CELEBRITIES MEN’S POINT

Aviator: Η ιστορία πίσω από τα γυαλιά που έκαναν τον άνδρα ακαταμάχητο


Εύα Κονδύλη

24 Αυγούστου 2021

Aviator: Η ιστορία πίσω από τα γυαλιά που έκαναν τον άνδρα ακαταμάχητο
Τα γυαλιά που από την αεροπορία πήραν μετάθεση στο Hollywood και από εκεί κατάφεραν να γίνουν συνώνυμα με την ανδρική γοητεία και το στιλ. Και ποιος δεν θυμάται τον Tom Cruise να φοράει αυτά τα γυαλιά, σε μια iconic στιγμή της pop κουλτούρας; 

Όταν μιλάμε για ανδρικά γυαλιά ηλίου, πάντα ένα συγκεκριμένο είδος θα μας έρχεται στο μυαλό. Τα γυαλιά που από την αεροπορία πήραν μετάθεση στο Hollywood και από εκεί κατάφεραν να γίνουν συνώνυμα με την ανδρική γοητεία και το στιλ. Και ποιος δεν θυμάται τον Tom Cruise να φοράει αυτά τα γυαλιά, σε μια iconic στιγμή της pop κουλτούρας; 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by StyleQ Men (@styleq_men)

Έχουν αγαπηθεί από τους άνδρες παγκοσμίως, ενώ αποτελούν πλέον ένα διαχρονικό στιλ, αξεπέραστο και πάντα κομψό! Πριν από όλα αυτά όμως, η χρήση τους ήταν εντελώς πρακτική!

Καθώς οι πιλότοι ξεκίνησαν να ανεβαίνουν σε ολοένα και μεγαλύτερα ύψη με την εξέλιξη της αεροπορίας στις αρχές του 20ου αιώνα, αντιμετώπισαν μια νέα πραγματικότητα που είχε ως συνέπεια πονοκεφάλους και άλλες ασθένειες, ενώ δεν μπορούσαν να διακρίνουν καλά το περιβάλλον γύρω τους φορώντας τα goggles με τους χοντρούς φακούς.

Όλα άλλαξαν όταν ένας Αμερικανός πιλότος, ο John Macready, είδε τα μάτια ενός φίλου του πρησμένα και παγωμένα, όταν έγβαλε για λίγο τα goggles του. Η εμπειρία τον συγκλόνισε τόσο που όταν συνεργάστηκε με την οφθαλμολογική εταιρία Bausch & Lomb, η προστασία της όρασης των πιλότων από τον ήλιο ήταν η κύρια προτεραιότητά του.

Η αλήθεια είναι ότι δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή κανενός, και γιατί να λείπουν κιόλας; 

Είναι ελαφριά γυαλιά, ιδανικά τόσο για καλοκαίρι όσο και για χειμώνα (tip: φόρεσέ τα με bomber ή biker τζάκετ), με μεγάλους σκούρους φακούς που δεν αφήνουν καμία ακτίνα να πλησιάσει τα μάτια σου και την ίδια στιγμή σου απογειώνουν τόσο πολύ το στιλ, που σε κάνουν να νιώθεις σαν να κατεβαίνεις από το δικό σου αεροσκάφος -πάντα σε slow-motion. φυσικά.

Πηγή cover: instagram

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.