Αυτό είναι το makeup kit που έχουν μαζί τους οι γυναίκες αστροναύτες

Τίνα ΣβίγκουΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Αυτό είναι το makeup kit που έχουν μαζί τους οι γυναίκες αστροναύτες

Αν μας ρωτούσε κανείς ποια είναι τα απαραίτητα που χρειαζόμαστε σε περίπτωση που επισκεφθούμε κάποτε το διάστημα, τότε θα λέγαμε βασικά πράγματα όπως είναι η κατάλληλη ενδυμασία, το οξυγόνο.

 

Ωστόσο τη δεκατία του 70, οι μηχανικοί της NASA είχαν σκεφτεί για τις γυναίκες αστροναύτες ότι θα χρειαζόντουσαν απαραιτήτως να έχουν μαζί τους και προϊόντα μακιγιάζ. Γι αυτό το λόγο σχεδιασαν ένα makeup kit που είναι κατάλληλο για αποστολές στο διάστημα.

 

Την Τρίτη, το Γραφείο Ιστορίας της NASA δημοσίευσε μια σειρά από tweets με πληροφορίες από το 1978-το έτος που οι γυναίκες επετράπησαν να μπουν σε διαστημικό λεωφορείο. Ένα από τα tweets περιελάμβανε ένα απόσπασμα από την αστροναύτη Sally Ride-βλέπετε παραπάνω-, η πρώτη Αμερικανίδα γυναίκα που πέταξε στο διάστημα το 1983, η οποία έδειχνε το kit προσωπικής υγιεινής που έδινε η NASA για κυρίες.

"Οι μηχανικοί της NASA, με την άπειρη σοφία τους, αποφάσισαν ότι οι γυναίκες αστροναύτες θα ήθελαν μακιγιάζ - έτσι σχεδίασαν ένα kit μακιγιάζ ... Μπορείτε να φανταστείτε τις συζητήσεις μεταξύ των αντρικών μηχανικών για το τι πρέπει να περιέχεται σε ένα τέτοιο kit".

Να σας πούμε ότι το πρωτότυπο kit της NASA - το οποίο περιλαμβάνει μάσκαρα, eyeliner, ρουζ, σκιά ματιών, μακιγιάζ ματιών και lip gloss - τελικά δε στάλθηκε ποτέ στο διάστημα.

Ωστόσο οι ίδιοι μηχανικοί κάποτε ρώτησαν την Ride αν 100 ταμπόν θα ήταν αρκετά για ένα εβδομαδιαίο ταξίδι στο διάστημα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss