Η αισθητικός μου!

Δευτέρα 04 Ιουλίου 2011

Δευτέρα 04 Ιουλίου 2011

Η αισθητικός μου!

Στην Μαίρη Αργείτου πηγαίνω τα τελευταία 11 χρόνια.

Την αγαπώ πολύ για πολλούς λόγους. Είναι ένας άνθρωπος μορφωμένος με μεγάλη πείρα πλέον στα 62 της χρόνια και με μεγάλη αγάπη για αυτό που κάνει. Λέει πάντα την αλήθεια, δεν προσπαθεί να σου πουλήσει κάτι ενώ δεν το χρειάζεσαι, αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στο σπίτι σου, όλα είναι πεντακάθαρα και ποτέ δεν θα ακούσεις ούτε από το προσωπικό της αλλά ούτε και από την ίδια ποιος επώνυμος απολαμβάνει τις θεραπείες της. Και είναι πάρα πολλοί. Όλες οι υπηρεσίες ακόμα και όταν οι μύγες ήταν παχιές είναι value for money. Δηλαδή φεύγεις και δεν έχεις αφήσει το μηνιάτικό σου για ένα καθαρισμό ή μία ενυδάτωση.

Σας παρουσιάζω κάποιες ερωτήσεις που της έκανα στην τελευταία μου επίσκεψη για εσάς. 1) Ποια είναι η πρόληψη για τις γυναίκες άνω των 30 ετών; Εγώ δεν θα έλεγα άνω των 30 ετών. Θα έλεγα ότι από πολύ νωρίς πρέπει να μπει στην καθημερινή ρουτίνα  μιας γυναίκας και το δέρμα της. Είναι πάρα πολυ σημαντικό να μάθει έγκαιρα τόσο να το προστατεύει όσο και να το περιποιείται. Ας ξεκινήσουμε πρώτα με το τι δεν πρέπει να κάνει. Τα 3 βασικά που πρέπει να μάθει είναι : 1. Να μην καπνίζει. Το χειρότερο πράγμα για το δέρμα είναι το τσιγάρο. 2. Να μην εκτίθεται απροστάτευτη στον ήλιο. 3. Να μην κοιμάται ποτέ χωρίς να έχει καθαρίσει πρώτα το δέρμα της. Υπάρχει και μία τέταρτη συμβουλή, αλλά ίσως είναι και η πιο δύσκολη για μία γυναίκα που εργάζεται και έχει παιδιά. Ο ύπνος!! Όσο μπορείτε να κοιμάστε τις σωστές ώρες. Το βιολογικό μας ρολόι κάνει ανάπλαση συγκεκριμένες ώρες. 2) Πόσες φορές πρέπει η γυναίκα να επισκέπτεται την αισθητικό της για καθαρισμό; Ο καθαρισμός του προσώπου είναι must για ένα φωτεινό δέρμα. Μπορεί γίνεται μία φορά το χρόνο σε ένα στεγνό και μη λιπαρό δέρμα. Οπωσδήποτε όμως πρέπει να γίνεται μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Μετά τον ήλιο η κερατίνη στιβάδα έχει χοντρύνει για να μας προστατεύσει από την υπεριώδη ακτιοβολία. Υπάρχουν και αλλά περιπτώσεις που ο καθαρισμός πρέπει να επαναλαμβάνεται 2 και 3 φορές το χρόνο.  Ένα άλλο σημαντικό μετά το καλοκαίρι είναι να γίνονται ήπια peeling στο δέρμα για να επανέρχεται η λάμψη. 3) Ποιο είναι το αλφαβητάρι της γυναικείας ομορφιάς; Πρώτο έρχεται το αντηλιακό. Χειμώνα -καλοκαίρι, με συννεφιά ή ήλιο πάντα πρέπει να το φοράμε. Δεν υπάρχει φίλτρο στα σύννεφα... Γι' αυτό και οι περισσότερες εταιρίες πλέον δημιουργούν κρέμες ημέρες με δείκτη προστασίας. Είναι πολύ σημαντικό επίσης η σωστή χρήση του αντηλιακού στη παραλία. Το αντηλιακό αλειώνεται με τον ιδρώτα και με το σμίγμα που έχει το ίδιο μας το δέρμα, αλλά και με το νερό. Μακράς διάρκειας αντηλιακό δεν υπάρχει ακόμα στην αγορά, γι' αυτό οι συχνές επαλείψεις είναι υποχρεωτικές. 4) Η ενυδάτωση είναι για όλα τα δέρματα; Η ενυδάτωση είναι η βασική περιποίηση ενός δέρματος. Πρέπει να ξεκινάει από την ηλικία των 25 -28 ετών ως πρόληψη. Ανάλογα με το δέρμα πάντα, και αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά. Κάθε δέρμα είναι διαφορετικό και μοναδικό. Ακόμα και τα λιπαρά δέρματα κάποιες φορές έχουν ανάγκη για ενυδάτωση. Άρα λοιπόν εξετάζουμε κάθε περίπτωση διαφορετικά. Πρέπει οι γυναίκες να μάθουν να διαβάζουν το δέρμα τους και να καταλαβαίνουν πότε έχουν ανάγκη και τι. 5) Πως επιλέγουμε ένα προϊόν; Κάτι που κάνουν πολύ συχνά λάθος οι γυναίκες είναι να αγοράζουν κάτι επειδή τους το είπε κάποια φίλη τους. Είναι λάθος, ποτέ δεν πάμε στο φαρμακείο να πάρουμε σιρόπι για βήχα ενώ έχουμε πονοκέφαλο. Είναι πολύ σημαντικό να εμπιστευόμαστε την γνώμη ειδικών και μόνο.

Ερωτήσεις για την  εφηβική ακμή.

1) Από ποια ηλικία μπορεί ένα παιδί να απευθυνθεί σε αισθητικό δερματολόγο; Η ηλικία δεν παίζει σημαντικό ρόλο. Αυτό εξαρτάται από το τύπο του δέρματος του παιδιού και τις ανάγκες. Μπορεί να ξεκινάει σε κάποιες περιπτώσεις και από 10 ετών. 2) Αυτό αφορά και τα δύο φύλα; Βρίσκομαι συχνά αντιμέτωπη με μία φοβία που έχουν οι γονείς για το αν το αγόρι τους πρέπει να επισκεφθεί ένα ινστιτούτο αισθητικής. Η απάντηση μου λοιπόν είναι ναι. Όπως επισκέπτεται τον οδοντίατρο για ένα πρόβλημα στα δόντια του, έτσι πρέπει να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα της ακμής στο δέρμα του. Δεν μιλάμε για περιποίηση ομορφιάς, αλλά για μια φροντίδα ιατρική, παραϊατρική θα έλεγα που θα βοηθήσει το παιδί να μην έχει προβλήματα στο μέλλον με το δέρμα του. Τα αγόρια όπως και τα κορίτσια τη στιγμή που ερωτεύονται και ανοίγουν τα φτερά τους έχουν αυτή την ενοχλητική εφηβική ακμή, η οποία τους προκαλεί ενδεχομένως σημαντικά ψυχολογικά προβλήματα. 3) Τι θα πρέπει ένα παιδί να κάνει στο σπίτι μόνο του, παράλληλα με τις οδηγίες του δερματολόγου και της αισθητικού; Πρέπει να μάθει να πλένει πολύ καλά το δέρμα του με κατάλληλα προϊόντα που θα έχουν και μία ήπια απολεπιστική ιδιότητα, αλλά και αντιφλεγμονώδη δράση. Το άλλο σημαντικό που πρέπει να ξέρουν είναι ότι ο ιδρώτας βοηθάει την ακμή, κι επειδή σε αυτές τις ηλικίες αθλούνται, θα πρέπει αμέσως μετά να ρίχνουν πολύ νερό στο πρόσωπό τους, ώστε να μην ερεθίζεται το δέρμα. Επίσης πολύ σημαντικό είναι να αφήνουν το πρόσωπο ελέυθερο. Πολύ συχνά συνηθίζουν να καλύπτουν τα σπυράκια στο μέτωπο με τα μαλλιά τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην αερίζεται το δέρμα και έτσι το πρόβλημα οξύνεται. Λιπαρότητα, ιδρώτας και κακός αερισμός της περιοχής ευνοούν τις συνθήκες ανάπτυξης της ακμής. 4) Η διατροφή παίζει ρόλο; Η διατροφή δεν παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, παρά μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχει δυσανεξία σε κάποιες τροφές. Σίγουρα καλό είναι να τρέφεται ο έφηβος υγιεινά και να μάθει από νεαρή ηλικία να αποφεύγει τηγανητά, fast foods, αναψυκτικά κτλ. Μαίρη Αργείτου www.mariaargeitou.gr Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-6742622

More for you

 
 

Don't Miss