CELEBRITIES MEN’S POINT

Γιατί είναι λάθος να φορτίζουμε το κινητό μας το βράδυ;


The Jennettes

21 Σεπτεμβρίου 2021

Γιατί είναι λάθος να φορτίζουμε το κινητό μας το βράδυ;
Γιατί είναι λάθος να φορτίζουμε το κινητό μας το βράδυ;

Οι περισσότεροι από εμάς αφήνουμε το κινητό στη φόρτιση όλο το βράδυ, έτσι ώστε όταν ξυπνήσουμε το πρωί να βρούμε τη συσκευή πλήρως φορτισμένη.

Ωστόσο, είναι ασφαλές να αφήνουμε το τηλέφωνο συνδεδεμένο στο φορτιστή από τη στιγμή που είναι πλήρως φορτισμένο; Τα smartphones γνωρίζουν πότε πρέπει να σταματήσουν τη παροχή ρεύματος για να προστατευτούν από υπερφόρτωση, ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που η πολύωρη φόρτιση μπορεί να μειώσει σταδιακά τη ζωή της μπαταρίας. Οι κατασκευαστές εξηγούν, ότι το κινητό πρέπει να φορτίζει μέχρι το 100% και αμέσως να αποσυνδέεται από τον φορτιστή και να ξανασυνδέεται όταν φτάσει 1%.

Η κύρια απειλή για τη μπαταρία είναι οι κύκλοι φόρτισης. Η φόρτιση είναι γρηγορότερη όταν δεν γίνεται με θύρα usb, αλλά κατευθείαν σύνδεση του υποδοχέα στην πρίζα. Η ρύθμιση flight mode (λειτουργία πτήσης), εξοικονομεί μεγάλο ποσοστό μπαταρίας. Καλό είναι να μην υπάρχει ενασχόληση με το κινητό όταν είναι συνδεδεμένο στο ρεύμα, γιατί καταναλώνεται μπαταρία και η φόρτιση καθυστερεί.

Μια ακόμη συνήθεια που ίσως ακολουθούμε όλοι όταν φορτίζουμε το κινητό μας τηλέφωνο ή κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή, μπορεί να αποτελέσει την αιτία πυρκαγιάς στο σπίτι. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η φόρτιση συσκευών πάνω σε στρώμα, καναπέ ή μαξιλάρι αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.