3+1 βήματα για να μειώσετε τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σας

Ελένη ΤσούτσηΕΛΕΝΗ ΤΣΟΥΤΣΗ Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

3+1 βήματα για να μειώσετε τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σας

Μπορεί η παραγωγή σμήγματος από τους πόρους να είναι απαραίτητη για την υγεία της επιδερμίδας και να επιτυγχάνεται η ενυδάτωση, αλλά ορισμένες φορές αυτό διαταράσσεται και το δέρμα παράγει υπερβολικό σμήγμα. Τι γίνεται λοιπόν όταν συμβαίνει αυτό; Η υπερβολική παραγωγή σμήγματος έχει ως αποτέλεσμα να φράζουν οι πόροι, να δημιουργείται γυαλάδα, μαύρα στίγματα έως και σπυράκια. Φυσικά όλα αυτά κάνουν ένα δέρμα λιπαρό και χρειάζεται να ακολουθεί μια συγκεκριμένη ρουτίνα περιποίησης.

Ποια είναι λοιπόν τα βήματα που μπορεί να ακολουθήσει μια λιπαρή επιδερμίδα;

#1.Μην υπερβάλλετε με την απολέπιση και τον καθαρισμό

O υπερβολικός καθαρισμός μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα. Όσο περισσότερο αφαιρείται η λιπαρότητα του δέρματος, τόσο η επιδερμίδα αντιδραστικά προσπαθεί να επαναφέρει την ισορροπία και παράγει περισσότερο σμήγμα. Προτιμήστε να καθαρίζετε την επιδερμίδα σας πρωί και βράδυ και κάνοντας scrub μέσα στην εβδομάδα.

#2. Χρησιμοποιήστε κατάλληλα καθαριστικά για λιπαρές επιδερμίδες

Καλό είναι να μη πειραματίζεστε με τα καθαριστικά προϊόντα και να εμπιστεύεστε προϊόντα που απευθύνονται στις λιπαρές επιδερμίδες. Επιλέξτε λεπτόρρευστες υφές ή λοσιόν, αποφεύγοντας τα γαλακτώματα.

#3. Αφαιρέστε τους πόρους με μάσκες

Προμηθευτείτε ειδικές μάσκες που αφαιρούν τα μαύρα στίγματα, καθαρίζουν τους πόρους σε βάθος. Μπορείτε να κάνετε και μόνες σας DIY μάσκες με υλικά που ήδη έχετε στη κουζίνα σας.

Διαβάστε εδώ: Φτιάχνουμε DIY μάσκα για τους πόρους με καστορέλαιο

#4. Προστατευτείτε από τον ήλιο όλο το χρόνο

Ίσως δημιουργείται η αίσθηση ότι ο ήλιος μπορεί να “κάψει” τα σπυράκια και να μειώσει τη λιπαρότητα, το αποτέλεσμα είναι μάλλον το αντίθετο. Επιλέξτε λοιπόν το κατάλληλο αντηλιακό που μπορεί να σας προσφέρει προστασία από την ακτινοβολία ενώ παράλληλα σας δίνει κάλυψη σε τυχόν ατέλειες με ματ φινίρισμα. Το πιο σημαντικό σημείο είναι η προστασία από τον ήλιο, όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά όλο το χρόνο!

Photoderm NUDE Touch SPF 50+

Δείτε ακόμη:

Οι top 5 μάσκες προσώπου που θα αλλάξουν τη skincare routine σας

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
5 photos

 

More for you

Don't Miss