Ο σωστός τρόπος να ξυρίσετε την ευαίσθητη περιοχή σας

Τίνα ΣβίγκουΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Ο σωστός τρόπος να ξυρίσετε την ευαίσθητη περιοχή σας

Όποιο σημείο του σώματός σας και αν ξυρίζετε, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικές. Έχετε ένα λόγο παραπάνω, στην ευαίσθητη περιοχή, όπου και η ορατότητά σας είναι περιορισμένη. Κι επειδή οι περισσότεροι δίνουν οδηγίες για ξύρισμα ποδιών ή μασχάλης, συλλέξαμε πληροφορίες και tips για να πετύχουμε το τέλειο ξύρισμα, χωρίς πληγές και ερεθισμούς στην ευαίσθητη περιοχή.

 

Ακολουθεί ένας step-by-step οδηγός για τέλειο ξύρισμα από την αρχή μέχρι το τέλος. 

 1. Κουρέψτε τις τρίχες
  Το ξύρισμα θα είναι ευκολότερο αν αρχικά κουρέψουμε τις τρίχες. Με ένα μικρό ψαλιδάκι, τις τραβάμε ώστε να έχουν μήκος και κόβουμε μερικά εκατοστά τους.
 2. Απολέπιση
  Με ένα σφουγγάρι-ακόμα και σφουγγάρι απολέπισης-και ένα scrub με μικρούς κόκκους κάνουμε απαλό μασάζ στο δέρμα. Με την απολέπιση, όταν ξυριζόμαστε προσεγγίζουμε ακόμα πιο κοντά τη ρίζα.
  Αποφεύγουμε σκληρά scrub και άγριες κινήσεις, καθώς μπορεί να προκαλέσουμε ερεθισμούς ή ακόμα και βλάβες στην περιοχή.

  ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
  9 photos

   
 3. Κρέμα ξυρίσματος
  Εφαρμόστε μια γενναιόδωρη ποσότητα κρέμας ξυρίσματος στις περιοχές που θέλετε να ξυρίσετε. Επιλέγουμε μια κρέμα ξυρίσματος χωρίς άρωμα για την περιοχή, καθώς οι κρέμες με άρωμα μπορούν να ερεθίσουν το λεπτό δέρμα.
 4. Ξύρισμα
  Κρατάμε το δέρμα τεντωμένο και ξυρίζουμε προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών, για να αποφύγουμε την ερεθιστικότητα του θυλακίου της τρίχας. Ξυρίζουμε μικρές περιοχές και ελέγχουμε κάθε φορά.
 5. Ξεπλένουμε
  Με χλιαρό νερό αφαιρούμε την κρέμα ξυρίσματος και στεγνώνουμε με καθαρή πετσέτα.
 6. Ενυδάτωση
  Επιλέγουμε λοσιόν χωρίς άρωμα και φοράμε άνετα ρούχα. Αν σκοπεύουμε να βγούμε έξω, ρίχνουμε πούδρα στην περιοχή για να αποφύγουμε το τρίψιμο και τους ερεθισμούς. Διαφορετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ενυδατικό λάδι σώματος, που δεν περιέχει άρωμα.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

More for you

 
 

Don't Miss