Τίνα ΣβίγκουΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

SPF Rules

Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες μόλις το 43% των ανθρώπων γνωρίζουν τι σημαίνει αντηλιακή προστασία. Μήπως εσείς ανήκετε σε αυτό το 57%;
Φοράμε αντηλιακό σε πρόσωπο και σώμα για να το προστατεύσουμε από τις βλαβερές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας όλο τον χρόνο. Οι υπέρυθρες ακτινοβολίες του ήλιου δε βλάπτουν μόνο το καλοκαίρι, έχουν τη δυνατότητα και διαπερνούν τα σύννεφα χωρίς καμιά δυσκολία όλο το χρόνο.

 Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα ότι το αντηλιακό συμβάλλει στην αντιμετώπιση του καρκίνου του δέρματος, ο οποίος ολοένα και αυξάνεται σε ανοιχτόχρωμες αλλά και σκουρόχρωμες επιδερμίδες. Επιπλέον προλαμβάνει την εμφάνιση πανάδων και αποχρωματισμών, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη μείωση των κόκκινων φλεβών και των κόκκινων σημείων στο πρόσωπο. Τέλος καθυστερεί την εμφάνιση ρυτίδων αλλά και πρόωρων σημαδιών γήρανσης. Αξίζει να μάθετε ότι το 90% από τα σημάδια γήρανσης δεν οφείλεται στην ηλικία αλλά στην έκθεση της επιδερμίδας, στον ήλιο.

Η εφαρμογή του αντηλιακού συνίσταται να γίνεται είκοσι λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο. Αυτό είναι ικανοποιητικό διάστημα ώστε να δράσει το προϊόν. Αν βάζουμε αντηλιακό τη στιγμή που φτάνουμε στην παραλία, τα συστατικά δεν προλαβαίνουν να δράσουν και έτσι δεν προστατευόμαστε από τις υπεριώδεις ακτίνες. 

Οι ακτίνες του ήλιου φτάνουν σε εμάς ακόμα και όταν είμαστε στη σκιά ή έχει συννεφιά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε προστατευμένοι όλη την ώρα, όλο το χρόνο. Φοράμε αντηλιακό  χειμώνα, καλοκαίρι στα σημεία που εκτίθενται στον ήλιο. Με άλλα λόγια εντάσσουμε στην καθημερινή μας περιποίηση την αντηλιακή κρέμα, μετά την ενυδατική ή βρίσκουμε ένα προϊόν δύο σε ένα. Επιπλέον δεν ξεχνάμε μέρη του σώματος όπως λαιμός, ντεκολτέ, χέρια, πατούσες, δάχτυλα ποδιών. 
 
 
 
Παρ'ότι οι ανάγκες της επιδερμίδας σε αντηλιακή προστασία είναι πολύ μεγαλύτερες στις αρχές του καλοκαιριού, όταν το δέρμα είναι ακόμα λευκό, δεν αμελούμε την εφαρμογή όταν μαυρίζουμε. 'Ισως να επιλέξουμε αντηλιακό με μικρότερο δείκτη, ωστόσο  σε καμία περίπτωση δεν ενδείκνυται η μη χρήση του. Το μαυρισμένο δέρμα απορροφά το 90% των ακτίνων Β, αλλά δεν απορροφά τις ακτίνες Α. Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος πρόωρης γήρανσης παραμένει.

Ένα συχνό λάθος που κάνουμε με τα αντηλιακά είναι ότι τα μπερδεύουμε με τα λάδια σώματος, που δεν έχουν δείκτη προστασίας. Είτε σκόπιμα για να μαυρίσουμε ή απλά για να αποκτήσει η επιδερμίδα λαμπερή όψη τα οφέλη ενός ενυδατικού λαδιού σταματούν στην περιποίηση του δέρματος. Προτείνουμε τη χρήση τους για μετά το μπάνιο, για ενυδάτωση σε βάθος.
 
 
Προϊόντα κατάλληλα για την αντηλιακή προστασία του προσώπου
 
 
Τέλος κάθε προϊόν αντηλιακής προστασίας προορίζεται για το σώμα ή το πρόσωπο, γιατί έχουν διαφορετική σύσταση και τα συστατικά τους καλύπτουν διαφορετικές επιφάνειες και ανάγκες. 
 
 
5 key points για την αντηλιακή προστασία που πρέπει να γνωρίζετε
 
 
 

Να θυμάστε το 30
Είναι ίσως ο αριθμός που χαρακτηρίζει τα πάντα γύρω από την αντηλιακή προστασία. Φορώντας καθημερινά σε πρόσωπο και σώμα προϊόντα με SPF30 μειώνεται ο κίνδυνος για καρκίνο του δέρματος μέχρι και 80%. Ο συγκεκριμένος δείκτης προσφέρει προστασία μέχρι και 95%, ενώ η διαφορά του με SPF50 είναι μόλις 1% λιγότερο.
 
 
Να έχετε μαθηματική σκέψη
Ένα κουταλάκι του γλυκού αντηλιακό είναι αρκετό για να καλύψετε περιοχές όπως πρόσωπο, λαιμός, χέρια, βραχίονες, πόδια. Η διπλάσια ποσότητα πρέπει να χρησιμοποιείται για τον κορμό και την πλάτη σας. Όταν είστε εκτεθειμένοι στον ήλιο, η διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε δύο ώρες.
 
 
Μην ξεχνάτε να ανανεώνετε το αντηλιακό
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχουν βγει στην αγορά φωτοευαίσθητα paches που σας ειδοποιούν, μέσω εφαρμογής στο κινητό να ανανεώσετε το αντηλιακό σας. Δεν αρκεί μία μόνο εφαρμογή στο σώμα, ιδανικά ανά δύο ώρες πρέπει να εφαρμόζετε ποσότητες ίσες με τις αρχικές. Ακόμα και μέσω της υφής της επιδερμίδας μπορείτε να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα για ανανέωση της αντηλιακής προστασίας. Αν όχι, ακολουθήστε την τεχνολογία.
 
 
Προϊόντα για την αντηλιακή προστασία του σώματος

 
 
 

Φάτε την extra SPF προστασία
Το λυκοπένιο, ένα φυσικό καροτενοειδές που βρίσκεται στις τομάτες, στο καρπούζι και είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει την καρδιά, τον προστάτη, και διατηρεί την υγεία των ματιών. Επιπλέον προσφέρει προστασία από τις ακτίνες UV. Είναι μία extra SPF προστασία που μπορείτε να παρέχετε στον οργανισμό σας. Το βρίσκεται διαθέσιμο ακόμα και σε συμπληρώματα διατροφής.
 

Περιποιηθείτε και επιδιορθώστε
Το να καείς από τον ήλιο-το οποίο δυστυχώς παθαίνουν αρκετοί, το καλοκαίρι-βλάπτει την επιδερμίδα και πολλές φορές μάλιστα, ανεπανόρθωτα. Η χρήση προϊόντων after sun που είναι πλούσια αντιοξειδωτικούς ορούς, αποκαθιστούν υην οξειδωτική βλάβη των κυττάρων και ενισχύουν τη δράση του δείκτη SPF. 
 
 
Δεν αμελούμε να προστατεύουμε και τα μαλλιά μας από τον ήλιο
 
 
 

More for you

 
 

Don't Miss