Τα αιθέρια έλαια και η χρήση τους ως καλλυντικά

Τρίτη 05 Ιουλίου 2011

Τρίτη 05 Ιουλίου 2011

Τα αιθέρια έλαια και η χρήση τους ως καλλυντικά

Τα αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται στην αρωματοθεραπεία, μπορούν να κάνουν θαύματα και στον τομέα της ομορφιάς. Μάθετε πως!

  Έλαιο Αμυγδάλου Το έλαιο Αμυγδάλου είναι πλούσιο σε βιταμίνες Ε, Β και D, ιχνοστοιχεία και λιπαρά οξέα.. Είναι το πιο δημοφιλές έλαιο που χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία καθώς και για την περιποίηση του προσώπου, του σώματος και των μαλλιών. Η κατανάλωση ωμών αμυγδάλων προσφέρει αναρίθμητα οφέλη και στην υγεία μας. • Βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας και προσφέρει λάμψη • Προσφέρει πλούσια και βαθιά ενυδάτωση • Καταπραΰνει το δέρμα από ερεθισμούς, φλεγμονές, ξηρότητα και κνησμό • Καθυστερεί τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος • Φωτίζει τους μαύρους κύκλους • Θρέφει το δέρμα αφήνοντας το απαλό • Φροντίζει τα σκασμένα χείλη • Θρέφει τα μαλλιά και μαλακώνει τις ξηρές άκρες • Βοηθάει στην ανάπτυξη της τρίχας, με αποτέλεσμα να είναι πιο δυνατή και παχιά • Το μασάζ στα μαλλιά με έλαιο αμυγδάλου προσφέρει λάμψη υγείας • Ρυθμίζει την τριχόπτωση • Βελτιώνει την χώνεψη • Καταπραΰνει από τον πόνο και ανακουφίζει τους πιασμένους μύες • Η τακτική κατανάλωση ελαίου αμυγδάλου βοηθάει στη μείωση της χοληστερίνης • Ενισχύει την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος • Βελτιώνει την αντοχή και την πνευματική συγκέντρωση Παρ’ όλο που το έλαιο αμυγδάλου είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, είναι ιδανικό να συμπεριλαμβάνεται στην καθημερινή διατροφή αφού μειώνει την χοληστερίνη. Έλαιο Jojoba Το έλαιο Jojoba, προέρχεται από τους σπόρους του φυτού jojoba που ευδοκιμεί στις ερήμους της Αριζόνα, Καλιφόρνια και Μεξικό και είναι στη μορφή υγρού κεριού. Το έλαιο αυτό είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες για το δέρμα και τα μαλλιά, καθώς έχει παρόμοια δράση με αυτή του σμήγματος. • Προσφέρει ενυδάτωση μακράς διαρκείας • Απορροφάται άμεσα από το δέρμα χωρίς να αφήνει ίχνος λιπαρότητας, με αποτέλεσμα οι πόροι να μένουν ελεύθεροι και το δέρμα να λειτουργεί φυσιολογικά • Προσφέρει αντιοξειδωτική δράση στο δέρμα, με αποτέλεσμα να προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση • Θεωρείτε ο «Φυσικός Μαχητής κατά των Ρυτίδων» αφού μειώνει ορατά την όψη τους • Το υγρό αυτό κερί βελτιώνει την υγρασία και την ελαστικότητα του δέρματος • Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και για αυτό είναι κατάλληλο για χρήση για όσους υποφέρουν από ψωρίαση, πιτυρίδα και έκζεμα. • Συνδυάζεται απόλυτα με όλα τα αιθέρια έλαια, για αυτό και χρησιμοποιείται σαν έλαιο βάση στην αρωματοθεραπεία Έλαιο Αβοκάντο Το έλαιο Αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, D και E, λεκιθίνη, πρωτεΐνες καθώς και ποτάσιο – γνωστό ως το ιχνοστοιχείο της νεότητας και μεγάλο ποσοστό σε ακόρεστα λιπαρά οξέα που έχουν ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία του οργανισμού και για το δέρμα. • Είναι πλούσιο σε στερολίνες που μειώνουν τις κηλίδες, θεραπεύουν το κατεστραμμένο δέρμα (από τον ήλιο, τις κλιματολογικές συνθήκες και άλλα), προσφέρουν ανάπλαση στις ουλές και πλούσια ενυδάτωση. • Έχει πλούσια αντιοξειδωτική δράση με αποτέλεσμα να δρα κατά της γήρανσης του δέρματος. • Αποδεδειγμένα ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου από το δέρμα, το οποίο μειώνεται καθώς γερνάμε. Έτσι το δέρμα ανακτά την ελαστικότητα και σφριγηλότητα του. • Εισχωρεί εύκολα στο δέρμα με αποτέλεσμα άμεσα να το ανακουφίζει από την ξηρότητα, τον κνησμό, διάφορους ερεθισμούς, έκζεμα και ψωρίαση. • Θρέφει το δέρμα και είναι ιδανικό για θεραπείες αναζωογόνησης σε ώριμα δέρματα. • Ενυδατώνει σε βάθος τα μαλλιά, τα προστατεύει από την ξηρότητα και από τις βλαβερές επιδράσεις των κλιματολογικών συνθηκών. • Το μασάζ στα μαλλιά με έλαιο αβοκάντο προσφέρει λάμψη υγείας • Βελτιώνει την υγεία των κυττάρων και δρα προληπτικά κατά του καρκίνου και των καρδιοπαθειών.  

More for you

 
 

Don't Miss