Οι άγνωστες παραλίες

Τίνα ΣβίγκουΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Οι άγνωστες παραλίες

Όταν θέλουμε να επισκεφθούμε ένα μέρος στην Ελλάδα, συνήθως ψάχνουμε στο διαδίκτυο σε sites ή forums να βρούμε που θα μείνουμε, που θα φάμε, θα πιούμε και φυσικά που θα κολυμπήσουμε. Σχεδόν παντού βλέπουμε να προτείνουν τα ίδια μέρη, τις ίδιες και τις ίδιες παραλίες, ενώ υπάρχουν και άλλες, εξίσου εντυπωσιακές που απλά δεν έχουν τεράστια φήμη. Γι αυτό άλλωστε έχουν διατηρήσει τη φυσική ομορφιά τους αναλλοίωτη και παραμένουν για ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, άγνωστες.

Πολλές από αυτές είναι δυσπρόσιτες ή απαιτούν καραβάκι για να τις προσεγγίσουμε. Επιπλέον στις περισσότερες από αυτές δύσκολα θα βρείτε νερό, φαγητό, ξαπλώστρα. Αν σκοπεύετε λοιπόν να τις επισκεφθείτε, φροντίστε να έχετε μαζί σας τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Βουτούμι-Αντίπαξοι

Ενας μικρός κόλπος με ρηχά, κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά. Η βλάστηση κατεβαίνει μέχρι εκεί που φτάνει το κύμα, ενώ η παραλία από λευκή άμμο και βότσαλο είναι κρυμμένη στο βάθος.

Κάτεργο-Φολέγανδρος

Αν θέλετε να ξεφύγετε από τον κόσμο και αναζητάτε μία απομονωμένη παραλία, το κάτεργο είναι ο ιδανικός προορισμός. Οι ντόπιοι λένε ότι είναι η ομορφότερη παραλία του νησιού και εμείς απλά συμφωνούμε μαζί τους. Δυσπρόσιτη μεγάλη παραλία με ψιλό άσπρο βοτσαλάκι και πεντακάθαρα καταγάλανα βαθιά νερά.

Πισίνα-Σύβοτα

Μία ήρεμη παραλία με καταγάλανα νερά, στο νησί του Άγιου Νικόλα. Μπορείτε να την επισκεφθείτε μόνο με καραβάκι. Το όνομά της δεν είναι τυχαίο, αν βρεθείτε εκεί θα νιώσετε σα να βρίσκεστε σε μία πισίνα της φύσης.

Αγιοφάραγγο-Ηράκλειο Κρήτης

 

Θα πρέπει να περπατήσετε 20 λεπτά από το κοντινότερο σημείο σταθμευσής. Δημιουργήθηκε από τις κοίτες δύο ρεμάτων που ξεκινούν το ένα βόρεια - βορειοανατολικά από το Γυαλομονόχωρο και το άλλο βορειοανατολικά από την Οδηγήτρια. 

Γκιόλα-Θάσος

Η πολυπόθητη Γκιόλα, η διάσημη φυσική πισίνα σε μια βραχώδη, πανέμορφη ακτή του μεγαλύτερου νησιού του βορείου Αιγαίου. Αν σας αρέσουν και είστε τολμηροί με τις βουτιές, πηδήξτε από τον υψηλότερο βράχο της παραλίας, που φτάνει τα 8 μέτρα.

Γάλα-Κουφονήσια

Το νησί φημίζεται για τις παραλίες του, ωστόσο λίγοι φτάνουν μέχρι την παραλία Γάλα, αφού βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού, μετά την παραλία Πορί. Η θάλασσα εισχωρεί κάτω από έναν εντυπωσιακό βράχο, και αφρίζοντας βγαίνει από την άλλη μεριά του, δημιουργώντας έτσι μία μικρή φυσική “πισίνα” με λευκό βότσαλο. Η σκόνη που πέφτει από τα τοιχώματα των βράχων που την περικυκλώνουν αλλά και οι αφροί που δημιουργούν τα κύματα όταν μπαίνουν στο εσωτερικό της σπηλιάς, κάνουν τα νερά να είναι λευκά, σα γάλα. Αρκεί να περπατήσετε μέχρι εκεί, για να κάνετε έστω μία βουτιά.

Τσιγκράδο-Μήλος

Για να απολαύσετε την ομορφιά της παραλίας θα πρέπει να κατεβείτε από το ύψωμα μέσω ενός ίχνους απότομου μονοπατιού που είναι καλυμμένο με άμμο. Πρόκειται για ένα μέρος αγκαλιασμένο από τεράστια βράχια, με κάτασπρη άμμο και σμαραγδένια νερά που αξίζει να επισκεφθείτε τους καλοκαιρινούς μήνες.

Λιχαδονήσια

Λένε ότι είναι οι μικρές Σεϋχέλλες της Ελλάδας. Οι Λιχάδες ή Λιχαδονήσια είναι συστάδα 7 μικρών νησίδων στα βορειοδυτικά της Εύβοιας μεταξύ του Μαλιακού και του Βόρειου Ευβοϊκού. Για να βρεθείτε στις γαλαζοπράσινες, αμμώδεις παραλίες της, πρέπει να πάρετε καραβάκι από τα Καμμένα Βούρλα, που απέχουν μόλις δύο ώρες οδικώς από την Αθήνα. Αν σας αρέσει η εξερεύνηση αναζητήστε το ναυάγιο που υπάρχει στο συγκεκριμένο μέρος, από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

More for you

 
 

Don't Miss