CELEBRITIES MEN’S POINT

Το νέο χαρακτηριστικό στα iPhone ίσως ανιχνεύει κάτι που δεν φανταζόσουν


25 Σεπτεμβρίου 2021

Το νέο χαρακτηριστικό στα iPhone ίσως ανιχνεύει κάτι που δεν φανταζόσουν
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η Apple σχεδιάζει μια νέα τεχνολογική καινοτομία αφού τα μελλοντικά iPhone θα μπορούν να παρακολουθούν την ψυχική σας υγεία, ανιχνεύοντας την... κατάθλιψη. 

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η Apple σχεδιάζει μια νέα τεχνολογική καινοτομία αφού τα μελλοντικά iPhone θα μπορούν να παρακολουθούν την ψυχική σας υγεία, ανιχνεύοντας την... κατάθλιψη

Η Apple πιστεύει ότι τα iPhone στο μέλλον θα μπορούν να εντοπίσουν τις διαταραχές άγχους και την κατάθλιψη, σύμφωνα με νέα έκθεση της Wall Street Journal. Έτσι, αυτό το διάστημα εργάζεται εντατικά ώστε τα μελλοντικά μοντέλα iPhone να είναι σε θέση να ανιχνεύουν την κατάθλιψη, το άγχος και τη γνωστική παρακμή. 

Με μία σειρά αισθητήρων συλλογής δεδομένων που σχετίζονται με τη φυσική δραστηριότητα, την κινητικότητα, τα μοτίβα ύπνου, τον τρόπο πληκτρολόγησης και πολλά άλλα, οι ερευνητές ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να εντοπίσουν τα ψηφιακά σημάδια που σχετίζονται με συγκεκριμένες καταστάσεις υγείας ώστε να δημιουργηθούν αλγόριθμοι που να εντοπίζουν τις παθήσεις με αξιοπιστία, όπως αναφέρουν οι ειδικοί. 

Η Apple ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (UCLA), στο Los Angeles για τις εν λόγω έρευνες, που μελετά το άγχος, και την κατάθλιψη, και την φαρμακευτική Biogen η οποία μελετά την ήπια γνωστική εξασθένηση. Η Apple έχει δώσει την κωδική ονομασία Seabreeze για την έρευνα του UCLA και Pi είναι η oνομασία για το ερευνητικό πρόγραμμα της Biogen.

Αξιόλογα στελέχη της Apple είναι ενθουσιασμένα σχετικά με την πιθανότητα να πετύχει το εγχείρημα ακόμη και αν οι μελέτες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο. Ο Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων, Τζεφ Γουίλιαμς, ο οποίος επιβλέπει τη μονάδα υγείας της Apple, έχει μιλήσει με ενθουσιασμό στους εργαζομένους σχετικά με την προοπτική της εταιρείας να αντιμετωπίσει τους αυξανόμενους ρυθμούς καταστάσεων κατάθλιψης και άγχους.

Εάν ο στόχος πετύχει, η Apple και οι συνεργάτες της θα μπορούσαν να βελτιώσουν τον εντοπισμό των παθήσεων που επηρεάζουν δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Ωστόσο, η ανάγκη παρακολούθησης των χρηστών, που ίσως απαιτηθεί, θα μπορούσε να προκαλέσει ανησυχίες γύρω από ζητήματα ιδιωτικότητας, τα οποία η Apple επιδιώκει να λύσει με τη δημιουργία αλγορίθμων που θα λειτουργούν στις συσκευές των χρηστών και δεν θα στέλνουν τα δεδομένα στους servers της.

Δείτε ακόμη: Ένας ψηφιακός καλλιτέχνης αναδημιουργεί διάσημους πίνακες ζωγραφικής στο σημερινό πλαίσιο της τεχνολογίας και των social media 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS