Άμεση καταπολέμηση της λιπαρής επιδερμίδας

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Άμεση καταπολέμηση της λιπαρής επιδερμίδας

Η λιπαρότητα της επιδερμίδας οφείλεται στις μεταβολές των επιπέδων των ορμονών. Τέτοιες αλλαγές συναντάμε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της εμμηνόπαυσης ή κατά τις μέρες της περιόδου. Ορμόνες που ονομάζονται ανδρογόνα ελέγχουν τη λιπαρότητα του δέρματος. Βέβαια, το φαινόμενο της λιπαρότητας βοηθάει στην καθυστέρηση της γήρανσης των κυττάρων του προσώπου.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζεται το συγκεκριμένο πρόβλημα καλό είναι να αποφεύγετε προϊόντα περιποίησης που περιέχουν έλαια. Προτιμήστε καλλυντικά με βάση το νερό, σε μορφή τζελ ή σκόνης αντί κρέμας. Το λιπαρό δέρμα χρειάζεται πιο συχνό καθαρισμό συγκριτικά με το ξηρό ή το κανονικό. Καθαρίστε το πρόσωπο δύο φορές τη μέρα αντί για μία.

Για να βελτιώσετε την κατάσταση υπάρχουν κάποιοι φυσικοί τρόποι που μπορείτε να τα εφαρμόσετε. Η αλόη είναι αρκετά ευεργετική. Το τζελ της αλόης καθαρίζει σε βάθος τους πόρους και απομακρύνει τη λιπαρότητα. Εφαρμόστε το τρεις φορές τη μέρα. Επίσης, το νερό με το λεμόνι αναζωογονεί το δέρμα. Φτιάξτε μία λοσιόν από τα παραπάνω συστατικά, απλώστε τη στο πρόσωπό σας και ξεπλύνετε με δροσερό νερό.

a01e791ca33a88dfbca404dfcec87fd9

Στο πρόβλημα επίσης συμβάλλει και λάθος ενυδάτωση. Φροντίστε το προϊόν που θα επιλέξετε να φέρει σχετική ένδειξη για να αποφύγετε την απόφραξη των πόρων του δέρματος.

natural-makeup23

More for you

 
 

Don't Miss