CELEBRITIES MEN’S POINT

5 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν έχεις καιρό να κάνεις σεξ


The Jennettes

9 Οκτωβρίου 2021

5 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν έχεις καιρό να κάνεις σεξ

Πολλές φορές είναι αναπόφευκτο να απέχεις από το σεξ. Αν είσαι single και έχεις περάσει και μία πανδημία (που ακόμη δεν έχει τελειώσει), είναι λογικό να έχουν περάσει μήνες από την τελευταία φορά.

Το επιβεβαιώνει εξάλλου και η έρευνα του Ινστιτούτου Kinsey, η οποία ανακάλυψε ότι το 44% των συμμετεχόντων έχει μειωμένη σεξουαλική ζωή από την αρχή της πανδημίας, είτε σε σχέση είτε single. Το υψηλό άγχος οδηγεί σε μειωμένη λίμπιντο, αλλά η πλήρης απουσία σεξ μπορεί να προκαλέσει άλλα προβλήματα στο σώμα σου. Μην κάνεις σεξ για εσένα. Κάντο για την υγεία σου.

Ακόμα μεγαλύτερο άγχος

Μία βραδιά καλού σεξ μπορεί να βελτιώσει τα πάντα, έστω και για λίγο. Κατά τη διάρκεια του οργασμού, απελευθερώνονται οι γνωστές ενδορφίνες που βελτιώνουν τη διάθεση. Όταν δεν το κάνεις, το άγχος φεύγει δύσκολα.

Δεν κοιμάσαι καλά

Ο ύπνος είναι το πρώτο πράγμα που επηρεάζεται (αρνητικά) όταν είμαστε στρεσαρισμένοι. Το σεξ απελευθερώνει αμέτρητες ορμόνες που σε χαλαρώνουν και, κατά συνέπεια, σε στέλνουν για ύπνο. Καλώς ορίσατε ωκυτοκίνη, προλακτίνη και ντοπαμίνη.

jenny.gr

Αυξάνεται ο κίνδυνος για καρκίνο του προστάτη

Στην προκειμένη περίπτωση, δεν μιλάμε μόνο για σεξ, αλλά και για αυτοικανοποίηση. Αν δεν κάνεις ούτε αυτό, λόγω πεσμένης διάθεσης, αυξάνεται και ο κίνδυνος για καρκίνο στον προστάτη.

Αποδυναμώνεται το ανοσοποιητικό

Σύμφωνα με έρευνα, όσοι κάνουν σεξ 1-2 φορές την εβδομάδα έχουν υψηλότερη συγκέντρωση αντισωμάτων που καταπολεμούν το κρύωμα. Τώρα πείστηκες;

Μειώνεται η απόδοση στη δουλειά

Όσο πιο υγιής είναι η σεξουαλική ζωή σου, τόσο πιο χαρούμενος είσαι στη δουλειά. Αυτό μάλλον οφείλεται στις ορμόνες της χαράς, αλλά δεν μάς ενδιαφέρει τόσο το αίτιο, όσο το αποτέλεσμα. Κάνε σεξ και θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να πάρεις αύξηση.

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.