Εξέλιξη της ομορφιάς με την πάροδο των χρόνων

Τίνα ΣβίγκουΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Εξέλιξη της ομορφιάς με την πάροδο των χρόνων

Τι έχει αλλάξει;

Οι τάσεις της ομορφιάς στην ιστορία κάποιες εποχές ήταν must, σήμερα όμως θεωρούνται υπερβολή ή επιστρέφουν φρέσκες με μικρές αλλαγές και αναπολούν εκείνα τα χρόνια.

Δείτε παρακάτω την ομορφιά στην ιστορία:

  1. Το μαυρισμένο και ηλιοκαμένο δέρμα δεν ήταν τάση, αντίθετα ήταν αποκρουστικό και έδειχνε καταγωγή χαμηλότερης κοινωνικής τάξης της εργάτριας. Στις ανώτερες κοινωνικές τάξεις η λευκή πούδρα ήταν η βασίλισσα του μακιγιάζ. Σήμερα, το ηλιοκαμένο δέρμα είναι must.
  2. Το μεγάλο μέτωπο ήταν η επιτομή της ομορφιάς, πολλές μάλιστα γυναίκες τραβούσαν πολύ σφιχτά πίσω τα μαλλιά τους για να αναδείξουν ένα μεγάλο μέτωπο. Σήμερα, η ομορφιά προστάζει ισορροπημένα χαρακτηριστικά.
  3. Το μακιγιάζ ήταν προκατάληψη, ακόμα και το πιο φυσικό ήταν αιτία σχολίων. Σήμερα, είναι σχεδόν απαραίτητο για την πλειοψηφία των γυναικών.
  4. Οι γυναίκες φορούσαν πολύ έντονο ρουζ σε κατάλευκο δέρμα, αυτό και αν είναι υπερβολή. Σήμερα, το ρουζ είναι ακόμα απαραίτητο αλλά πολύ φυσικό και χρωματικά ισορροπημένο.
  5. Τα φουντωτά μαλλιά, με υπερβολικό ύψος στα χτενίσματα ήταν τάση, βέβαια πρόσθεταν και ύψος, να το σημειώσουμε και αυτό. Οι περούκες είχαν την τιμητική τους και τα χτενίσματα ήταν αμέτρητα. Άραγε πόσες ώρες χρειαζόταν μια γυναίκα για να χτενιστεί; Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά, τα φυσικά μαλλιά είναι τάση, όση λιγότερη υπερβολή τόσο το καλύτερο.
  6. Για την ιστορία, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι παλιότερα οι γυναίκες κατέφευγαν σε διάφορες μεθόδους ομορφιάς πολύ επικίνδυνες για την υγεία τους, δεν ήξεραν ή δεν τους ένοιαζε τόσο; Σήμερα, οι γυναίκες είναι πιο συνειδητοποιημένες, προσεκτικές και ενημερωμένες και έτσι πρέπει να συνεχίσουν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss