ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τι συμβαίνει όταν οι γυναίκες ξυρίζουν το πρόσωπό τους;


Ελένη Τσούτση

30 Ιανουαρίου 2023

Τι συμβαίνει όταν οι γυναίκες ξυρίζουν το πρόσωπό τους;
Pexels
Το Dermaplaning, γνωστό και ως ξύρισμα προσώπου, γίνεται ολοένα και πιο γνωστό χάρη στα social media όπως το TikTok και το Instagram, όπου οι χρήστες μοιράζονται τις εμπειρίες αλλά και τις συμβουλές τους για να δοκιμάσουν τη διαδικασία στο σπίτι

Το ξύρισμα του προσώπου το έχουμε συνδέσει κυρίως με τους άντρες αλλά τα τελευταία χρόνια συνδέεται και με τις γυναίκες και μάλιστα παρατηρείται μεγαλύτερη επιρροή. Ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας που τα κέντρα αισθητικής ήταν κλειστά, το δοκίμασαν περισσότερες γυναίκες.

Είναι όμως καλό για το δέρμα;

«Το Dermaplaning είναι μια φυσική μορφή απολέπισης παρόμοια θεωρητικά με τη μικροδερμοαπόξεση», αναφέρει στο «Refinery29» η αισθητικός, Jonquille Chantrey. «Απαιτεί τη χρήση ενός αποστειρωμένου, χειρουργικού νυστεριού (όχι τόσο τρομακτικό όσο ακούγεται) για να ξυρίσετε απαλά την επιφάνεια του δέρματος, αφαιρώντας το ανώτερο στρώμα του νεκρού δέρματος μαζί με τις λεπτές τρίχες.

Ένα από τα πιο ορατά αποτελέσματα του ξυρίσματος προσώπου είναι η απολέπιση. «Είναι κάτι περισσότερο από μια απλή μέθοδος αποτρίχωσης. Είναι μια πολύ βαθύτερη θεραπεία απολέπισης», λέει στην USA Today η Azadeh Shirazi, δερματολόγος. To ασφαλές ξύρισμα του προσώπου σας στο σπίτι είναι συγκρίσιμο με την επαγγελματική απολέπιση.

Η νέα μόδα του TikTok θέλει τις γυναίκες να ξυρίζουν το πρόσωπό τους επιλέγοντας μάλιστα ειδικά ξυραφάκια που από τη μία κάνουν τη δουλειά τους και από την άλλη προστατεύουν το ευαίσθητο δέρμα. Μπορεί τώρα να σκέφτεστε ότι το ξύρισμα πολλαπλασιάζει αντί να μειώνει την τριχοφυία. Μήπως αυτό είναι ένας μύθος; Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα προκύπτει όταν ξυρίζετε το πρόσωπό σας αντίθετα από τη φορά της τρίχας.

Jenny.Gr
Pexels

Βέβαια, οφείλετε να επισκεφτείτε έναν ειδικό ώστε να ενημερωθείτε ακριβώς για τις δικές σας ανάγκες. Για παράδειγμα, υπάρχουν δύο είδη τριχοφυίας: το χνούδι και οι τρίχες. Αυτή είναι μια σημαντική ένδειξη για να αποφασίσετε αν θα ξυρίσετε το πρόσωπό σας. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το χνούδι έχει έναν απαραίτητο λειτουργικό ρόλο καθώς ρυθμίζει τη θερμοκρασία και εξατμίζει τον ιδρώτα και μας είναι χρήσιμο.

Αν όμως έχετε τρίχες και σας ενοχλούν τότε το καλύτερο είναι να κάνετε ειδική απολέπιση σε κάποιον expert. Aκόμη, είναι πολύ σημαντικό αν έχετε ακμή ή κάποιο έκζεμα στο πρόσωπό σας να μην το ξυρίσετε καθώς μπορεί να ερεθιστεί.

Που καταλήγουμε; Η κάθε επιδερμίδα έχει διαφορετικές ανάγκες αλλά είναι σημαντικό όταν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι επάνω μας –ακόμη και αν μας φαίνεται πολύ μικρό – να έχουμε τη γνώμη του ειδικού.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.