Ομορφιά και εγκυμοσύνη

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ομορφιά και εγκυμοσύνη

Η περίοδος της εγκυμοσύνης απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή αν είστε μέλλουσες μητέρες καθώς οι καθημερινές σας συνήθειες ακόμη και στο κομμάτι της ομορφιάς, έχουν άμεση επίπτωση στην υγεία του εμβρύου. Πολλά από τα προϊόντα που χρησιμοποιούσατε πριν για την περιποίηση του δέρματος αλλά και για το μακιγιάζ δεν είναι αρκετά ασφαλή κατά την εγκυμοσύνη. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι πρέπει να παρατήσετε τον εαυτό σας. Απλά μπορείτε να στραφείτε προσωρινά σε πιο ήπια καλλυντικά ώστε να παραμένετε όμορφες χωρίς κινδύνους. Δείτε 8 απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν:

  1. Απευθυνθείτε στον φαρμακοποιό σας και συζητήστε σχετικά με ποια προϊόντα είναι κατάλληλα για την κατάσταση σας αλλά και για τον τύπο δέρματος σας. Επιμείνετε στα οργανικά προϊόντα.
  2. Ενυδατώστε συχνά το δέρμα σας. Το νερό της βρύσης ενδέχεται να έχει μεγάλες ποσότητες ασβεστίου, γεγονός που μπορεί να αφυδατώσει την επιδερμίδα σας.
  3. Κάνετε μία απαλή απολέπιση στο πρόσωπο σας ανά 2 εβδομάδες ολοκληρώνοντας την περιποίηση σας με μία μάσκα ενυδάτωσης.
  4. Αν δείτε να σχηματίζονται κηλίδες από τον ήλιο στο δέρμα σας μη φοβηθείτε. Πρόκειται για μία ορμονική αντίδραση που θα αποχωρίσει μετά τη γέννα.
  5. Επιλέξτε βερνίκι νυχιών χωρίς φορμαλδεΰδη. (γενικά προσέξτε να αναγράφεται στη συσκευασία η φράση "without added chemichals".
  6. Επιλέξτε φυτικά σαπούνια που να περιέχουν φυτικά λάδια και αγνά συστατικά.
  7. Ενυδατώστε το δέρμα σας με βούτυρο κακάο. Είναι ιδιαίτερα θρεπτικό αρκεί να το προϊόν να μην έχει προσθήκη χημικών.
  8. Καλό θα ήταν να αποφύγετε σε οποιοδήποτε προϊόν τα εξής συστατικά: Retinoids, Phthalates, Parabens, Fragrances, Toluene, Formaldehyde, P-phenylenediamine, Oxybenzone.

Extra tip: Μην ξεχνάτε ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν ραγάδες στο δέρμα σας.

prevention_vergetures_500ml

Για πρόληψη αλλά και βελτίωση της όψης της επιδερμίδας χρησιμοποιήστε το Crème Prevention Vergetures της Elancyl. 

More for you

 
 

Don't Miss