Face Control

Τίνα ΣβίγκουΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Πέμπτη 06 Ιουλίου 2017

Πέμπτη 06 Ιουλίου 2017

Face Control

Υπάρχουν αρκετά στοιχεία της καθημερινότητας, που είναι επιβλαβή για την επιδερμίδα, από τις ακτίνες UV έως την κακή διατροφή. Αν έπρεπε να επιλέξουμε την βασική αιτία, αναμφισβήτητα θα λέγαμε τη ρύπανση του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες όπου οι θερμοκρασίες είναι υψηλές. 

Μελέτες δείχνουν ότι οι κάτοικοι αστικών περιοχών, σε αντίθεση με αυτούς που ζουν σε αγροτικές περιοχές, είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν κηλίδες και δυσχρωμίες, το καλοκαίρι που εκτείθονται περισσότερο στον ήλιο. Το καυσαέριο, οι ρύποι ξεπερνούν τις εξωτερικές στοιβάδες της επιδερμίδας και εισχωρούν βαθύτερα σε αυτή, κάθε φορά που είμαστε εκτεθειμένοι. Και αν νομίζετε ότι αυτό συμβαίνει μόνο σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, είστε γελασμένοι. Η ρύπανση μπορεί να βλάψει το δέρμα σε οποιαδήποτε ηλικία, ακόμα και στους νέους, με συμπτώματα όπως ερεθισμό, σπυράκια, αφυδάτωση.

 

 

Τι συμβαίνει πραγματικά στην επιδερμίδα μας, όταν είναι εκτεθειμένη σε ρύπους;

Τα μικροσκοπικά σωματίδια εισέρχονται στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, προκαλώντας φλεγμονές, αφυδάτωση, δυσχρωμίες, σκοτεινά σημεία και ρυτίδες. Επιπλέον, διασπάται το κολλαγόνο και το λιπιδικό στρώμα του δέρματος, το οποίο θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία φραγμού.
Σύμφωνα με μελέτες η ρύπανση προκαλεί "αυξημένη παραγωγή σμήγματος, ενισχυμένη αφυδάτωση, μειωμένη φυσική αντιοξειδωτική άμυνα στην επιφάνεια του δέρματος και αδύναμο αμυντικό φραγμό".  
Η συσσώρευση σωματιδίων ρύπων στην επιφάνεια του δέρματος μειώνει την ακτινοβολία του δέρματος καθιστώντας το ως θαμπό. Τα αιωρούμενα σωματίδια ρύπανσης ευθύνονται για ερεθισμούς και αυξημένη ευαισθησία στο δέρμα. Ως αποτέλεσμα προκύπτει πρόωρη γήρανση και εμφανίζονται ρυτίδες στις εξωτερικές στοιβάδες επιδερμίδας, ακόμα και σε γυναίκες μικρής ηλικίας. 

 

Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την επιβλαβή κατάσταση για την επιδερμίδα μας;
Και αν ναι, ποιος είναι ο τρόπος για τους καλοκαιρινούς μήνες;

 

Καθαρισμός: Είναι το βασικό βήμα στην skincare ρουτίνα. Ο τακτικός καθαρισμός προσώπου (μαζί με τη χρήση καλής ενυδατικής κρέμας) είναι σημαντικός παράγοντας στη διατήρηση κατάλληλων επιπέδων ενυδάτωσης του δέρματος. Το αφυδατωμένο δέρμα δείχνει και είναι τραχύ, ζαρωμένο και γηρασμένο. με τον καθαρισμό πετυχαίνουμε σταθερά επίπεδα pH του δέρματος, επιτρέποντας έτσι την επαρκή επαρκή συγκράτηση νερού και συστατικών που παίρνουμε από τα υπόλοιπα προϊόντα, που εφαρμόζουμε στη συνέχεια.
Με την απλή διαδικασία της πλύσης του προσώπου πριν κοιμηθούμε και μετά τον ύπνο-έρευνες έχουν δείξει ότι οι λειτουργίες στο δέρμα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας-, μετριάζονται οι εξωτερικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη γήρανση, καθώς ενισχύονται οι εσωτερικές διαδικασίες που την καταπολεμούν. Οποιαδήποτε επιδιόρθωση μπορεί να κάνει το δέρμα μόνο του, χρειάζεται οξυγόνο για να την πετύχει. Όταν μένουμε με το μακιγιάζ, με προϊόντα που αφορούν την περιποίηση ή δεν το έχουμε καθαρίσει από τους εξωτερικούς ρύπους, του στερούμε αυτό το ζωτικό θρεπτικό συστατικό και έτσι εμποδίζεται η φυσική διαδικασία απολέπισης, με αποτέλεσμα να έχουμε θαμπό δέρμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
10 photos

Δουλέψτε το προϊόν αρχικά στα χέρια σας. Πλύνετε πρόσωπο και λαιμό, με απαλές, κυκλικές κινήσεις για μερικά λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με δροσερό νερό και τέλος σκουπιστείτε με καθαρή πετσέτα. 

Toner: Πολλοί άνθρωποι παραλείπουν το toner, ωστόσο είναι πραγματικά ένα πολύ σημαντικό βήμα καθώς εξισορροπεί το pH του δέρματος και το προετοιμάζει για ενυδάτωση.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
8 photos

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει προϊόν για τον τύπο του δέρματός σας. Πολλές εταιρείες προσφέρουν προϊόντα για ευαίσθητο δέρμα ή δέρμα επιρρεπή σε ακμή. Τοποθετήστε το σε βαμβάκι και και εφαρμόστε το σε πρόσωπο και λαιμό. Μετά την εφαρμογή του, μην σκουπιστείτε με πετσέτα πριν την ενυδατική κρέμα - αφήστε την επιδερμίδα να αναπνεύσει και να στεγνώσει φυσικά.

Serum: Είναι το προϊόν που προηγείται της κρέμας, καθώς προετοιμάζει την επιδερμίδα για να εισχωρήσει καλύτερα. Η ειδική φόρμουλα του συγκεκριμένου προϊόντος προσφέρει λάμψη, αναζωογόνηση αλλά και ενυδάτωση. Γι'αυτό στις ημέρες μας το συγκεκριμένο προϊόν έχει και άλλες χρήσεις. Για παράδειγμα το αναμειγνύουμε με το makeup, για μία πιο λαμπερή, ενυδατωμένη βάση.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
6 photos

Αποφύγετε τις υπερβολές με την ποσότητα. Συνήθως υπάρχει δοσομετρητής, ο οποίος σας βοηθάει με τη σωστή ποσότητα. Εφαρμόστε το με ταμποναριστές κινήσεις σε πρόσωπο, λαιμό και αφήστε το να στεγνώσει φυσικά.

Ενυδατική Κρέμα Προσώπου: Όλοι χρειάζονται ένα προϊόν για να βοηθήσουν το δέρμα τους να είναι απαλό, ομαλό και ενυδατωμένο. Ακόμα κι αν έχετε λιπαρό δέρμα, πρέπει να το κρατάτε ενυδατωμένο. Το μυστικό βρίσκεται στην επιλογή προϊόντος κατάλληλου, για τον τύπο του δέρματος. Να θυμάστε πάντα ότι το πρόσωπό σας πρέπει να κρατάει υγρασία, χωρίς ωστόσο να είναι λιπαρό.
Επιπλέον μην ξεχνάτε να επιλέγετε κρέμα ημέρας με SPF, που σας προστατεύει από τον ήλιο. Διαφορετικά θα πρέπει on top να φοράτε αντηλιακό προσώπου με minimum δείκτη προστασίας SPF30. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
10 photos

Να εφαρμόζετε ενυδατική στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο ντεκολτέ, αποφεύγοντας τις περιοχές γύρω από τα μάτια και τα χείλη, οι οποίες πρέπει να ενυδατώνονται με εξειδικευμένα προϊόντα. 

Extra Tip: Ιδανικά θα πρέπει να χρησιμοποιείτε διαφορετική κρέμα προσώπου για το χειμώνα και το καλοκαίρι. Αυτή την εποχή απαιτείται matte προϊόν, κατά της λιπαρότητας.

Face Mist: Είναι το προϊόν που αναζωογονεί την επιδερμίδα. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, ακόμα και πάνω από το μακιγιάζ. Επειδή αναζωογονεί, οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιείται και πριν από την κρέμα, μετά από το serum, για να προετοιμαστεί ακόμα καλύτερα η επιδερμίδα λένε για την ενυδατική κρέμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
9 photos

Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που έχουμε ανάγκη από φρεσκάδα και αναζωογόνηση, το face mist πρέπει να βρίσκεται στην τσάντα, στο νεσεσέρ παραλίας.

Ενυδατικό Λαδάκι Προσώπου: Κι όμως τα ενυδατικά λάδια προσώπου μπορούν να λειτουργήσουν πολύ καλά για κάθε τύπο δέρματος. Να ξέρετε ότι αυτό που ταιριάζει σε εσάς, είναι αυτό που θα απορροφηθεί μετά από ένα ολιγόλεπτο μασάν. Αν απλά κάθεται στο δέρμα, είναι πιθανώς πάρα πολύ βαρύ. Προτείνεται για βραδινή χρήση, όπου οι λειτουργίες επιδιόρθωσης του προσώπου είναι περισσότερες.

Η δράση τους είναι ισχυρή, αρκούν ελάχιστες σταγόνες για ενυδάτωση προσώπου και λαιμού.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
6 photos

Extra Tip: Τους καλοκαιρινούς μήνες, για να αποφύγετε την έντονη λιπαρότητα, δοκιμάστε να το αναμειγνύετε με την ενυδατική σας ή εφαρμόστε το μόνο του, σε μέρη με έντονη ξηρότητα όπως οι ρινοπαρειακές.

Ενυδατικά foundations ιδανικά για καλοκαιρινή χρήση: Η επιλογή foundation δεν είναι εύκολη υπόθεση για τη γυναίκα. Ωστόσο σχεδόν όλες, το καλοκαίρι προτιμούμε ελαφριά προϊόντα, με μεσαία κάλυψη που μας κρατούν ενυδατωμένες και λαμπερές.
΄Ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα, για καλοκαιρινή χρήση είναι οι ΒΒ κρέμες, οι οποίες γίνανε τρομερά δημοφιλείς στο γυναικείο πληθυσμό, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο ελάχιστες γνωρίζουν ότι ο αρχικός λόγος δημιουργίας τους ήταν για την αποκατάσταση του δέρματος που έχει υποστεί βλάβες μετά από αισθητικές επεμβάσεις. Αργότερα στην αγορά υπήρξαν και άλλες διαθέσιμες όπως CC, DD, EE, PP.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
6 photos

Ποιες είναι όμως οι διαφορές τους, είναι όλα κατάλληλα για κάθε τύπο δέρματος και προτείνονται ως αντικαταστάτες των foundations;

 

ΒΒ ή "βάλσαμο ομορφιάς": Ενυδατώνει και καταπραΰνει τους ερεθισμούς. 

CC: Σβήνει τη χλωμή ή κόκκινη, ερεθισμένη όψη που μπορεί να έχει το πρόσωπο. Περιέχει συστατικά που χαρίζουν φρεσκάδα στο δέρμα και τπροσφέρει απαλή υφή. Δε συνίσταται για γυναίκες με λιπαρό τύπο δέρματος. 

DD ή "daily defense": Είναι το ιδανικό προϊόν, για να προστατεύσει την επιδερμίδα, από τις ακτίνες του ήλιου. Προτείνεται να αποφεύγονται οι υπερβολές στην ποσότητα και στη χρήση της, καθώς μπλοκάρει τους πόρους του προσώπου. Ιδανική για ώριμες επιδερμίδες.

EE ή "extra exfoliation": Aνανεώνει το δέρμα, το απαλλάσει από τα νεκρά κύτταρα, το ενυδατώνει και το προστατεύει από τον ήλιο. Αρκετές παρέχουν άμυνα ενάντια στις υπεριώδεις ακτίνες και προστατεύουν και από την ακμή. Οι κρέμες EE δε δημιουργήθηκαν για να χρησιμοποιούνται πολύ συχνά και δε συνιστάται για άτομα με λεπτό ή ευαίσθητο δέρμα.

PP ή "pink perfect": Η κρέμα βάσης για εφαρμογή makeup. Τα σωματίδια πυριτίου που περιέχει γεμίζουν όλα τα μέρη του δέρματος, κάνοντάς το λείο και απαλό. 

 

Αντηλιακό με Χρώμα: Όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε φορά που φοράμε αντηλιακό στο πρόσωπο, είναι σα να κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας και να προσφέρουμε επιπλέον χρόνο στο νεανικό δέρμα να παραμείνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα- για να μην αναφέρουμε την ικανότητά του να ελαχιστοποιεί τις βλάβες από τον ήλιο. Οι νέες εξελισσόμενες φόρμουλες και η βελτιωμένη τεχνολογία των αντηλιακών με χρώμα προστατεύουν το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία, ενώ παράλληλα το ενυδατώνουν και προσφέρουν κάλυψη μεσαίας τάξης. On top μπορείτε πάντα να συνεχίσετε με το υπόλοιπο μακιγιάζ. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
6 photos

Να θυμάστε ότι τα αντηλιακά με χρώμα μπορούν να φορεθούν ακόμα και τις βραδινές ώρες, για τις διακοπές σας στο νησί ή για τις χαλαρές βόλτες στην πόλη.

 

 

 

 

 

 

More for you

 
 

Don't Miss