Πώς το ελαιόλαδο μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην καθημερινή μας περιποίηση;

Τίνα ΣβίγκουΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Πώς το ελαιόλαδο μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην καθημερινή μας περιποίηση;

Υπάρχουν φήμες ότι η Κλεοπάτρα χρησιμοποιούσε καθημερινά στην περιποίησή της το ελαιόλαδο. Ένα συστατικό ευεργετικό για τη διατροφή μας και όχι μόνο. Είναι πλούσιο με αντιοξειδωτικά που εργάζονται στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και την προστασία του δέρματός σας από επιβλαβείς ακτίνες UV. «Είναι επίσης ένα εξαιρετικά ενυδατικό προϊόν», προσθέτει η Marnie B. Nussbaum, δερματολόγος που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Με τις αντιοξειδωτικές υπερδυνάμεις και τα πλεονεκτήματα ενυδάτωσης, το ελαιόλαδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους στην καθημερινή μας περιποίηση.

Για τα μαλλιά

Το ελαιόλαδο μπορεί να είναι μια ισχυρή θεραπεία περιποίησης μαλλιών. Μπορεί να εφαρμοστεί στο τριχωτό της κεφαλής για δέκα έως 20 λεπτά μετά το σαμπουάν και στη συνέχεια να ξεπλυθούμε καλά. Επιπλέον, μερικές σταγόνες μπορούν να εφαρμοστούν ως ορός για φρεσκάρισμα των ξηρών άκρων.

Για το σώμα 

Εάν αισθάνεστε ξηρό το σώμα σας, το ελαιόλαδο μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος σας. Μπορείτε να το εφαρμόσετε μόνο του σε ολόκληρο το σώμα σας ή να το αναμείξετε με την ενυδατική σας κρέμα. Δεν προτείνετε για ανθρώπους που έχουν ακμή, καθώς φράζει τους πόρους. 

Για το πρόσωπο

Το ελαιόλαδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ορός για να συμβάλει στην ενυδάτωση του προσώπου και να αποτρέψει την πρόωρη γήρανση. 

DIY συνταγές

Κάποιες από τις πιο αγαπημένες συνταγές με βασικό συστατικό το ελαιόλαδο είναι αυτές που ακολουθούν:

  1. Beauté την Κυριακή: Η θεραπεία με ελαιόλαδο που βοηθάει στην ανάπτυξη των μαλλιών
  2. Beauté την Κυριακή: Φτιάχνουμε το πιο εύκολο καθαριστικό προσώπου
  3. Beauté την Κυριακή: 4+1 λόγοι για να χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

 

 

More for you

 
 

Don't Miss