Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε μετά το λούσιμο των μαλλιών μας

Τίνα ΣβίγκουΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε μετά το λούσιμο των μαλλιών μας

Είναι η στιγμή που χαλαρώνω περισσότερο μέσα στην ημέρα. Αυτά τα λεπτά που κάνω μπάνιο και εκεί περιποιούμαι και τον εαυτό μοτ, αφού κάνω απολέπιση σώματος, προσώπου, μάσκα μαλλιών.

Προτιμώ να λούζομαι κάθε βράδυ, καθώς το πρωί με δυσκολία ξυπνάω νωρίτερα από το ξυπνητήρι μου. Ωστόσο υπάρχουν και πολλές που προτιμούν τις πρωινές ώρες να κάνουν το μπάνιο τους.

Ανεξάρτητα από την ώρα που επιλέγουμε να λούζουμε τα μαλλιά μας, υπάρχει μία συνήθεια την οποία πρέπει να αλλάξουμε, καθώς καταστρέφει τα μαλλιά μας και συγκεκριμένα τις άκρες.

Πιο συγκεκριμένα, οι hair experts συμβουλεύουν να μη χτενίζουμε τα μαλλιά μας, όταν είναι βρεγμένα. Ο λόγος είναι ότι είναι πιο ευαίσθητα και σπάνε πιο εύκολα. Πρέπει πρώτα να τα στεγνώνουμε με πιστολάκι ή να τα αφήνουμε να στεγνώνουν φυσικά και στη συνέχεια να τα βουρτσίζουμε ξεκινώντας μάλιστα από τις άκρες και ανεβαίνοντας προς τις ρίζες.

Προτείνουν μάλιστα για να ενισχύσουμε την υγεία στις άκρες, να χρησιμοποιούμε ενυδατικό λάδι. Μία μικρή ποσότητα αρκεί για να ενυδατώσουμε αλλά και να μαλακώσουμε τις άκρες και να μπορέσουμε να τις χτενίσουμε, όταν είναι στεγνές.

Αν δεν έχετε χρόνο για να περιμένετε να στεγνώσουν τα μαλλιά σας φυσικά ή με πιστολάκι, μπορείτε να τους δώσετε κίνηση με salt spray και να δημιουργήσετε wavy look. Είναι ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
9 photos

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

More for you

 
 

Don't Miss