτε ένα με email στον εαυτό σας, σε περίπτωση που το χάσετε, να είστε ασφαλείς. 

Να ξέρετε που είναι κάθε στιγμή. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχετε πάνω σας!

 

Τι να κάνετε σε αυτή τη περίπτωση

Ανεξάρτητα με το αν το χάσατε ή σας το έκλεψαν, πηγαίνετε στη κοντινότερη πρεσβεία. Πρέπει να ακολουθήσετε συγκεκριμένα βήματα για να σας το αντικαταστήσουν. Υπάρχει πολλή γραφειοκρατία και θα πρέπει να συμπληρώσετε και αναφορά στην αστυνομία αν σας το έκλεψαν. Στην περίπτωση που πρέπει να φύγετε πολύ άμεσα, για να το αποκτήσετε γρήγορα, θα πρέπει να πληρώσετε ένα χρηματικό ποσό.

 

Ασθένεια ή τραυματισμός

Aπό ένα απλό κρύωμα, μέχρι κάποιον τραυματισμό, όλοι μας έχουμε αρρωστήσει έστω μία φορά σε ταξίδι. Μερικές φορές είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να αποτρέψουμε, ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να προστατευθούμε:

Πριν ταξιδέψετε, πάρτε μερικές βιταμίνες, ξεκουραστείτε και πιείτε πολύ νερό. Πλύνετε τα χέρια σας αφού χρησιμοποιήσετε μέσα μαζικής μεταφοράς ή πετάξετε με αεροπλάνο και αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας με άπλυτα χέρια. 

Να διαλέγετε έξυπνα τις δραστηριότητές σας. Αν, δηλαδή, δεν έχετε οδηγήσει ποτέ μηχανάκι, το να το μάθετε σε ένα νησί με επικίνδυνες στροφές δεν είναι και η καλύτερη ιδέα. 

Εξοπλιστείτε με τα απαραίτητα χάπια. Για παράδειγμα, παυσίπονα, αντιπυρετικά και χάπια για το στομάχι, είναι μερικά από τα βασικά. Επίσης, κρέμες για εγκαύματα και τσιμπήματα είναι εξίσου σημαντικές. 

Να είστε προσεκτικοί με το φαγητό που τρώτε στον δρόμο. Φυσικά και θα θέλετε να δοκιμάσετε το τοπικό φαγητό, απλά προσέξτε αυτό να έχει μαγειρευτεί μπροστά σας και το νερό που θα πιείτε να είναι από σφραγισμένο μπουκάλι.

 

Τι να κάνετε σε αυτή τη περίπτωση

Αν δεν μοιάζει πολύ σημαντικό, πηγαίνετε πρώτα σε ένα φαρμακείο. Εκεί μπορούν να σας δώσουν τα κατάλληλα αντιβιοτικά χωρίς να χρειαστεί να πάτε στο νοσοκομείο.

Οι ασφάλειες ταξιδίου διαφέρουν, οπότε πρέπει να ξέρετε τι καλύπτει και τι όχι, η δική σας. Συχνά είναι πιο φθηνό να πάτε στον γιατρό ή στο νοσοκομείο μια ξένης χώρας και να το πληρώσετε, παρά να συμπληρώνετε φόρμες για την ασφάλεια. Αν τραυματιστείτε ενώ κάνατε κάποια extreme δραστηριότητα, πρέπει να ξέρετε αν το καλύπτει η ασφάλειά σας.

Το να πάτε στα Επείγοντα δεν σημαίνει πάντα πως θα δώσετε μία περιουσία.

Χωρισμός

Μπορεί η ατυχία αυτή να μην μοιάζει με τις προηγούμενες, αλλά δεν παύει να αποτελεί σχετικά κοινό φαινόμενο. Πολλές φορές τα ζευγάρια μπορεί να αναπτύξουν ένταση μεταξύ τους όταν βρίσκονται σε ταξίδι, αφού είτε βρέθηκαν να περνούν πολύ χρόνο ο ένας στη ζωή του άλλου, χωρίς να είναι έτοιμοι να το κάνουν ή πολύ συχνά να υπάρχουν άλυτα προβλήματα που έχουν μπει "κάτω απ' το χαλί" και να εμφανίζονται με την αλλαγή περιβάλλοντος. Οι εξηγήσεις μπορεί να βασίζονται σε πολλούς διαφορετικούς λόγους, αλλά καλό θα ήταν να συζητήσετε πριν κλείσετε μαζί το ταξίδι ή τις διακοπές -είστε και οι δύο ευχαριστημένοι με τον προορισμό; Έχετε και οι δύο τις ίδιες επιθυμίες από το ταξίδι αυτό (πχ. αξιοθέατα, εξερεύνηση, διασκέδαση); Αυτό θα βοηθήσει στο να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Αν το ταξίδι και ο προορισμός δεν είναι ο λόγος που οδήγησε σε τσακωμό και πιθανόν χωρισμό, τότε υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μην χαραμίσετε εντελώς τις διακοπές σας:

Αν προκληθεί έντονος τσακωμός, πάρτε μία στιγμή για να ηρεμήσετε και σκεφτείτε τον λόγο που σας κάνει να είστε τόσο εκνευρισμένη. Θα έχει σημασία σε 5 μήνες από τώρα; 

Μην παρασυρθείτε και πείτε βαριά λόγια μέσα στον εκνευρισμό σας. Σκεφτείτε πως και οι δύο σας θέλετε την ηρεμία από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Αν παρασυρθείτε, μπορείτε να απομακρυνθείτε λίγο από το σύντροφό σας και να σκεφτείτε αν υπάρχει βάσιμος λόγος που σας έφερε στην κατάσταση αυτή.

 

Τι να κάνετε σε αυτή τη περίπτωση

Αν τα πράγματα φτάσουν στο σημείο του χωρισμού, τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μείνετε στο μέρος που είστε και να πάρετε λίγο χρόνο με τον εαυτό σας. Μπορεί να υπάρχουν από ένας μέχρι δεκάδες λόγοι για έναν χωρισμό. Μπορεί να μην φταίει ο σύντροφός σας, μπορεί να φταίτε και οι δύο ή μόνο εκείνος/η. 

Απολαύστε την παρέα σας ή γνωρίστε κόσμο. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ερωτικούς συντρόφους, αλλά νέους φίλους. Αλλιώς, καλέστε μία καλή σας φίλη (ή φίλες) και περάστε μαζί τις υπόλοιπες σας διακοπές.

 

Τσακωμός

Όπως είπαμε και παραπάνω, η περίπτωση να δημιουργηθεί ένταση με τους ανθρώπους που ταξιδεύετε, δεν είναι απίθανη. Είναι πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που μπορεί να συντελέσουν σε αυτό, γι' αυτό είναι καλύτερο να διαλέξετε να πάτε διακοπές με κάποιον που ξέρετε πως μπορείτε να συνυπάρξετε για αρκετές μέρες στον ίδιο χώρο και να περνάτε όλες τις ημέρες σας μαζί.

Πάντα το καλύτερο που έχετε να κάνετε αν δημιουργηθεί οποιουδήποτε είδους ένταση, είναι να παραμείνετε ήρεμες και να συζητήσετε. Πολλές φορές οι τσακωμοί γίνονται για τα πιο ανόητα πράγματα. Είναι κρίμα να χαλάσετε τις λίγες ημέρες που έχετε μακριά από το γραφείο και την καθημερινότητα.

Τι να κάνετε σε αυτή τη περίπτωση

Κάντε συμβιβασμούς. Ειδικά όταν είστε αρκετά άτομα μαζί, είναι πολύ δύσκολο να θέλετε τα ίδια πράγματα από τις διακοπές. Κάποιοι θέλουν απλά να χαλαρώσουν, κάποιοι να διασκεδάζουν κάθε βράδυ ή να εξερευνούν την περιοχή. Μπορεί να μην έχετε τις ίδιες επιθυμίες, αλλά με μερικούς μικρούς συμβιβασμούς θα περάσετε όλοι υπέροχα.

Μην βιαστείτε να εγκαταλείψετε το μέρος που βρίσκεστε μέσα στον εκνευρισμό σας. Αν η συζήτηση και η κατανόηση δεν βοηθήσει, τότε αναλογιστείτε τις επιλογές σας προσεκτικά. Ίσως να μην αξίζει να μείνετε άλλο στο συγκεκριμένο μέρος, αλλά να συνεχίσετε τις διακοπές σας κάπου αλλού. Αυτό στη μοναδική περίπτωση που δεν έχετε καταφέρει με κανέναν τρόπο να λύσετε το πρόβλημα.

Προσέξτε να μην διαλύσετε τη φιλία σας για κάτι μικρής σημασίας -άλλωστε, βρίσκεστε σε διακοπές!

 

Οι πιθανότητες είναι να μη σας συμβεί τίποτα απ' όλα αυτά στο ταξίδι σας. Αν κάτι όμως συμβεί, δεν θα είναι εξαιρετικά τραγικό και με λίγη κοινή λογική και ηρεμία θα μπορέσετε να το λύσετε. Αν αντιμετωπίσετε κάποιες από αυτές τις "καταστροφές" στο ταξίδι σας, μπορείτε πλέον να είστε προετοιμασμένοι!

More for you

 
 

Don't Miss