ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Θες λαμπερό βλέμμα χωρίς μαύρους κύκλους; Η συνταγή με καφέ του TikTok που κάνει θαύματα


Ελένη Τσούτση

28 Μαρτίου 2023

Θες λαμπερό βλέμμα χωρίς μαύρους κύκλους; Η συνταγή με καφέ του TikTok που κάνει θαύματα
Pexels
Βλέπεις την κούραση να σχηματίζεται κάτω από τα μάτια σου στην κυριολεξία; Ο καφές είναι το συστατικό που το TikTok λατρεύει τον τελευταίο καιρό αφού κάνει θαύματα

To έντονο πρήξιμο, οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες ταλαιπωρούν τις περισσότερες γυναίκες, οι οποίες θέλουν να βρουν τρόπους ώστε να τα αντιμετωπίσουν. Τα αίτια είναι πολλά, με κυριότερα την κούραση, το άγχος αλλά και τον γρήγορο τρόπο ζωής. Φυσικά, τα γονίδια παίζουν ρόλο στην κατακράτηση υγρών στο σημείο, γιατί η επιδερμίδα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι πιο ευαίσθηση με αποτέλεσμα να σχηματίζονται και πιο εύκολα οι μαύροι κύκλοι.

Σήμερα όμως σας έχουμε μια DIY μάσκα που έχει γίνει viral στο TikTok και το μόνο που χρειάζεστε είναι ο καφές. Πολλές beauty influencers ορκίζονται σε αυτή τη μάσκα αφού τα αποτελέσματα είναι άμεσα και σχεδόν θεαματικά!

Η καφεΐνης άλλωστε είναι γνωστή για τις ευεργετικές ιδιότητες και τα οφέλη όχι μόνο στη διατροφή αλλά και στο skincare. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι με την εφαρμογή της καφεΐνης κάτω από τα μάτια, αιμοφόρα αγγεία συστέλλονται και έτσι τα πρηξίματα μειώνονται αισθητά. Το βλέμμα αμέσως μετά δείχνει πιο λαμπερό και χωρίς ίχνος κούρασης.

@mireyarios Dark circles hack #eyecream #darkcircles #darkcirclesremover #darkcirclestreatment #caffeine #coffeetiktok #coffeehacks #coffeehack #caffeineeyecream ♬ original sound - Mireya Rios
@danicolexx Homemade coffee mask for under eyes ✨ spot the difference #koreanbeautysecret #kbeautyhacks #koreanskin #darkcircles #kbeautyroutine ♬ Flowers - Miley Cyrus

Τι θα χρειαστείτε:

Υλικά
• 1 κ.σ αλεσμένο καφέ
• 1 κ.σ νερό

Εκτέλεση

Αφού ανακατέψετε τα δυο υλικά και δημιουργήσετε ένα ομοιόμορφο μείγμα, το εφαρμόζετε κάτω από τα μάτια και το αφήνετε να δράσει για 10 λεπτά. Μετά, ξεπλένετε με άφθονο νερό και έχετε ένα νεανικό βλέμμα γεμάτο φρεσκάδα!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.