Τα έλαια μαλλιών που πρέπει να δοκιμάσετε για να δυναμώσουν οι άκρες σας

Ελένη Τσούτση
Παρασκευή 9 Αύγουστος 2019

Τα φυτικά έλαια είναι πραγματικά θαυματουργά και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε με πολλούς τρόπους στην ομορφιά και ειδικότερα στα μαλλιά μας καθώς προσθέτουν υγρασία και λάμψη θρέφουν το δέρμα της κεφαλής, βοηθούν στην υγιή ανάπτυξη τους, ενώ κάνουν τις άκρες μαλακές και ενυδατωμένες.

Ποια είναι όμως τα καλύτερα έλαια που μπορούμε να εφαρμόζουμε στις άκρες των μαλλιών μας για τέλειο αποτέλεσμα;

#1. Το δαφνέλαιο προστατεύει την τρίχα και ταυτόχρονα την ενισχύει και την  δυναμώνει, από τις πρώτες χρήσεις. Είναι το απόλυτο τονωτικό για τα μαλλιά, λόγω της πλούσιας περιεκτικότητας του σε βιταμίνη Α και Ε και λιπαρά οξέα.

TIP: Προσθέστε λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο δάφνης στο σαμπουάν σας για τόνωση και λάμψη

#2. Το Argan oil ενυδατώνει, προστατεύει και επαναφέρει τη χαμένη υγρασία στα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά από τον ήλιο, το χλώριο, τα σεσουάρ και τις πρέσες μαλλιών. Με συχνή χρήση δυναμώνει και αναδομεί την τρίχα, είναι ιδανικό αν έχετε μαλλιά που φριζάρουν ή έχουν ψαλίδα και σπασμένες άκρες.

#3. Το έλαιο των σπόρων ροδιού - Pomegranate Seed Oil  είναι πολύ ελαφρύ και απορροφητικό, πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και προωθούν την ανάπτυξη των μαλλιών. Αν θέλετε να μακρύνουν γρήγορα τα μαλλιά σας πρέπει να το δοκιμάσετε καθώς ενώ θα θρέφει τις άκρες σας θα σας χαρίσει και μήκος.