ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Γιατί σπάνε τα μαλλιά σας; Δείτε πώς να αποτρέψετε αυτή την ανεπιθύμητη κατάσταση


Ελένη Τσούτση

6 Οκτωβρίου 2022

Γιατί σπάνε τα μαλλιά σας; Δείτε πώς να αποτρέψετε αυτή την ανεπιθύμητη κατάσταση
Τα μαλλιά σας σπάνε στις άκρες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα ίσως να τα κόβετε πιο συχνά από ότι θα θέλατε

Γιατί συμβαίνει όμως αυτό; Οι hair experts εξηγούν πως αυτό συμβαίνει καθώς δεν ακολουθείτε τις συμβουλές τους ώστε να αποφύγετε το ενοχλητικό σπάσιμο.

Το σπάσιμο των μαλλιών συνήθως δημιουργείται όταν εξωτερικοί παράγοντες ξηραίνουν τα μαλλιά, μειώνουν την ελαστικότητά τους και επιτίθενται στη δομή της επιφάνειάς τους. Εκτός από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, τα αίτια περιλαμβάνουν ακόμη την ταλαιπωρία από τα χτενίσματα και την ακατάλληλη φροντίδα.

Jenny.Gr

Tα παρακάτω tips θα βοηθήσουν τα μαλλιά σας από το σπάσιμο:

  • Φροντίστε να «καθαρίζετε» τις άκρες σας κάθε έξι με οκτώ εβδομάδες. Με αυτόν τον τρόπο, αφαιρούνται οι άκρες που έχουν σπάσει και τα μαλλιά δείχνουν ξανά φρεσκαρισμένα και υγιή. Τα υγρά για τις άκρες των μαλλιών, καθώς και τα έλαια ενυδατώνουν τις ξηρές άκρες, τις εμπλουτίζουν με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και τις επιδιορθώνουν.
  • Ρωτήστε τον κομμωτή σας για τη θεραπεία με κερατίνη. Πρόκειται για μια διαδικασία λείανσης από τη Βραζιλία, η οποία εμπλουτίζει τα μαλλιά με κερατίνη. Η ελαστική αυτή πρωτεΐνη είναι ένα φυσικό, βασικό συστατικό των μαλλιών μας που τα αναδομεί από το εσωτερικό τους.
  • Μπορείτε να προμηθευτείτε σαμπουάν και προϊόντα περιποίησης που περιέχουν κερατίνη και τα οποία, εάν τα εφαρμόζετε συχνά, προστατεύουν τα μαλλιά από το σπάσιμο.
  • Για να στεγνώσετε τα βρεγμένα μαλλιά σας, πιέστε τα ελαφριά και σε καμιά περίπτωση μην τα τρίβετε. Τα μαλλιά που έχουν απορροφήσει νερό σπάνε πιο εύκολα οπότε πρέπει να τα φροντίζετε με προσοχή.
  • Χρησιμοποιήστε ένα πιστολάκι με τεχνολογία ιόντων. Η τεχνολογία αυτή αφαιρεί λιγότερη υγρασία από τα μαλλιά σας, καθώς τα ιόντα σπάνε τα μόρια του νερού που βρίσκονται στα μαλλιά σε μικρότερα κομμάτια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.