Γιατί δεν πάμε ποτέ για μπάνιο αν έχουμε καινούργιο τατουάζ

Τίνα ΣβίγκουΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017

Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017

Γιατί δεν πάμε ποτέ για μπάνιο αν έχουμε καινούργιο τατουάζ

Στο παρελθόν πολλοί λέγανε ότι τα τατουάζ είναι για τους ναυτικούς και τους punks, σήμερα αναρωτιέμαι αν οι ίδιοι τα περιποιόντουσαν και ακολουθούσαν τους κανόνες υγιεινής, για να επουλωθεί η πληγή και να μην υπάρξει κάποια μόλυνση.


Το τατουάζ δεν είναι κάτι απλό, δεν πρέπει να αποτελεί μία επιπόλαια απόφαση της στιγμής. Είναι κάτι που μένει χαραγμένο για πάντα στο ανθρώπινο σώμα και απαιτεί την κατάλληλη φροντίδα.

Από την πρώτη ημέρα που θα το κάνετε και για τις επόμενες εβδομάδες, η συγκεκριμένη περιοχή πρέπει να καθαρίζεται και να ενυδατώνεται προσεχτικά και με κατάλληλα προϊόντα, μέχρι να κλείσει εντελώς η πληγή.

Αυτός είναι και ο λόγος που το καλοκαίρι οι tattoo artists προειδοποιούν να αποφεύγετε το κολύμπι στη θάλασσα, σε πισίνες καθώς υπάρχουν βακτήρια, ιοί και άλλες ουσίες που δε θέλετε να πλησιάσουν την πληγή. 

Σε περίπτωση λοίμωξης, το καλύτερο σενάριο, είναι να πάρετε αντιβιοτικά. Το χειρότερο μπορεί να έχει ακόμα και επιπτώσεις στην υγεία σας, γι αυτό να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί με τον καθαρισμό, την ενυδάτωση.

Οι tattoo artists πάντα ενημερώνουν για τον τρόπο και τα προϊόντα που πρέπει να επιλέξετε για τη φροντίδα του τατουάζ. Θα πρέπει να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες και να αποφεύγετε ό,τι σας έχουν πει.

Ακόμα και όταν κλείσει η πληγή είναι σημαντικό να φροντίζετε το τατουάζ, για να διατηρεί ζωντανές τις αποχρώσεις του. Διαφορετικά, με το καιρό το αποτέλεσμα δε θα σας αρέσει, θα μοιάζει κάπως έτσι...

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
9 photos

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss