Έβαλα λάδι στα μαλλιά μου για ενυδάτωση και κάτι δεν πήγε καλά

Τίνα ΣβίγκουΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Τρίτη 01 Μαΐου 2018

Τρίτη 01 Μαΐου 2018

Έβαλα λάδι στα μαλλιά μου για ενυδάτωση και κάτι δεν πήγε καλά

Όπως σας έχω πει σε πολλά άρθρα μου, λούζω τα μαλλιά μου καθημερινά. Συγκεκριμένα κάθε βράδυ, πριν κοιμηθώ, κάνω μπάνιο, στεγνώνω τα μαλλιά μου και πέφτω για ύπνο. Το αποτέλεσμα είναι να ξυπνάω με ανακατεμένα μαλλιά- προσωπικά περιγράφω αυτό το hairlook, ως ζούγκλα.

Μία φίλη μου λοιπόν μου είπε ότι τα μαλλιά μου χρειάζονται ενυδάτωση, γι΄αυτό οι άκρες μου δε στρώνουν και είναι τόσο ατίθασες. Αποφάσισα λοιπόν να ενυδατώσω τα μαλλιά μου με λάδι. Μερικές σταγόνες αρκούσαν για να κάνω ένα πέρασμα στα μαλλιά μου από τις ρίζες, μέχρι τις άκρες. 

Τα τύλιξα με μία πετσέτα, καθώς η θερμότητα βοηθάει και στη συνέχεια τα έλουσα με ζεστό νερό. 

Η αλήθεια είναι ότι τα μαλλιά μου από τότε είναι πιο λαμπερά και οι άκρες στρώνουν καλύτερα, ακόμα και αν δεν τα ισιώσω. Ωστόσο οι ρίζες μου είναι αρκετά λιπαρές, από την ημέρα που έβαλα το λάδι. Τι κι αν πλένω τα μαλλιά μου καθημερινά, πραγματικά η λιπαρότητα μετά από λίγες ώρες είναι έντονη στις ρίζες μου. Και να σας πω ότι έχει περάσει μία εβδομάδα από την ημέρα που έκανα τη θεραπεία.

Το συμπέρασμά μου είναι ότι έπρεπε να περιορίσω το λάδι κυρίως στις άκρες και όχι στις ρίζες των μαλλιών μου, αφού έχω και τάση λιπαρότητας. Επιπλέον θα δοκιμάσω σήμερα κι όλας να εφαρμόσω σαμπουάν σε στεγνά μαλλιά. Να κάνω μασάζ λίγα λεπτά και στη συνέχεια να τα ξεπλύνω και να επαναλάβω το λούσιμο.

Αν έχετε να μου προτείνετε άλλη λύση για να εξαφανίσω τη λιπαρότητα, αφήστε μας σχόλιο στο facebook ή στείλτε μου email στο tina@jenny.gr!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

More for you

 
 

Don't Miss