Τα 3 πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο καθημερινό μας μακιγιάζ

Ελένη Τσούτση
Τρίτη 22 Οκτώβριος 2019

Πολλές φορές κάνουμε κάποια λάθη στο καθημερινό μας μακιγιάζ που μας κάνουν να δείχνουμε κουρασμένες αντί για πιο φρέσκιες. Θα λέγαμε ότι αντί να μας τονίζουν τα όμορφα χαρακτηριστικά μας οι συγκεκριμένες τεχνικές σαμποτάρουν τα φθινοπωρινά makeup looks και τις flawless εμφανίσεις που έχουμε στο μυαλό μας.

Ποιες είναι λοιπόν τα πιο συχνά λάθη;

#1.Μαύρο μολύβι γύρω από τα μάτια

To μαύρο μολύβι ταιριάζει κυρίως στα ανοιχτόχρωμα μάτια γιατί τα τονίζει, όμως εάν κάποιος δεν ξέρει να το βάλει σωστά, αντί να πετύχει το πολυπόθητο γατίσιο βλέμμα, το μόνο που θα καταφέρει είναι ουσιαστικά να τα κάνει να δείχνουν μικρά.

# 2. Διαλέγετε λάθος απόχρωση foundation

Για τους περισσότερους makeup artists αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος αφού εφαρμόζοντας λάθος απόχρωση δεν φωτίζεται η επιδερμίδα σας όπως επιθυμείτε. Το trick είναι να εφαρμόσετε την πιο σκουρόχρωμη στην περίμετρο του προσώπου και την πιο ανοιχτόχρωμη στο κέντρο. Έτσι θα κάνετε μια προεργασία για τις φωτοσκιάσεις σας, φωτίζοντας ήδη την ζώνη του Τ.

Tip: Να σβήσετε καλά τις 2 αποχρώσεις μεταξύ τους, ώστε να μην διακρίνεται που τελειώνει η μία και που ξεκινάει η άλλη.

#3. Εφαρμόζετε λάθος το ρουζ

Αυτά  είναι τα λάθη που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες. Απλώνουν το ρουζ πάνω στα μάγουλα και όχι στις παρειές του προσώπου, χρησιμοποιούν λάθος απόχρωση και μεγάλη ποσότητα ενώ το ρουζ θέλει ένα ελαφρύ πέρασμα.

 

 

 

Δείτε ακόμη: