ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

5 λόγοι για να χρησιμοποιείτε την αλόη στη skincare ρουτίνα σας


Ελένη Τσούτση

5 Μαρτίου 2019

skincare.jpg

Η αλόη θεωρείται ένα από τα πλέον «φυτά – θαύματα» καθώς οι ευεργετικές ιδιότητες που διαθέτει χαρίζουν σε κάθε επιδερμίδα όλα όσα αναζητά. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός μάλιστα ότι τη χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες αλλά και οι Αιγύπτιοι στην περιποίηση της επιδερμίδας τους. Είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά συστατικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη skincare ρουτίνα σας. Για να επωφεληθείτε από τα οφέλη της αλόης αν ακόμη δεν έχετε στο σπίτι σας, δεν έχετε παρά να αποκτήσετε σύντομα ένα φυτό, έτσι κάθε φορά που θα θέλετε ένα boost θρέψης για το δέρμα σας, θα κόβετε ένα φύλλο του φυτού και θα παίρνετε απευθείας το gel από το εσωτερικό του και θα το απλώνετε στο πρόσωπό ή στο σώμα σας.

Συγκεντρώσαμε 5 οφέλη που προσφέρει η αλόη στην επιδερμίδα:

#1. Η αλόη μπορεί να επουλώσει πληγές ή ουλές χάρη στις αντιφλεγμωνώδεις ιδιότητες που περιέχονται στο gel.

#2. Μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στη μείωση της ακμής και τυχόν κοκκινίλες ή σημάδια που ενδέχεται να έχετε.

#3. Από τα πιο σημαντικά οφέλη που προσφέρει είναι ότι επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος και συμβάλλει στη μείωση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών. Ειδικότερα, αν την εντάξετε στη beauty routine σας.

#4. Ενισχύει τη σωστή ενυδάτωση του δέρματος, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά την ξηροδερμία σε όσα σημεία έχετε ανάγκη. Μια έξυπνη χρήση είναι να την εφαρμόσετε στις ξηρές φτέρνες σας.

#5. Τέλος, μπορείτε να τη βάζετε και σε DIY μάσκες ομορφιάς καθώς θα φωτίσει την επιδερμίδα σας κάνοντάς την πιο φρέσκια και λαμπερή.

Δείτε ακόμη:

Tο street style χτένισμα που θα κυριαρχήσει την Άνοιξη

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.