Ο σωστός τρόπος να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας με σαπούνι

Τίνα ΣβίγκουΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου 2017

Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου 2017

Ο σωστός τρόπος να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας με σαπούνι

Ο καθαρισμός του προσώπου πρέπει να γίνεται πρωί και βράδυ. Σκοπός είναι να απομακρύνεται η λιπαρότητα, τα βακτήρια, το makeup και να ανοίγουν οι πόροι. Όταν ο καθαρισμός γίνεται μόνο με νερό, απομακρύνεται μόλις το 65% όλων των παραπάνω. Όταν όμως χρησιμοποιούμε ειδικό καθαριστικό μπορούμε να απομακρύνουμε μέχρι και το 99%.

Πολλές γυναίκες αποφεύγουν αφρό ή gel και προτιμούν το σαπούνι. Ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να πλενόμαστε με το σαπούνι προσώπου είναι συγκεκριμένος. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε ερεθισμούς, ξηρότητα, κνησμό και άλλα ανεπιθύμητα συμπτώματα.

Ακολουθούν τα steps για ένα σωστό καθαρισμό προσώπου με σαπούνι:

Step 1
Πιάστε τα μαλλιά σας, έτσι ώστε να απομακρυνθούν από το πρόσωπό σας και να μπορέσετε να πλυθείτε σωστά. 

Step 2
Ρίξτε χλιαρό νερό σε όλο το πρόσωπο. Το ζεστό νερό στεγνώνει το δέρμα και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο δέρμα.

Step 3
Τρίψτε το σαπούνι στα καθαρά χέρια σας και στη συνέχεια απλώστε ό,τι προϊόν έχετε στο πρόσωπό σας. Να είστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μην εισχωρήσει σαπούνι στα μάτια σας.

Step 4
Κάνετε απαλό μασάζ για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα, με μικρές κυκλικές κινήσεις. Παράλληλα κάνετε απαλές πιέσεις με τα δάχτυλά σας. Αποφύγετε το τρίψιμο καθώς μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας.

Step 5
Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό μέχρι να απομακρυνθεί πλήρως από το σαπούνι. Μην χρησιμοποιείτε κρύο νερό για να ξεπλύνετε το πρόσωπό σας,  είναι λιγότερο αποτελεσματικό στην αφαίρεση σαπουνιού σε σχέση με το ζεστό.

Step 6
Χρησιμοποιήστε μία καθαρή, απαλή πετσέτα και με ταμποναριστές κινήσεις σκουπίστε καλά το πρόσωπό σας. Αγγίξτε το πρόσωπό σας με τα δάχτυλα για να σιγουρευτείτε αν υπάρχουν  τυχόν ίχνη υπολείμματος σαπουνιού, τα οποία μπορούν να στεγνώσουν το δέρμα σας ή να προκαλέσουν ξεσπάσματα ακμής αν δεν ξεπλυθούν.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
5 photos

 

Basic Tip:

Επιλέξτε ένα σαπούνι ειδικά σχεδιασμένο για τον τύπο του δέρματός σας. Αποφύγετε τα σκληρά σαπούνια και τα καθαριστικά που περιέχουν αρώματα ή αλκοόλ, μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος. Επιλέξτε ένα καθαριστικό δερμάτων που χαρακτηρίζεται ως μη-comedogenic ή χωρίς πετρέλαιο για να αποτρέψετε την ενεργοποίηση breakouts ακμής.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

More for you

 
 

Don't Miss