Πώς να θέσετε υπό έλεγχο την λιπαρότητα το καλοκαίρι

Ελένη Τσούτση
Κυριακή 7 Ιούλιος 2019
20190304_zaf_p97_1763-2-2.jpg

Η λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση και αυτό φυσικά δεν είναι κάτι που διαβάζετε για πρώτη φορά. Η λιπαρότητα δεν είναι λίγες οι φορές που γίνεται ενοχλητική ειδικά  το καλοκαίρι που η θερμοκρασία αυξάνει αυτή την ενοχλητική αίσθηση.

 

Υπάρχουν όμως μερικά tips που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε τη λιπαρότητα και να αισθάνεστε το δέρμα σας πιο ματ.

 #1.Πλένετε το πρόσωπό σας πρωί και βράδυ, καθώς και μετά την άσκηση. Χρησιμοποιείτε ένα ήπιο, αφρώδες καθαριστικό που φέρει την ένδειξη "oil free", που σημαίνει ότι δεν φράσει τους πόρους.

#2. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε καθημερινά ενυδατική κρέμα. Επιλέξτε ένα προϊόν με δείκτη προστασίας 30 SPF ή μεγαλύτερο. Μην αμελείτε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό όλο το χρόνο.

#3. Χρησιμοποιείτε ειδικά στυπτικά χαρτάκια για να ελέγχετε την παραγωγή σμήγματος όταν δεν μπορείτε να το καθαρίσετε. Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε και χαρτοπετσέτα ή χαρτομάντηλο, αλλά τα στυπτικά χαρτάκια βοηθούν περισσότερο επειδή περιέχουν πούδρα που βοηθά να κρατάτε το μακιγιάζ φρέσκο.

#4. Καλό είναι να μην αγγίζετε το πρόσωπό σας καθώς όταν το κάνετε, μεταφέρεται η βρωμιά, η λιπαρότητα και τα βακτήρια από τα χέρια στο πρόσωπό σας. Βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι καθαρά πριν προϊόντα περιποίησης ή καλλυντικά στο πρόσωπό σας.

 

 

Δείτε ακόμη:

Beauté την Κυριακή: Ακολουθούμε τη συνταγή της γιαγιάς μας για λαμπερή επιδερμίδα