Η αισθητικός μου: όμορφη μετά τις διακοπές

Δευτέρα 03 Σεπτεμβρίου 2012

Δευτέρα 03 Σεπτεμβρίου 2012

Η αισθητικός μου: όμορφη μετά τις διακοπές

Το καλοκαίρι και οι διακοπές σιγά-σιγά τελειώνουν και όλο και περισσότεροι επιστρέφουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα, ελπίζω πιο ξεκούραστοι, ανανεωμένοι και με γεμάτες τις μπαταρίες μας για ένα καινούργιο ξεκίνημα.

Οι διακοπές όμως, πέρα από τις χαρές, τον ήλιο, τη θάλασσα, τον αέρα, όπως κάθε τι ωραίο, έχει και κάποιες αρνητικές επιπτώσεις, όπου ο κύριος αποδέκτης του είναι το δέρμα μας και αυτό είναι απολύτως φυσικό γιατί αυτό έρχεται σε άμεση επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον. Πριν λοιπόν ξαναμπούμε στην καθημερινότητα μας, είναι απαραίτητο να εντοπίσουμε και να θεραπεύσουμε ότι αρνητικό άφησε πίσω του το καλοκαίρι. Αν παρατηρήσουμε προσεκτικά λοιπόν το δέρμα μας, τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σώμα, αυτά που συνήθως θα δούμε είναι τραχύτητα, αφυδάτωση, δυσχρωμίες, διεσταλμένους πόρους αν το δέρμα είναι λιπαρό, μαύρα στίγματα, ενδεχομένως έξαρση της ακμής και κυρίως μικρές άσπρες κύστεις. Πριν αρχίσουμε κάποια θεραπεία, το βασικό βήμα είναι ένας καλός καθαρισμός που θα περιλαμβάνει ένα ήπιο peeling . Εκεί θα εκτιμηθεί και η κατάσταση του δέρματος και θα γίνει το πλάνο της περαιτέρω περιποίησης. Κυρίως στα παιδιά με εφηβική ακμή είναι απαραίτητος ένας καλός καθαρισμός πριν ξεκινήσουν το σχολείο και συγχρόνως η επισήμανση να μπεί στη καθημερινή τους ρουτίνα το πλύσιμο πρωί-βράδυ με το κατάλληλο σαπούνι. Δέχομαι πολλά τηλεφωνήματα με το ερώτημα για τις δυσχρωμίες που δυστυχώς κάθε χρόνο είναι και περισσότερες. Προσοχή όσο ακόμα ο ήλιος είναι εδώ και όσο ο καιρός μας επιτρέπει κάποια τελευταία μπάνια τα σαββατοκύριακα, πρέπει απλώς να περιοριστούμε στη προστασία από τον ήλιο και να μην ξεκινήσουμε κάποια αγωγή λεύκανσης. Αυτή θα την αφήσουμε για αργότερα και έχουμε πλέον στη διάθεση μας αρκετά μέσα ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτό το πρόβλημα. Επίσης, αυτό που είναι σημαντικό αυτή τη περίοδο είναι η ενυδάτωση, η οποία είναι απαραίτητη σε κάθε τύπο δέρματος, είτε κανονικό ,ξηρό, μεικτό ή λιπαρό, αρκεί να χρησιμοποιήσουμε τα κατάλληλα προϊόντα. Το δέρμα μας είναι ακριβώς όπως ένα λουλούδι, όπου όταν διψάει και του δώσουμε νερό, αυτό θα μας χαρίσει ότι ωραιότερο έχει.

Θέλω επίσης να αναφερθώ και στο peeling σώματος. Είναι κάτι που θεωρείται πολυτέλεια και όχι μια ανάγκη όπως πραγματικά είναι. Η ερώτηση που πάντα δέχομαι είναι ο φόβος μήπως φύγει το μαύρισμα και εδώ θέλω να εξηγήσω τι ακριβώς προσφέρει το peeling και η μάσκα ενυδάτωσης στο σώμα. Μέτα την έκθεση του σώματος στον ήλιο, τον αέρα και την θάλασσα, το δέρμα γίνεται πιο τραχύ και χοντρό, επειδή αυξάνεται το πάχος της κερατίνης στοιβάδας για λόγους προστασίας. Όταν αυτά τα ερεθίσματα παύουν να υπάρχουν , τότε αυτά τα κύτταρα που περισσεύουν αρχίζουν να πέφτουν ανομοιόμορφα . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται τραχύ και η χροιά του να μην είναι ομοιόμορφη. Με το peeling θα το απαλλάξουμε από όλα αυτά τα νεκρά κύτταρα που δεν χρειάζονται, και θα έχουμε ένα ωραίο, βελούδινο δέρμα με λαμπερό χρώμα. Μετά το peeling θα ακολουθήσει μία μάσκα ενυδάτωσης και ένα μασάζ με αιθέρια έλαια και θρεπτικά συστατικά και μία ενυδατική κρέμα που θα μπορέσει να απορροφήσει σε βάθος. Συγχρόνως , με την αφαίρεση των νεκρών και περιττών κυττάρων, θα δώσουμε ένα ερέθισμα στη μητρική στοιβάδα του δέρματος να παράγει καινούργια. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα υγιές, απαλό και λαμπερό δέρμα με ομοιόμορφο χρώμα και μια αίσθηση ξεκούρασης και ευεξίας. Συνεπώς, το peeling σώματος όχι μόνο δεν αφαιρεί το μαύρισμα, αλλά αντίθετα χαρίζει μία λαμπερή όψη, γιατί η μελανίνη που μας χαρίζει το μαύρισμα δεν βρίσκεται στα νεκρά κύτταρα αλλά στην επιδερμίδα.

Από τη Μαίρη Αργείτου

Πληροφορίες: www.mariaargeitou.gr (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-6742622)

More for you

 
 

Don't Miss