Πως να αντιμετωπίσετε την ακμή στην πλάτη

Τίνα ΣβίγκουΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Τετάρτη 05 Σεπτεμβρίου 2012

Τετάρτη 05 Σεπτεμβρίου 2012

Πως να αντιμετωπίσετε την ακμή στην πλάτη

Η ακμή στην περιοχή της πλάτης είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι, άντρες και γυναίκες, χειμώνα – καλοκαίρι.

Μετά την παραλία και την έκθεση στον ήλιο, σίγουρα τα σπυράκια στην πλάτη δεν είναι τόσο ευδιάκριτα αλλά σιγά – σιγά θα αρχίσουν πάλι να εμφανίζονται. Για να καταπολεμήσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και υπομονή.

Τι πρέπει να αποφύγετε:

• Αποφύγετε τα ενυδατικά ή αντηλιακά λάδια σώματος. Η επιπλέον λιπαρότητα στο δέρμα με ακμή μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση του δέρματος και να προκαλέσει περισσότερα σπυράκια. • Αποφύγετε να πλένεστε με πολύ ζεστό νερό γιατί αφυδατώνει και ερεθίζει το δέρμα με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η ακμή. • Αποφύγετε να φοράτε για πολλές ώρες ρούχα που είναι «ιδρωμένα» μετά από γυμναστική ή μια έντονη ημέρα στην πόλη και εννοείται να κάνετε ένα ντους. Όσο διατηρείτε το δέρμα σας καθαρό από τον ιδρώτα και τους ρύπους τόσο πιο δύσκολο είναι για τα βακτήρια να αναπτυχθούν. • Όταν μιλάμε για καθαρισμό του δέρματος πάντα συμπεριλαμβάνουμε και την απολέπιση, όμως στην περίπτωση της ακμής απαγορεύεται το έντονο τρίψιμο του δέρματος (ακόμα και με το σφουγγάρι) γιατί το δέρμα ερεθίζεται, επιδεινώνεται η υπάρχουσα ακμή και παράλληλα μεταφέρεται η φλεγμονή και στο υγιές δέρμα. Οπότε επιλέξτε προϊόντα απολέπισης σε μορφή μάσκας. • Αποφύγετε τις έντονες και στυπτικές λοσιόν δέρματος που περιέχουν σε μεγάλο ποσοστό αλκοόλ. Οι λοσιόν αυτές αφυδατώνουν και ερεθίζουν το δέρμα με αποτέλεσμα να είναι πιο επιρρεπές στην εμφάνιση της ακμής. • Όταν χρησιμοποιείτε μαλακτικό γαλάκτωμα μαλλιών, εφαρμόστε το πριν πλυθείτε στο σώμα, ώστε με το αφρόλουτρο να απομακρυνθούν τα υπολείμματα του από την πλάτη και τους ώμους.

Τι πρέπει να κάνετε:

• Για την περιποίηση του δέρματος προτιμήστε τα προϊόντα που περιέχουν οξέα φρούτων, γλυκολικό οξύ, γαλακτικό οξύ ή σαλικυλικό οξύ που αφήνουν το δέρμα απαλό, λείο και καθαρό. Τα προϊόντα αυτά θα πρέπει να συνοδεύονται με ένα καλό αντηλιακό χειμώνα – καλοκαίρι. • Προτιμήστε να πλένεστε με ήπια αφρόλουτρα που να μην περιέχουν έντονα σαπούνια και αρώματα, που ερεθίζουν περισσότερο το δέρμα. Τα αφρόλουτρα που έχουν ήπια αντιβακτηριδιακή δράση είναι ιδανικά. • Να αλλάζετε συχνά τα σεντόνια και την μαξιλαροθήκη σας. Τα νεκρά κύτταρα κολλούν στην επιφάνεια των υφασμάτων και έρχονται σε επαφή με το δέρμα σας κάθε φορά που ξαπλώνετε σε αυτά, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η κατάσταση του δέρματος. • Αν έχετε μακριά μαλλιά και είναι λιπαρά, τότε προσπαθήστε να τα κρατήσετε μακριά από την πλάτη και τους ώμους σας, γιατί η λιπαρότητα τους μεταφέρετε και στο δέρμα. • Επιλέξτε oil free προϊόντα για την ενυδάτωση του δέρματος στην πλάτη και στους ώμους, παρ’ όλο που το δέρμα σας είναι λιπαρό χρειάζεται υγρασία για να διατηρηθεί υγιές και να λειτουργεί σωστά. • Μην παραλείπετε το αντηλιακό σας, είναι άκρως απαραίτητο σε καθημερινή βάση. Επιλέξτε ένα σε μορφή γαλακτώματος που να μην είναι λιπαρό, για να μην φράζει τους πόρους.

Αν η ακμή είναι έντονη και εκτεταμένη καλύτερα να απευθυνθείτε σε έναν έμπειρο δερματολόγο, διαφορετικά ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές.

More for you

 
 

Don't Miss