Sun Safety Tips

Τίνα ΣβίγκουΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Sun Safety Tips

Οι επισκέψεις στην παραλία είναι η αγαπημένη, καθημερινή συνήθεια τους καλοκαιρινούς μήνες. Η αντηλιακή προστασία είναι η πρώτη ανάγκη που πρέπει να καλύπτουμε πριν καν φτάσουμε στην παραλία. Οι δερματολόγοι προτείνουν να απλώνουμε το αντηλιακό τουλάχιστον μία ώρα πριν την έκθεσή μας στον ήλιο και να το ανανεώνουμε ιδανικά ανά δύο. 

Ωστόσο η προστασία από τον ήλιο δεν τελειώνει μόνο στα αντηλιακά προϊόντα. Για τη σωστή φροντίδα της επιδερμίδας υπάρχουν και άλλα στοιχεία που αξίζουν της προσοχής μας.

 

Αποτρίχωση
Ενόψει καλοκαιριού η αποτρίχωση είναι στην κορυφή της λίστας με τα Do's.


Όσες επιλέγετε αποτρίχωση με κερί/χαλάουα, κάντε την τουλάχιστον 48 ώρες πριν βγείτε στην παραλία, καθώς τόσο χρειάζεται για να αποκατασταθεί ο ερεθισμός του δέρματος.
Αν προτιμάτε το ξυραφάκι, φροντίστε να έχετε ξυριστεί το προηγούμενο βράδυ, ακολουθώντας τους βασικούς κανόνες-καθαρή κεφαλή, πάντα σε βρεγμένο δέρμα, ενυδάτωση με κατάλληλο προϊόν μετά. 
Τέλος αν κάνετε laser, θα πρέπει να ρωτήσετε τον ειδικό στο ινστιτούτο που επισκέπτεστε για να σας ενημερώσει πότε μπορείτε να βγείτε στον ήλιο. Στη δική σας κατηγορία είναι ακόμα πιο σημαντική η αντηλιακή προστασία με προϊόν που περιέχει υψηλό δείκτη προστασίας.
Όποια μέθοδο αποτρίχωσης και αν επιλέγετε, για να αποφύγετε ανεπιθύμητα σπυράκια, στην πρώτη βουτιά στη θάλασσα, ενυδατώστε τις περιοχές με προϊόντα που καταπραϋνουν τους ερεθισμούς. Το έλαιο jojoba συνίσταται στη συγκεκριμένη περίπτωση.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
8 photos

Απολέπιση
Είναι η φροντίδα που πρέπει να κάνετε αρκετές ημέρες πριν βγείτε στον ήλιο. 

 

Ο λόγος είναι γιατί η επιδερμίδα σας είναι ακόμα πιο εκτεθειμένη στην ηλιακή ακτινοβολία και υπάρχει κίνδυνος για εμφάνιση δυσχρωμιών. Κατά την απολέπιση-η οποία είναι απαραίτητη, πριν τον καθαρισμό-αποβάλλονται από τις εξωτερικές στοιβάδες δέρματος τα νεκρά κύτταρα, κάτι που είναι αναγκαίο τους καλοκαιρινούς μήνες όπου αντιμετωπίζουμε έντονη ξηρότητα.
Ιδανικά λοιπόν κάνετε απολέπιση τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν βγείτε στον ήλιο. Επιλέξτε  ένα προϊόν που περιέχει φυσικούς κόκκους ή κρυστάλλους και όχι μπιλίτσες και κάνετε απαλές, κυκλικές κινήσεις, πάνω σε καθαρή επιδερμίδα. Κάθε φορά που εκτείθεστε στον ήλιο, φροντίστε να είστε προστατευμένοι από αντηλιακό προσώπου ή σώματος, αντίστοιχα. 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
9 photos

Extra Tip: Το μυστικό για διατήρηση μαυρίσματος, είναι η απολέπιση, την οποία καλό είναι να έχουμε κάνει μία εβδομάδα πριν.

 

Αποσμητικό
Ο ιδρώτας είναι το πιο συχνό καλοκαιρινό φαινόμενο. 

 

Για να τον αντιμετωπίσουμε χρησιμοποιούμε αποσμητικό, ωστόσο όταν είμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξουμε. Αποφεύγουμε την εφαρμογή προϊόντος που περιέχει άρωμα και προτιμούμε τα φυσικά, γιατί υπάρχει κίνδυνος δυσχρωμιών στην επιδερμίδα. 

 

Άρωμα
Γιατί πρέπει να το αποφεύγουμε στην παραλία;

Ορισμένα καλλυντικά προϊόντα όπως είναι τα αρώματα αλλά και άλλα καλλυντικά περιέχουν συστατικά που είναι πιθανό να προκαλέσουν φωτοευαισθησία. Ακόμα και μετά από περιορισμένη έκθεση στον ήλιο μπορεί το δέρμα να κοκκινίσει, να πρηστεί, να εμφανίσει δυσχρωμίες. Οι γυναίκες με ανοιχτή επιδερμίδα, πρέπει να προσέχουν περισσότερο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι σκουρόχρωμες είναι ασφαλείς.
Φωτοευαισθησία μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και συστατικά που περιέχονται σε αντιρυτιδικές κρέμες και φάρμακα-όπως αυτά που είναι για την καταπολέμιση της ακμής-, καλλυντικά με άρωμα-συμπεριλαμβάνονται και τα αποσμητικά-, κολόνιες, αντιβιοτικά και πολλά ακόμη.

Extra Info: Κάθε συσκευασία διαθέτει ένδειξη αν συνίσταται για χρήση, σε έκθεση στον ήλιο. Πάντα να διαβάζετε τις οδηγίες που περιέχονται.

 

Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται πόσο σημαντική είναι η χρήση αντηλιακών προϊόντων σε σώμα και πρόσωπο. Η εφαρμογή γίνεται μία ώρα πριν την έκθεσή μας στον ήλιο και στην παραλία το ανανεώνουμε ιδανικά κάθε δύο, με τρεις ώρες.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
9 photos

 

 

More for you

 
 

Don't Miss